Ağaoğlu: Daha agresif daha çoşkulu olmak gerekiyor

Trabzonspor'un Erzurumspor ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Başkan Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu: Daha agresif daha çoşkulu olmak gerekiyor

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor deplasmanda Erzurumspor ile 0-0 berabere kalırken maçın ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Ağaoğlu maçla ilgili olarak  "Biraz oyuncuların yorgunluğu, biraz da pandemiden en çok etkilenen takım olduk. Yaklaşık 10-14 günlük bir kayıp oluyor. Şartlar ne olursa olsun, burası Trabzonspor ona göre oynamamız lazım. Daha coşkulu, daha agresif olmak gerekiyor. Benim yapacağım değerlendirme bu kadar olur teknik değerlendirmeyi hocamız yapar." ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu Salı günü FIFA'ya yapılan başvuru hakkında ise şu şekilde konuştu;

FIFA başvurusunu yaptık. Bu sadece Trabzonspor’un değil. Her takım başkanını hocasının serzenişleri var. Bizim de söylediğimiz şuydu; 2 senede 4 kez MHK değişti ama hakem şikayetleri devam ediyor. 4 tekerlek değiştiğinizde araç gitmiyorsa sıkıntı demek ki sistemde. Biz bunu dile getirdik. En son olarak da Kulüpler Birliğinin de tamamına yakınının desteğiyle hazırladığımız dosyayı FIFA’ya gönderdik. İçeriğinde çok farklı bilinmedik şeyler yok. Verilmiş olan Avrupa İnsan hakları Mahkemesinin uygulanmayan kararı var. Ombudsmanlığın 20sayfalık bir raporu var. Bu raporda eksikler sıkıntılar detaylı olarak anlatılıyor. Bu aslında TFF için bir fırsattı. Ne düşündüklerini bilemiyorum ama tercih etmediler. Burada verilen mücadele Trabzonspor mücadelesi değil, marka değeri sürekli olarak düşen, tartışmaların zirve yaptığı herkesin şikayetçi olduğu, Türk futbolunun selameti için yapılan bir başvuru. Dosa FIFA’ya gönderildi. Benim tahminim Disiplin kurulu bu dosyayı Konfederasyona gönderecek. Çünkü UEFA’ya bağlıyız.

Verilmiş olan kararlar var. Birisi ombudsmanlık denilen müessenin Avrupa İnsan hakları mahkemesinin kararına atıfla hazırladığı bir tavsiye kararı var. Bunu sadece biz değil herkes görüyor. Bireysel olarak Trabzonspor başkanı çıktı konuştu diğerleri çıktı konuştu. Herkes adalet istiyor. Adalet sağlanması için görev yapanların özgür ve bağımsız olarak görev yapması lazım. Hiçbir baskı altında olmamaları lazım. Kurulların bağımsızlığı konusunda tartışıldığı bir ortam var. Bu ortamda adaleti tesis etmek çok güç. Bunun kökünden çözülmesi lazım. 

FIFA’nın kararları harfiyen uygulandığı takdirde, karar veren kurul bağımsız olduğu takdirde bunu çok tartışma şansımız yok. Sistemde bir çarpıklık varsa onu düzeltmek gerekiyor. Bireysel olarak bir 30 senedir aynı şeyi konuşuyoruz. Bireysel olarak canımız yandığında eleştiriyoruz. Bu da soruna çözüm olmuyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor