Adrian: Hacıosmanoğlu iki yüzlü gibi davrandı!

Trabzonspor'un eski oyuncusu Adrian çarpıcı açıklamalarda bulundu

Adrian: Hacıosmanoğlu iki yüzlü gibi davrandı!

Trabzonspor'un eski futbolcularından Polonyalı Adrian Mierzejewski bordo mavili takımda yaşadığı günlere dair samimi açıklamalarda bulundu.

İşte Futbol hayatını Al Sharjah'da sürdüren Adrian'ın verdiği röportaj;

Sharjahda hayat nasıl gidiyor ?  Daha önceden oynadığın Trabzonspor ve Al Nasrr gibi takımlardan daha düşük seviyede bir takım olan Al Sharjah için ve bu seneki hedefler için ne söylemek istersin ?

Aile babası olduğumu söyleyebilirim bu da benim için yaşadığım yeri kolaylaştırıyor. Antrenmandan eve evden antrenmana giden birisiyim. Trabzonda da durum çok farklı değildi. Tatillerde de Dubai’ye gidiyoruz, güzel oluyor.

Daha önce daha güçlü takımlarda oynadım ama burada da işler yolunda gidiyor. Takım kaptanıyım, çok iyi bir arkadaşlık var ve taraftarlar beni seviyor. Maalesef ligde 11. sıradayız. Kupada yarı finalde  Balázs Dzsudzsák’ın forma giydiği Al Wahda ile karşılaşacağız, umarım kazanırız.

Kontratın sezon sonu bitecek ne düşünüyorsun ?  Türkiye’den teklif aldın mı ? Teklif aldıysan gitmeyi düşünüyor musun?

Evet, birkaç takımdan teklif aldım,  ciddi olanlar da var ama isim veremem. Tekrar Türkiye’de oynamak harika olurdu. Yazın neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Suudi Arabistan’a transfer olduktan sonra neler hissettin? Türkiye’den ve Polonya’dan çok farklı bir yer, alışmak zor oldu mu?

Kolay olmadı ama futbola olan tutku Türkiye ile kıyaslanır. Taraftarlar inanılmazdı bu beni motive etti ve  futboluma odaklandım.

 Türkiye’den neden ayrıldın?  Trabzonspor’dan haksız bir şekilde gönderildiğini düşünüyor musun?

 Kesinlikle evet. Trabzonspor için 3 yıl oynadım ve çok mutluydum. İlk çocuğum orada doğdu hatta ikincisini bekliyorduk. Son sezonumda Olcan ve Henrique gibi iyi oyuncularla Avrupa liginde müthiş işler yaptık. Sonrasında ben kontratımın uzatılmasını beklerken yazın beni arayıp artık Trabzonspor için oynayamayacağımı söylediler ve İbrahim Hacıosmanoğlu medyada bana verilen bonservis ücretinin yüksekliğiyle ilgili eleştiriler yaptı. Halbuki Hacıosmanoğlu bana her zaman her şeyi hak eden bir oyuncu olduğumu söyleyip gaz verirdi. Hepsi finansal durumun kötü olmasına kadarmış. İbrahim Hacıosmanoğlu tam bir ikiyüzlü gibi davrandı. Şok olmuştum Trabzonspor’u çok seviyordum ve hiçbir problemim yoktu. Halilhodzic’in beni istemediğini söylediler. Başka oyuncular almak istiyormuş ve bunun için de beni, Olcan’ı ve Henrique’yi sattılar. 12 milyon Euro civarında bir para elde edip başka oyuncular aldılar ama işe yaramadı ve birkaç ay sonra Halilhodzic kovuldu.

Trabzonspor’da iki ayrı başkanla çalıştın Sadri şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu, onlar hakkında ne söylemek istersin ? Hangisi daha iyiydi?

 Sadri Şener Trabzon’da  çok önemli ve güçlü bir isimdi. Trabzonspor’u büyük takım haline getirdi ve 2010/2011 sezonunda Trabzonspor’u şampiyon yaptı.  Onun döneminde Şampiyonlar liginde oynadık ve en önemlisi beni o getirdi. Ardından İbrahim Hacıosmanoğlu geldi ve her şey değişti. İlk başlarda takımla ilişkisi çok iyiydi hep soyunma odasına gelirdi ve bizi motive ederdi. Finansal problemler ortaya çıkınca söylediği sözler boş ve anlamsız olmaya başladı bu sebeple bazı oyuncular onunla tartıştı. Tüm bunlara rağmen biz sezonu 4. tamamladık ki bu başarılı bir sonuçtu değerini bilmediler.

Polonia Warszawa’dan Trabzonspor’a  bonservis rekoruyla  (5.25 milyon Euro) geldin bu sende bir baskı oluşturdu mu ? Polonya ve Türkiye  ligi arasındaki farklar nelerdi ?

Hayır tabi ki bir baskı oluşturmadı başa çıkabileceğimi biliyordum. İlk sezon benim için zordu yeni takım,  yeni ülke,  yeni kültür… Ayrıca Süper Lig Polonya Ligi’nden çok daha hızlı ve güçlü bir lig. İlk sezonumda ligi 3.bitirdik. İkinci sezonumda 13 gol attım ve son sezonumda da asist kralı oldum.

Süper ligi takip ediyor musun ?

Evet, en son Trabzonspor – Galatasaray maçını izledim. Trabzonspor çok iyiydi mutlu oldum. Şunu söyleyebilirim ki Beşiktaş beni şaşırttı. çünkü benim dönemimde Beşiktaş çok zayıf bir takımdı onlara hep üstünlük sağlardık.  Fenerbahçe  ve Galatasaray’a ise üstünlük sağlayamazdık.  Beşiktaş 2.lik ve 3.lük için mücadele ederdi şimdi ise 2 sezondur ligde en iyiler, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan daha iyi oynuyorlar. Bence bu Şenol Güneş’in etkisi.  Şenol Güneş çok iyi bir antrenör başarıyı da kendisiyle beraber getirmiş gibi duruyor.

Şenol Güneş ile ilişkin nasıldı ?

Beni o istedi ve onunla aramızdaki uyum harikaydı onun takımla olan uyumu da öyle kesinlikle Türkiye’deki en iyi antrenörlerden biri.

Hangi takıma karşı hep iyi oynadın ?

Kesinlikle Beşiktaş. Çünkü o maçlar büyük olmasına rağmen Fenerbahçe, Galatasaray maçları gibi stresli geçmezdi.

 Futbol kariyerinde yaşadığın en üzücü an ?

 Fenerbahçe’ye kaybettiğimiz kupa finali. Yenilmeyi hak etmemiştik.  Onlara karşı ligde oynadığımız maçların aksine iyi oynamıştık fakat 1-0 kaybettik.

Trabzonspor ile arasında çok ciddi bir rekabet olan Fenerbahçe’ye karşı oynayacağınız maçlara nasıl hazırlandığınızı anlatır mısın?

Tam bir savaş diyebilirim. 2-3 hafta öncesinden hazırlanmaya, maçı düşünmeye başlardık. Hiç kazanamadık ama atmosferler muhteşemdi.

Çok tartışılan Türk hakemleri ile ilgili ne söylemek istersin ?

 Bence baskı altında oldukları için hata yapıyorlar. Mesela Fenerbahçe’ye  karşı oynarken birçok pozisyonda adil karar verdiklerini söyleyemem, bu sebeple büyük maçları kolay idare edemiyorlar. Taraftarı çok dinliyorlar,  kulaklarını kapatamıyorlar ve büyük maçlardan gerçekten korkuyorlar. Örneğin Kadıköy’de kırmızı kart veya penaltı veremiyorlar. Tabi ki taraf tuttuklarını söyleyemem.

Trabzonspor’da 4 farklı teknik direktör ile çalıştın sence en iyisi kimdi?

Hepsinin kendine has özellikleri vardı fakat birini seçmem gerekirse Şenol Güneş tabi ki biraz daha ağır basıyor. Sonuçta hepsi Türk  ve stilleri çok benzer. Şunu söylemem gerekir ki Hami biraz farklıydı tecrübesiz olduğu için taktikleri dizilişleri bize sorarak yapardı. Bunun bize yakın olmak istemesine bağlıyorum.

Trabzon’da yaşadığın ilginç veya komik bir anın var mı ?

Açıkçası çok tuhaf bir şey yok ama bir keresinde Polonya’dan bir televizyon kanalı röportaja gelmişti ve uzun süre röportajı yapamadık çünkü nereye gitsek insanlar gelip resim çektirip forma istiyorlardı ve  hamsi ikram ediyorlardı. Tam başladık 50 ye yakın insan gelip Adrian burada diye bağırmaya başladılar ve herkes başımıza toplandı. Polonya televizyonundan gelenler şok oldular bence çok komikti.

Trabzonspor formasıyla attığın en güzel gol?

Lazio’ya ve Akhisar’a attığım goller çok güzeldi ama en önemlisi Trabzonspor  tarihinin 2.000 lig golünü Çaykur Rizespor’a karşı atmıştım ve Trabzonspor tarihine geçmiştim.

Trabzonspor’da oynadığın en iyi futbolcu kimdi?

Burak Yılmaz. Belki en yeteneklisi değildi ama iyi golcüydü. 2 sezonda 60 golden fazla atan biri en iyilerden biridir. Zaten Şenol Güneş döneminde antrenmanlarda onun performansına bağlı çalışırdık.

 Türkiye’de karşılıklı oynadığın en iyi oyuncular kimlerdi ?

Quaresma, Sneijder, Drogba ve Selçuk. Özellikle Selçuk frikiklerden bizi öldürürdü.

En iyi defans ?

Egemen Korkmaz, tam bir canavardı.

En iyi Kaleci ?

Onur Kıvrak ve Tolga Zengin.

Tolga ve Onur inanılmazlardı. Beşiktaş  taraftarının Tolga Zengin’i sevmemelerini anlayamadım. Szczesny, Tyton, Skorupski, Fabianski ile oynadım. Handanovic ve Muslera’ya karşı oynadım. Açıkça söyleyebilirim ki Onur Kıvrak hepsinden iyiydi.

Hiç üç  büyüklerden teklif aldın mı ?

Hayır, onlar öyle herkesle imzalamazlar, herkesi kadrolarına almazlar, Sneijder, Drogba gibi oyuncuları alırlardı.

İşte bu yüzden Sneijder, Drogba gibi oyuncuları alan bir takım Yasin Öztekin’i nasıl aldı inanamadım. Benim için büyük sürpriz oldu. Trabzonspor’da oynuyorken yeterli bir oyuncu değildi ve bu yüzden Kayseri Erciyesspor’a gitti. Sonra bir baktım Galatasaray’a transfer olmuş. Çok şaşırdım.

Aynı şey Volkan Şen içinde geçerli. Volkan Şen’in Fenerbahçe’ye gittiğini duyunca şok oldum. Bizimleyken başarılı olamamıştı. Evet hızlı çabuk bir oyuncuydu ama istatistikleri hep kötüydü ve bitiricilikte sorunları vardı.

Trabzon’da yaşamak keyifli miydi ?

Ben aile adamıyım, ailemle beraber bir şeyler yaparım bu yüzden sıkılmam ama eğer yabancı ve yalnızsanız Trabzon’da delirirsiniz özellikle de Avrupalıysanız. Yapılabilecek hiçbir şey yok. Mesela 10 saat boş vaktiniz var ne yapabilirsiniz ? Televizyon Türkçe, gece kulübü veya bar yok.  Ben televizyon izlemek için Polonya kanallarını ayarlamıştım.

Milli takım’dan arkadaşın olan Lewandowski ile ilgili ne söylemek istersin ?

Adrian Mierzejewski: Onu çok iyi tanıyorum beraber 40 maçtan fazla oynadık milli takımda. Ayrıca o Lech Poznań’da oynarken karşılıklı çok oynadık. Onun her zaman çok iyi olacağını biliyordum onda farklı bir şeyler vardı. Büyük bir potansiyeldi ve o potansiyelini ortaya çıkararak bir yıldız oldu. Ayrıca Polonya’da oynarken çok sıskaydı bence Dortmund’a  ve antrenörlere teşekkür borçlu. Hiç egolu olmayan harika biri.

Trabzonspor’da 100%ünü gösterebildiğini düşünüyor musun ?

Maksimum  70%’imle oynadım ve bu benim için üzücü çünkü orayı çok seviyordum daha fazlasını vermek isterdim.

En çok etkilendiğin stadyum ?

Tabi ki Avni Aker sonrasında ise dürüst olmak gerekirse Şükrü Saracoğlu. Her seferinde bir kabustu, maça çıkmadan gerilim inanılmaz boyutlara çıkardı, ambiyans ve atmosfer muazzamdı.

Sence Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’ni kazanabilir mi ?

Lyon’u elerlerse neden olmasın? Fakat Lyon çok daha farklı bir takım çünkü Beşiktaş henüz onlar kadar güçlü bir takımla oynamadı. Ayrıca Manchester United kupayı önemserse kesinlikle alır bunu da söylemeliyim.

Kramponlupisagor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor