Zorluoğlu Gülcemal'i Erdoğan'a götürecek

Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yardım et gücümüz yetmez" diyecek…

Zorluoğlu Gülcemal'i Erdoğan'a götürecek

Haber61/Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında açılış konuşması yaptı. Konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanlığından istida eden Berat Albayrak’ı anarak, “Bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı tebrik ederim milletim adına teşekkür ederim” dedi. 

Ortahisar İlçesi Ganita - Faroz arası sahil bandı düzenleme yapım işi için kredi kullanılması ve yetki verilmesi ile ilgili yapılan müzakere sonrası komisyona havale edilmesine karar verildi.

Aynı şekilde il genelinde yapılması planlanan tretuar ve yol düzenlemesi işi için kredi kullanılması ve yetki verilmesi ile ilgili karar komisyona havale edildi.

Bu konuyla alakalı sorulan soruya Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “3 yıl içinde yol, kaldırım, aydınlatma imalatları 200 milyonu bulacak. Biz ilk bölümü için 50 milyon kullanacağız.” dedi.

Beşirli Mahallesi Dolgu sahası alt yapı menfez inşaatı işi için kredi kullanılması için de alınan karar oylandı. 

Dolgu sahasının alt yapısı için bütçe belirlenirken CHP'li Turgay Şahin’in sorularına cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Beşirli Gülcemal Projesi dolgu sahasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a getireceğini ve detsek isteyeceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İkinci etabında bizim gücümüzü zorlayacak bir tahkimat olacak. “ diyen Büyükşehri Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “ Böyle bir alan Trabzon’a kazandırılabilirse bu kıymetli bir şeydir. Dolgunun titiz yapılmasına dikkatli olunmasına katılıyorum. Zaten yürüyen bir iş. Bunu neticelendirebilirsek, şehrin turizmine kazandırabilirsek, yerli yabancı ziyaretçilere günlerce zaman geçirecek alanlar oluşturursak şehrin gelceğine büyük katkı yapmış oluruz. 

Tahkimatını da yapalım. Trabzonlu yatırımcılar buraya sahip çıksınlar. İstiyorumki yatırımcı iş insaları gelsinler burda onlara aln verelim ön gördüğümüz çerçevede yatırımları yapsınlar istiyorum. İlk adımdır alt yapısına dönük bir bütçe harcamasıdır bu. Bende o kokudan rahatsızım.” dedi. 

Komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Meclisten 115 milyon kredi kullanımı onaylandı

Mecliste Ganita - Faroz arası yapılması planlanan sahil düzenlemesi için, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi KDV dahil 50 Milyon TL Kredi kullanılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile yetki verdi. 

Trabzon’da içme suyu şebeke inşaatı sırasında bozulan alanların yeniden düzenlenmesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ilk etapta 50 Milyon TL kredi kullanılacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yetki verildi.

Beşirli’de dolgu inşaatının alt yapısının yapılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile 15 Milyon TL kredi kullanılması noktasında yetki verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler