Ağaoğlu flaş açıklama: TFF Başkanlığı için net cevap

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Ağaoğlu flaş açıklama: TFF Başkanlığı için net cevap

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in istifası ile ilgili konuşurken kendi adının anılmasıyla ilgili “futbol aleminde, Trabzonsporlu bir faniye Allah’ın bahşedeceği en güzel yerdeyim ben, Trabzonspor başkanıyım” diyerek kapıyı kapattı.

Ağaoğlu şöyle konuştu;

Başkanlardan özellikle rica etim toplantıdan sonra, çünkü çok enteresan bir süreçten geçiyoruz. Aldığınız bir karar, söylediğiniz bir söz, insanların kendi kafalarında ürettikleriyle kamuoyuna servis ediliyor. O nedenle bugünkü toplantıya birlikte gidelim istedim başkanlardan.
Bugün böyle bir istifa beklemiyordum. Toplantı başladığı anda bunu hissettim çünkü öyle bir atmosfer vardı. 

Yayın gelirleriyle ilgili olarak yaptığı görüşmelerle ilgili bize bilgi verdi sonrasında istifa ettiğini söyledi. Bundan sonraki süreci Servet Yardımcı’nın idare edeceğini söyledi.

Biz daha sonra kendi aramızda naklen yayın ile ilgili gelinen süreci konuştuk. TFF başkanı ve üyeler ayrıldı. Nasıl bir yol izleyeceğimizi kendi aramızda tartıştık. 2-3 alternatifli bir karar birliğine vardık. Sonrasında şuan vekaleten başkanlık yapan Servet bey ve üyeleriyle bir araya gelerek düşüncülerimizi aktardık. Onların söylediğinden anladığımıza göre de 1-2 ay içerisinde olağanüstü genel kurul yapılacak.

Süreçle ilgili olarak isimleri gündemi getirenlere sormak lazım. Sadece futbolu değil bizleri de yönetiyorlar. Burada TFF başkanı varken kanunun kendilerine tanıdığı bir süreç varken ortaya çıkmak ahlakla bağdaşmaz. Görevi başındaki herkese saygılı olmalıyız. Sıkıntılar varsa, eleştirilerle yönlendirmelerle bir yere varamıyorsak bunun ifade edileceği yer genel kuruldur. Bunu dahi “Ahmet Ağaoğlu TFF’yi genel kurula davet etti seçime davet etti” şeklinde algılayan, çekenler var. Pek doğru değil. Affedersiniz Nihat bey şurada istifa edeli 1 saat oldu. Ahmet Ağaoğlu’nu futbol aleminde, Trabzonsporlu bir faniye Allah’ın bahşedeceği en güzel yerdeyim ben, Trabzonspor başkanıyım. En onurlu yerdeyim. Futbol alemi içerisinde ben şahsen gönüllü olarak Trabzonspor başkanlığı ötesinde çok daha farklı bir mevki peşinde olan bir insan değilim. Ben kulübüme hizmet etmek için futbolun içindeyim.

Yayın ihalesi sürecinin genel kurula kadar tamamlanması gerekiyor. 2. Yayın dönemi başlıyor çünkü. Yayın ihalesini alacak kurumun hazırlık yapabilmesi için ciddi bir süreye ihtiyaç var. Bir an önce karar verilmeli. Biz görüşlerimizi TFF’ye ilettik.

Bugün böyle bir şeyin olmasına çok hazırlıksızdık. Hiç beklemiyorduk. Futbolun sorunları çok fazla. Birikmeye başladı. Hoş olmayan bir şekilde kamuoyunun gündemine oturdu. Eminim ki ülkenin çok daha önemli sorunları var. Bir anda hepsinin önüne geçti. Gelecek olan başkanı da çok büyük sorumluluk bekliyor. Nihat Özdemir’in kararına saygı duymak lazım. Çok yoruldu sıkıntılı bir dönem geçirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor