Ağaoğlu'ndan Sörloth ve transfer açıklaması

Ahmet Ağaoğlu, Sörloth'un transferi sonrasında açıklamalarda bulundu

Ağaoğlu'ndan Sörloth ve transfer açıklaması

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Alexander Sörloth'un Leipzig'e gidişi ve bordo - mavili ekibin transfer politikası için TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu şöyle konuştu

"BONSERVİSİ ŞARTLARA BAĞLIYDI"
Neden bu oyuncunun bonservisini alamıyorsunuz diyorlardı. Şartlara bağlıydı, sözleşme bu şekildeydi. Oyuncunun 9 milyon euro buy-out maddesi vardı. Oyuncu, 9 milyon euro getirdiği takdirde herhangi bir kulübe kendi inisiyatifi doğrultusunda gidecek. Bizde göstermiş olduğu performans hemen hemen bütün Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Ciddi şekilde Tottenham, Lyon ve Leipzig ilgilendi. Oyuncu baştan beri Bundesliga'da oynamak istediğini, Leipzig'in kendisi için doğru bir platform olacağı konusunda ısrarcıydı.

"PALACE'TAN ÇOK BASKI GÖRDÜK"
Crystal Palace'tan çok baskı gördük. 16-17 milyon euroluk bir teklif geldiği zaman 'Verelim, verelim' dediler. Önümüzdeki sezona kaldığı zaman bu iş her iki kulüp de hem Trabzonspor hem Palace zararlı çıkacak şeklindeydi. 17 milyon euro realist bir rakam değildi. Ciddi şekilde direnç gösterdik. Gelmiş olduğumuz noktada 20+2 milyon euro her üç kulübün ortaklaşa imzaladıkları bir sözleşmeyle bugün itibariyle hayata geçti. Bu satış sonrasında da 22 milyon euro'nun üstündeki rakamın %20'si Trabzonspor ve Palace'a ödenecek.

"TRABZON'U LEIPZIG'E BENZETİYORUM"
Trabzonspor'u, Leipzig'e benzetiyorum. Yetiştirdiği oyuncuları, büyük paralarla başka kulüplere satan bir yapısı var. Başka transfer söz konusu olursa yüksek rakamlara gitmesi olası. Önümüzdeki dönem için Trabzonspor'a artı bir katkı sağlayacak. Burada önemli olan insanların değerlendirmesi gereken konular.

"GELDİĞİNDE TEPKİ VARDI"
Bir tanesi geçen sene çok büyük tepkilerle, yazıldı çizildi bunlar. İnsanlar, sadece o düşüncelerini ifade etmiyorlar. Sosyal, yazılı, sözlü basın üzerinden adı sanı olmayan 1 gol 1 asistten başka bir şey yapmayan oyuncuyu aldınız dediler. Oyuncunun Trabzonspor'a gelmemesi için çok çaba sarfedenler vardı. Trabzonspor araştırdı, buldu, geliştireceğine inandığı bir oyuncuyu kadrosuna kattı. 375 bin euroluk bir yatırım, 1 sene sonra 11 milyon euro'ya döndü. Bunu her zaman başaramayabilirsiniz. Sistem bu olduğu ve ısrar ettiğiniz takdirde, sistemi layıkıyla uyguladığınız takdirde başaramamanız mümkün değil. 2 oyuncuda 1, 3 oyuncuda 1 olur ama olur. Trabzonspor'un 3 sezonda harcadığı paradan fazlasını kazandırarak gitti. Çok iyi bir oyuncu, çok iyi bir karakter, iyi bir profesyonel. Kendisini geliştirmekten başka bir şey düşünmeyen, büyük hedefleri olan bir oyuncu. Leipzig kulübünde de başarılı olur, kendisini çok daha üst noktalara taşır. İnşallah Leipzig, Palace ve Trabzonspor da kazanır.

ABDÜLKADİR VE UĞURCAN
"Abdülkadir ve Uğurcan'a teklif var mı?"

Herhangi bir oyuncumuza gelecek tekliflerle alakalı olarak yönetim kurulunun belirlemiş olduğu transfer ücretinin dışında veya altında bir rakamla bir kulüp gelirse bu sezon için artık mümkün değil. Sörloth görüşmeleri 5 hafta sonunda neticelendi. Kimse fazla para vermek istemiyor. Oyuncuyu satmak isteyen kulüp, kendi kafasında belirlediği ücretin altında göndermek istemiyor. Yusuf'ta da, Sörloth'ta da böyle oldu. Bundan sonra bir teklif olursa, yine böyle tablo olacak ve zaman alacak. Trabzonspor'un düşündüğü rakamları, bir kulüp masanın üzerine koyarsa düşünülür, görüşülür.

"TÜRKİYE'DE BAŞKA ÖRNEĞİ VAR MI?"
Dönüp baktığımız zaman Leipzig de kendi forvetini Chelsea'ye sattı, sattığı forvetin yerine Trabzonspor'dan Sörloth'u aldı. Bizim şu anda sözleşme noktasına geldiğimiz 2-3 futbolcu var. Biz bunlarla meşgulüz. Alexander Sörloth transferi değerlendirilecekse, ismi olmayan bir futbolcunun yeteneklerini keşfeden, o oyuncuyu kadrosuna katan, o oyuncuya kendini geliştirecek bir platform hazırlayan ve oyuncuyu da zirveye çıkaran, karlı bir şekilde satan. Kovid olmasa yüzde 30-35'lik gerileme olmasa, bu rakam 30'ların altına düşmezdi. Böyle şanssız bir döneme denk geldik. Sportif olarak yararlandıktan sonra ekonomik olarak kulübe katkıda bulunan bir proje olarak değerlendirilirse sağlıklı olur. Türkiye'de bunun başka bir örneği var mı, bilmiyorum. Kiralık alıyorsunuz, bonservisi sizde değil, aldığınız bedelin 35 katı rakama satacaksınız. Hatırlamıyorum, bilmiyorum.

"BİZİM ALACAĞIMIZ OYUNCULAR..."
Bizim transfer edeceğimiz oyuncular, ya kiralık satın alma opsiyonlu Ekuban ve Sörloth gibi ya da Nwakaeme gibi çok düşük ve yıllara yayılan bir bonservis ödemesi gibi. Oyuncuyu aldığımız zaman 1 senede bonservisini ödeme durumumuz yok. Sanki kiralıkmış gibi 3-4 sene içerisinde bonservisini ödeme üzerine transfer politikamız var. 2-3 oyuncuda yapılan görüşmeler bu paralelde. Ya satın alma opsiyonlu 2 sene kiralık, bonservis ücreti varsa kira öder gibi 4 seneye yayarak ödeme yapacağımız transferler.

"SÖRLOTH MUTLU AYRILMADI"
Alexander Sörloth mutlu ayrılmadı. Ne kadar profesyonel olursanız olun, oyuncunun kulüple bağı ne kadar güçlü olursa bu herkesi üzer. Taraftar da üzülmüştür. Bugün hiçbir kulüp hiçbir zaman kişiler ile kaim değildir. Dün Alex geldi, bugün Afobe, Baker geldi. Dün Sosa vardı, bugün Baker var. Birisi gidecek, birisi gelecek. Önemli olan giden ve gelenlerin sportif ve finansal anlamda yapmış olduğu katkılardır. 3 sene önce Trabzonspor'un transfer politikası farklıydı. Şimdi çok daha farklı bir ekonomik politikası var. 185 milyon euroluk borcu, 2.5 sene içerisinde Alex'in satışıyla birlikte 95 milyon euro çekti Trabzonspor. 2016/2017 ve 2017/18 senelerinde 101 puan toplayan Trabzonspor, son 2 sezonda 129 puanla ligdeki sıralaması ikinci sıraya kadar tırmandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler