Abdullah Avcı ve Vitor hugo basın mensuplarının sorularını yanıtladı: Bizim için son derece önemli

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ikinci etabında karşılaşacağı Basel maçı öncesi Abdullah Avcı ve Vitor Hugo, basın mansuplarının sorularını yanıtladı.

Abdullah Avcı ve Vitor hugo basın mensuplarının sorularını yanıtladı: Bizim için son derece önemli

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunun ikinci etabında Basel ile karşılaşacak.

Yarın (23 Şubat Perşembe) oynanacak karşılaşma öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı ve Vitor Hugo, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abdullah Avcı ve Vitor hugo basın mensuplarının sorularını yanıtladı: Bizim için son derece önemli

Abdullah Avcı açıklamalarında şu şekilde konuştu:

Ülkede yaşananları biliyoruz. Daha ilk depremlerin yaraları sarılmaya çalışırken yaşanan yeni depremler hepimizi kayhreetti. Bedenimiz burada da olsa kalbimiz deprem bölgesinde. Bu koşullarda konsantrasyonumuz çok zor. Depremi yerinde yaşamayan insanlar olarak ne yaparsak yapalım hepimizin görevi bu yaraları en iyi şekilde sarmaktır. İlk maçta tüm kulüp ve taraftarların bizlere milli maç gibi destek vermeyeleri son derece önemliyri. Umarım bu şekilde devam eder.

Geçen hafta daha farklı kazanabilirdik. Rakibe 1-2 pozisyon verdik ama sonuç olarak iyi oynadık. Rakip genç, dinamik, Avrupa’da sürekli oynayan bir takım. Savunma ve geçiş hücumlarını çok iyi yapabiliyorlar. Yarın bizim için oyunun başlangıcı son derece önemli. Rakibi oyuna sokmadan, oyunu elimize sokara, yarın burada alacağımız sonuç hem bizim hem ülkemiz adına çok önemli. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Vitor Hugo ise “Hocama katılıyorum. Geçen hafta oynadığımız maç duygusal anlamda asla kolay değildi. Depremden etkilenen insanların varlığını bilip onların mutluluğu için oynuyorsunuz. Rakip takım taraftarlarının bile bize destek verdiklerini gördük çünkü maç gelirleri deprem bölgesine bağışlandı. Bizim taraftarlarımızla birlikte bize destek olduklarını görmek benim için çok özel bir duyguyu.

İlk maçtaki gibi iyi başlayıp maçı domine edebileceğimizi ve iyi bir sonuç alabileceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı ve Vitor hugo basın mensuplarının sorularını yanıtladı: Bizim için son derece önemli

Daha sonra soruları yanıtlayan Avcı sorulara “Aslında 10 dakika geç girdiğimiz bir oyundu. Duygusallık vardı. Daha sonra domine ettik. Çok fazla bir değişiklik olmayacak. Aynı formasyon üzerinden yine zaman zaman baskı yapan, fırsatları değerlendiren ve erkenden fırsatları değerlendirmeye çalışan bir takım olacaktır. Umarım bunun sonucunu alabiliriz.

Yarın 16 ve sonra belki ilk defa Çeyrek ve Yarı final olarak bakıyorum. İstatistik olarak çok şeyler yaptık. Umarım Avrupa’da bunun üstüne koyarsak ülke ve Trabzonspor adına çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum.

Marek Hamsik bir dünya futbolcusu. Trabzonspor tarihinin en önemli oyuncularından biri. Zaman zaman bazen takımla, bazen mesleki anlamda görüş alış verişinde bulunuyoruyz. O şu an buranın bir oyuncusu. Trabzonspor’da olur veya olmaz bizim Marek ile ilişkimiz devam edecek. 3 ay daha bizde ve en iyi şekilde faydalanmaya çalışacağız.” şeklinde cevap verdi.

Abdullah Avcı ve Vitor hugo basın mensuplarının sorularını yanıtladı: Bizim için son derece önemli

Vitor Hugo ise sorulara “Bahsettiğiniz iki takım arkadaşımız çok kaliteli. Denswil çok kaliteli çok üst düzey. Bartra bu sene geldi. Çok kaliteli. Beraber oynadığımızda takım için çalışıyoruz. Kim oynarsa oynasın takım için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Trabzonspor’a gelmek benim için de çok şeyi değiştirmeme sebep oldu. Abdullah Hocama teşekkür ederim. Ben hem ailemin hem çocuklarımın okul durumundan ayrılmak istediğimi iletmiştim ancak hocam bu sorunların çözüleceğini söylemişti. Birlikte birçok kupa kazandık. Teşekkür ediyorum.” şeklinde cevapladı.

Avcı konuyla ilgili “Seni yollayıp 6 ay daha kaybedemem. Şampiyon olacağız daha dedim.” dedi.

Vitor Hugo devamında “Sorunları hep birlikte çözdük.” dedi.

Hugo soruları “Avrupa arenasında olabilmek çok önemli. Takım olarak çok mutluyuz. Bu yıl hem Şampiyonlar hem Avrupa hem Konferans liginde oynama fırsatı bulduk. Türkiye Kupası’nda devam ediyoruz. Avrupa’da da gidebildiğimiz en iyi yere giebilmek istiyoruz. Ligde belki istediğimiz yerde değiliz ama kendimizi istediğimiz yere atabileceğimizi düşünüyorum.

Özellikle bu tür durumlarda uzun vadeli değil de maç maç bakmanın daha iyi olabileceğini düşünüyorum.” şeklinde cevaplandırdı.

Avcı “Bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz. Geçen haftanın üzerinden gittik ama Basel içeride. Kendi taraftarı önünde. Onlar için önemli. Oyun başında agresif olacak. Umarım o konsantrasyon ve odaklanmayı başarabiliriz.” dedi.

Haber61 - Spor Servisi -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor