Abdullah Avcı Trabzonspor'a imza attı, Beşiktaş da sevindi!

Trabzonspor Abdullah Avcı ile anlaşmaya vardı. Anlaşmanın detayları açıklanırken, Beşiktaş cephesi önemli bir tazminattan kurtulurken yine de Abdullah Avcı'ya ödeme yapmaya devam edecek.

Abdullah Avcı Trabzonspor'a imza attı, Beşiktaş da sevindi!

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor, Eddie Newton'ın yerine teknik direktörlük görevine Abdullah Avcı'yı getirdi.

Avcı'nın transferi bugün resmi olarak duyurulurken KAP'a sözleşme detayları da açıklandı. Açıklamaya göre Abdullah Avcı 2.5 yıl için bordo mavililerden 20 Milyon TL kazanacak. Avcı'ya,  2020/21 futbol sezonu için 5.000.000.-TL garanti ücret, 2021/22 futbol sezou için 6.500.000.-TL garanti ücret ve 2022/23 futbol sezou için 8.500.000.-TL garanti ücret ödenecek.

Bu gelişme Trabzonspor'un haricinde Beşiktaş'ı da yakından ilgilendiriyor. Geçen sezon Beşiktaş'ta görevden alınan Abdullah Avcı'ya sözleşmesindeki madde gereği tazminat ödeniyordu. Beşiktaş'tan yıllık 12 Milyon TL kazanan tecrübeli teknik adamın sözleşmesine göre, Avcı'nın yeni bir takımla anlaşması durumunda, anlaşma yaptığı takımda kazanacağı ücretten 12 Milyon TL'ye kalan kısmını siyah beyazlı ekibin tamamlaması gerekiyor.

Böylece, ilk yıl Trabzonspor'dan 5 Milyon TL kazanacak olan Avcı'ya Beşiktaş 7 Milyon TL ödeme gerçekleştirecek. Beşiktaş takip eden 2021-2022 sezonu için ise 5,5 milyon lira ödeyecek.

Bu gelişme ile Beşiktaş 12.5 Milyon TL'yi kasasında tutarken, Trabzonspor da Avcı ile Beşiktaş'ta kazandığının çok daha az tutarına çalışmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor