Ağaoğlu, Trabzonspor'un Yusuf ve Abdülkadir planını açıkladı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Yusuf ve Abdülkadir ile ilgili planlarını açıkladı.

Ağaoğlu, Trabzonspor'un Yusuf ve Abdülkadir planını açıkladı

Haber61 Spor Servisi Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada önemli ifadelerkullandı. Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür gibi genç futbolcular için düşündükleri programı anlattı ve transfer iddialarını yanıtladı. Ağaoğlu şampiyonluk söylemlerinin de çok iddialı sözler olduğunu dile getirdi. İşte Ağaoğlu'nun açıklamaları;

Kampta altyapıdan gelen arkadaşlar var şuan en büyük farklılık bu ve onları özellikle takip ediyoruz. Başta düşündüğümüz politikanın başlangıcı bu. 20 yerli oyuncumuzun 19'u altyapıdan.

Gençlerimizin verdiğimiz şansı en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Hiç kimseye nasip olmayacak bir şans onlara verdi. Rol model olarak önlerinde Abdülkadir , Yusuf, Uğurcan ve Hüseyin var. Altyapıdaki oyuncularımız şu gerçeğin farkına vardı; İyi çalışır kendilerini geliştirirse bu takımın A Takım kadrosunda kendimize yer ve bulabiliriz. Özellikle futbol kamuoyundan da övgü alıyoruz bu uygulamamız sebebiyle. Ayrıca ekonomi anlamında da çok önemli . Bizim şansımız bu madenin üzerinde oturmamız.

Şampiyonluk söylemi çok iddialı bir söylem. Bana göre gerçekçi olmayan bir ifade tarzı. Kalkıyor “Biz şampiyon olacağız” diyor, öyle mi o zaman bizde kendi aramızda 3. 4. Olmak için mücadele edelim. Böyle bir söylem spor ruhuyla da bağdaşmıyor. Şampiyonluk mücadelesi vereceğiz dersen bu güzel bir söylem olur. Trabzonspor açısından bakarsak eğer , aynı mücadeleyi veren 7 takım var. Biz şimdi şampiyon olacağız deyince onları saf dışı mı bırakalım. Her maç ayrı bir finaldir ve zirve için bu merdivenleri tırmanmak zorundasınız.

Öyle bir algı operasyonu yürütüldü kiu2026 Pahalı transfer, yıldız transferu2026 Böylece bir market oluşturuldu ve kulüpler borç batağına yürüdü. Ben daha önceki başkan adaylığım döneminde de bunları gündeme getirmiştim. Trabzonspor kendi içine bakmalı. Şehirde bu kadar profesyonel takım varken, altyapı varken A Takıma futbolcu çıkaramıyorsa sorun vardır. Ben bunu 2000'de söyledim ve o adaylık kitabı duruyor. Bu gerçeklerin farkına daha önce varılmalıydı.

Futbol bir endüstri ama borca batmış durumda. Benfica, Porto ve bazı İspanyol kulüpleri gibi bünyesinde 70-80 futbolcu bulunduran, ilk 11'inde oynayan futbolcuların maaşlarının maksimum 1-1.5 Milyon Euro olan, 300-400 Bin Euro maaş ödenen futbolculardan oluşan ve sürekli olarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve elindeki fazla futbolcuları da pazarlıyorlar. Örneğin Benfica futboldan geçen yıl 90 Milyon Euro kazandı. Biz de kalktık ciddi anlamda futbol içerisinde yer alarak para batırdık. Biz endüstri lafını çok ters anlamışız. Ciddi bir ekonomik sıkıntının içinde kulüpler. Nedense bu gerçek yıllardır görmezden gelindi.

Abdülkadir ve Yusuf altyapıdan gelen futbolcularımız ve uygulamakta olduğumuz programın da rol modelleri. Altyapıdaki oyuncular şunu gördü mücadele edip çalıştığımız takdirde A takım bize açık. Hatta öylesine açık ki 20 yaşında kaptan olabilme şansına sahibiz. Bu futbolcular aynı zamanda bizim marka elçimiz. Aynı zamanda Trabzonspor'dan gittikleri zaman hem Trabzonspor'a hem de Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak isimler.

Bu futbolcular için bedelini ödemek yetmiyor. Bu rakamı bana La Liga'nın 10. ,9. Sırasındaki veya Bundesliga'nın aynı şekilde takımlarından geliyorsa bu teklif benim için yok hükmündedir. Bu iki futbolcumuz Avrupa'da üst kategorilerdeki takımlarda oynamayı hakeden futbolcuar. Oralardan böyle bir teklif geldiği zaman , bu sezon sonu mu olur, gfelecek sezon sonu mu olur değerlendiririz. Şuan resmi teklif yok Liverppool'dan. Ama o kalibredeki takımlardan gelen teklifler var. Biz burada sadece gelecek bonservis ücretini düşünecek değiliz. Bu iki futbolcumuza ve arkadan gelenlere de sorumluluğumuz var.

Ticari bakarsak, onları en iyi şekilde en iyi takımlara pazarlamamız gerekiyor. Çünkü onlar gittiğinde Trabzonspor'u ve ülkemizi temsil edecekler. Bunların o kulüplerde başarılı olmaları en büyük isteğimiz. Çünkü bu arkadan gelen oyuncuların da önünü açacaktır. Böylece Avrupa'daki kulüplerin gözünün Trabzon2a çevrilmesini sağlayacaktır. Onun için her yönüyle hazır olarak oraya gitmeleri gerekiyor. Eğer gidip de kaybolma riski varsa, ne biz bu riski alabiliriz para uğruna ne de futbolcularımıza böyle bir yönlendirme yapamayız. Onları en iyi kulüplerde görebiliriz. Ama bugün o gün değil. Önce onların takımlarına hizmet edecekleri bir süreç var. Biraz daha olgunlaşmaları da gerekiyor. Aynı zamanda onların fahri menajerleri olarak da hareket etmemiz gerekiyor kulüp olarak.

Lig mücadelesi sürerken yönetim olarak bizim mücadelemizin de bilinmesi gerekiyor. Hemen her gün bir sıkıntıyla uğraşıyoruz. Bu şekilde hala takım bir zirve mücadelesi veriyorsa altında yatan gerçeklere bakmak lazım. Yerlisiyle yabancısıyla her birisiyle takım ruhunu yakaladı Trabzonspor. Bir takım ruhu yakalamadan doldurursanız oyuncuyu küme düşmemeniz mucize olur. Nereden buraya gelindiğini irdelemek lazım. Biz Trabzonsporlu ruhunu yakaladık. Bizim yabancı futbolcumuz yok onların hepsi Trabzonsporlu futbolcular. Yönetim olarak onlara bir güven ortamı oluşturduk. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda biraz da sabır gösterdiğimizde aşamayacağımız engel yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor