Ağaoğlu açıkladı: Yurtdışından 2 isimle anlaştık! Uğurcan ise...

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu

Trabzonspro Başkanı Ahmet Ağaoğlu 2-1'lik Antalyaspor galibiyeti sonrasında Haber61'in sorularını yanıtladı.

UNUTULMAYACAK BİR SEZON

Ağaoğlu maçı ve sezonu değerlendirirken "Güzel bir maç oldu, sakatlığın olmadığı bir maç oldu. Çok garip bir sezon yaşadık Allah’a şükür bitiyor. Pandemi illeti, sakatlıklar vs. oyuncular üzerindeki yükü, teknik direktör üzerindeki yükü ağırlaştırdı. Uzun süre hatırlanacak bir sezon yaşadık. Fazla takım olması devre arası yapılamaması gerçekten baya zor bir sezondu. Maddi açıdan çok daha fazla sıkıntılı bir süreç. Seyirci geliri olmadığı, ürün satışının düştüğü… Bir galibiyet başına geçen yıl alınan prim 3.5 milyon Liraydı, bugün galibiyet başına aldığımız para 2 Milyon’a düşmüş durumda. Yüzde 60 yetmiş oranında yayın haklarından elde ettiğimiz gelirde bir düşüş var. Uzun süre unutulmayacak bir süreç yaşadık hangi açıdan bakarsak bakalım. Önümüzdeki sezon 4-5 ağustos’ta başlayacak. Umarım pandemiden uzak olur. Futbolun futbol olarak değerlendirilebileceği, belli oranda bir seyirciyle oynayabilmeyi umut ediyorum." şeklinde konuştu

YURT DIŞINDAN İKİ OYUNCUYLA ANLAŞTIK

Transfer gündemiyle ilgili son durumu paylaşan Ağaoğlu “ Önümüzdeki sezon için planlamalarımızı sürdürüyoruz. Yurtdışından 2 oyuncuyla prensip anlaşmasına vardık. 2 oyuncuyla daha çok ciddi şekilde görüşmelerimiz sürüyor. Bunlar aynı zamanda kulübün ekonomisine de bağlı. Bir yandan zirveyi zorlayacak bir takım oluşturmaya çalışırken diğer taraftan 2-3 yıldan beri zor oturtturduğumuz ekonomiyi devam ettirmemiz lazım. Hepimizi futbol aleminin içindeyiz Bazı şeyleri telaffuz ederken biraz derinlemesine düşünmek gerekiyor. TFF talimatları gereğiyle oyuncunun sözleşmesi devam ederken prensip anlaşması bir kenara kulübüyle görüşemezsinz. Efecan ile devre arasında bir isteğimiz oldu, takasta da oyuncu istediler olmadı o nedenle olmadı ve orada kaldı.” dedi.

UĞURCAN İÇİN KARAR VERECEĞİZ

Transfer gündeminin 1 numaralı ismi olan Uğurcan Çakır hakkında konuşan Ağaoğlu “ Daha sezon bitmedi, Avrupa Şampiyonası’ na gidecek milli takımın 1. Kalecisinden bahsediyoruz. Geçenlerde İtalyan bir gazeteci aramıştı. Ona da söylemiştim şuan Avrupa’nın en iyi 3 kalecisi nden biri için konuşuyoruz. Pırlanta değerinde. Bu Trabzonspor’un altyapının başarısıdır. Yusuf yazıcı’ya bakıyorsunuz Lille’de . Abdülkadir Ömür var bugün golle döndü. Çok sevindim. Avrupa’nın gündeminde. Uğurcan Çakır yine aynı, Türkiye’nin 1 numaralı kalecisi değil Türkiye’nin 1 numaralı futbolcusu konumunda. Bana göre onlarca müşterisi olan bir futbolcu. Biz yönetim olarak bir karar vereceğiz. Avrupa Şampiyonası Finalleri’nden önce mi sonra mı olacak…” ifadelerini kullandı.

BENİM SÜREM ARALIK'TA HOCANINKİ 2 YIL SONRA BİTİYOR

Baısnda çıkan yönetim içi anlaşmazlıklar ve teknik direktör Abdullah Avcı ile aralarında sorun olduğu iddialarını yalanlayan Başkan Ahmet Ağaoğlu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu;

"Trabzonspor hemen her dönem, başarıya aç olan başarıyı hedefliyen ve yapısal olarak genlerimizde de bunu taşıyan bir camiayız. Rahmetli Sümer’in bir sözü vardı, başarıya olan açlığımızı birbirimizi yiyerek gidermeye çalışan bir camiayız. Olmayan şeyleri oluyor gibi göstermek hoş değil. Bu kulübe ve takıma zarar verir. Hoca ile biz sürekli görüşüyoruz. Hafta içinde en az 3-4 kez telefonla görüşüyoruz. Çünkü birlikte yürüttüğümüz bir program var. Benim görev sürem Aralık’ta bitiyor hocanın sözleşmesi 2 yıl daha var. Benimle olan hesabı benimle göreceksiniz, hocayla veya başka birşeyle değil. Hiçbir sıkıntı yok. İlk defa rahat bir nefes alabildiğimiz için, önümüzü görebildiğimiz için 3 yıllık süremiz içinde önümüzdeki dönemin planlamasını sağlıklı şekilde yürüyoruz bu da birilerini rahatsız etmiş olabilir. Bu da herkesi mutlu olmasını beklemek fazla iyimserlik olur."

TRABZONSPOR TARİHİNDE BELKİ DE İLK KEZ...

Ağaoğlu son olarak ekonomik tablodan bahsederek sözlerini şu şekilde tamamladı;

Geldiğimiz zaman ısrarla söylediğimiz ve camiamız tarafından değerlendirmesini talep ettiğimiz şey şuydu; bir kulüp ekonomisini düzeltemezse hiçbir şekilde sürdürülebilir bir başarının ortağı olamaz. Geldiğimizde 6-7 aydır ödenemeyen maaşlar 100ün üzerinde haciz dosyası vardı. Şuan itibariyle belki de Trabzonspor tarihinde ilk kez Aralık kongresinde seçimi kazanıp kulüpten içeriye girecek başkan 1 kuruş birikmiş borçla karşılaşmayacak. Biz geldiğimizde ilk gün ödememiz gereken para 85 Milyon Liraydı 1. 5 ay içerisinde toplam 240 Milyon TL idi. Bu da 75 Milyon Euro’ydu. Kulüp o noktadan bu noktaya geldi. Kulübün menfaatleri doğrultusunda camiaya hizmet ediyoruz. Çok eleştirildiğimiz nokta da oldu. Ekonomik programımıza finansal disipline harfiyen uymak zorundayız. Şampiyonluk mücadelesi veren kulüplerden çok daha iyi durumdayız. 80-90 Milyon Euro’luk kadro kurup şampiyon olamadığınızda sonrasında ne olacak. Biz bu acı tabloyu yaşadık. O acı zehri içtik, ağır bedeller ödedik. Allah’a şükür bu noktaya geldik. Aynı finansal tabloyla devam etmek zorunda Trabzonspor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler