Abdullah Avcı: "Şampiyonluğa inanıyorum"

Avcı yayıncı kurula açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: "Şampiyonluğa inanıyorum"

Trabzonspor Teknik direktörü Abdullah Avcı, yayıncı kuruluş Beinsport'a röportaj verdi.

Abdullah Avcı şunları söyledi;

"İrdelenmesi gereken bir seneyi geride bıraktık. 40 maç ve hafta içi olan yoğunluk. Yüzde 60-70 bu pandemi sürecinde futbolcular bu hastalığa yakalandılar. Bu süreçte haftada iki kez testten geçiyorsun. Sonuçlarını beklemek, maç sonucunu beklemek  gibi. Testin sonucunu beklemek bir stres. İlk gittiğim gün Trabzon’a testler yapılmıştı, 4’e idman koyduk 4’e 5 kala ekip gri olan oyuncular var dendi. Böyle irdelenmesi gereken bir sezon. 

Abdullah Avcı açıklamalarda bulunuyor / Canlı

Birçok verilerin daha sonra ortaya çıkacağı bir sezonu gördük. Dinlenmelerin toparlanmaların daha çok olduğu bir süreç yaşadık. Gittiğimizden lig sonuna kadar şöyle değerlendirmek lazım. Ben Trabzonspor’dan sezon başında teklif aldığımda tatildeydim. Görüşmeye gitmeden önce tespitlerim vardı. Şampiyonluğa oynayan bir takımdı tespitlerimiz konusunda 8. Haftasında tekrar teklif geldiğinde hazırlıklıydım. Önemli olan bunu uygulamak ve oyuncu grubunun buna yanıt vermesiydi. 

Şampiyonluğu kaçırıp son haftalarda çok puan kaybı yaşamış travma yaşamış bir takım. Önceki son 6-7 maçı bu senenin 7-8 maçı çok kayıp yaşanmış. 70 gol atan bu gollerin 50’sini atan 3 oyuncu gitmiş. Buradan ayağa kalkabilmek için takım savunmasından başladık. Parçadan bütüne buna başladık. 32 hafta sonunda savunmayı hala parça parça çalışmak. Hücum oynarken de savunma güvenliğini almak gerekir. Biz hücumda çalışıyoruz, aksiyon oyunları çalışmanız da gerekiyor. Yeterlilik de bunu çözecektir. 

Deplasmanda hiç kaybetmeyen, şampiyon kadar 2.3 puan ortalaması yakalayan, en fazla gol yiyenden en az gol yiyene dönüşen bir takım. Bütün verileri tek tek ele alabiliriz. Takım savunması Uğurcan Çakır’ı da bugün Milli takımın birinci kalecisi yaptı. 

Türk futbolunun Trabzon’un kendi kaynağından yetişmiş Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür. Abdülkadir’den sakatlıktan dolayı yararlanamadık. Çok iyi çalışarak geri döndü. Umarım milli takımdan sonra da çok iyi geri döner. 

Ligin yaş ortalaması en düşük takımıyız. Şampiyon olabilmek için yaş ortalaması daha yüksek olması gerekir. Yaş ortalamasını geçen yıla göre daha yukarıya çıkarmaya çalışıyoruz. Daha önceki tecrübelerimle de bununla ilgili tespitlerim var. Genç takımız, gençlerle devam edelim şampiyon olalımı bu lig kaldırmıyor. 

Scout ekibimizin başında İhsan hocamız var onunla da birebir çalışıyoruz. Tespit ettiğimiz bölgeler neyse onunla ilgili çalışmalar yaptık. Gervinho’yu, Bruno’yu transfer ettik, yine görüştüğümüz oyuncular var. Trabzonspor’un şampiyonluğu, ben Karadenizliyim, giderken de dalgalı denize gidiyorum demiştim. Bırakmayan inatçı ruhunu bildiğim için bu mücadelenin içine gittim. Trabzonspor’un kulüp kültürünü tekrar yakalamaya çalışıyoruz. Geçmişe bakıldığında bazen “Trabzonspor gibi oynamak” diye bir deyim oluyor. Bu vazgeçmeyen mücadelenin içinde devamlı olan devamlı zirvede olan bir takım. Burada çok önemli futbol akılları olmuş. Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı, Şenol Güneş. 

ŞAMPİYONLUĞA İNANIYORUM

Rakip alanda oynarken kendi sahasında güvenliğini bırakmayan bir takım olmak istiyoruz. Deneyimli oyuncularla rekabeti yeterliliği arttırdığımızda şampiyonluk yarışının içinde olacaktır belki de şampiyon olacaktır. Buna inancım çok fazla. Bana şehir de gerekli desteği veriyor. Takımlarına sahip çıktıklarında başarı gelecektir. 

Abdullah Avcı açıklamalarda bulunuyor / Canlı

ALTYAPI İLE İLGİLİ İZ BIRAKMAK İSTİYORUM

Trabzon verimli topraklar. Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır öncesinde yine birçok isim. Öncelikle akademi ile ilgili planlarımız var. Toprağı daha iyi hale getirebilmek için çalışıyoruz. Havuz zaman zaman çok geniş olabilir. Dışarıda kiralık oyuncularımız var. Altyapı ile üst yapı arasında koordine etmesi için Turgut hoca var. Özellikle yeni bir tesis yapıldı Akyazı’da. Şimdi içeriyi dizayn ediyoruz. Departmanları kuruyoruz. Her şeyi kayıt altına alıyoruz. Salonundan yemek salonuna kadar. 

Altınordu’yu arayıp tebrik ettim. Hem oyuncu yetiştirip hem yarışmak kolay değil.

Trabzonspor’un yarışabilmesi için kaynak gerekiyorsa Uğurcan satılması gerekiyorsa bunu değerlendirmek gerekiyor. Uğurcan bu sene çok yakın isimlerden birisi. Abdülkadir Ömür milli takımda kalabilirse bu potansiyellerden birisi. Bu kaynağı verimli hale getirmek için yatırım yapıp beklemek gerekiyor. Ben de altyapı ile ilgili iz bırakmak istiyorum. Geçmişte Trabzonspor’a hizmet eden insanlara da destek olmak gerekir. Umarım bu hayalimi gerçekleştirebilirim.

Nwakaeme, Ekuban, Djaniny bizim sözleşmeli oyuncularımız. Bunların verimliliklerini arttırabilmek için net bir santrafor gerekebilir. Belki bir kenar oyuncusu daha arayışımız devam ediyor. Santrafor alabilirsek eğer bulabilirsek elimizdekileri kenarlarda kullanabiliriz.  Yetenekli oyuncu almak önemli. Risk almak risk alırken defans güvenliğini sağlamak için yeter.

Kayseri, Rize maçları haftanın kalecileri oldu. 5’e bir pozisyonda ofsayta kaldık. Bunun için çalışmak değil bunun akılla ilgisi var. Çalışacağız, oyuncu kalitesini arttıracağız. Ben de 3-0’lık oyunlar istiyorum. Rakipler de artık savunma oynuyor burada kaliteli oyuncunla veya çalışmalarınla aşacaksın.

Taktiksel oyunlara alışmış, geldiklerinde uyum sağlayacak oyuncuların olması avantaj. Oyun içinde formasyon değiştirdiklerim oldu. Oyuncumuza verdiğimiz oyuncu çabuk alıyorsa bunları deneyeceğiz. Bazen başlangıçta bazen oyunun nasıl aktığı ile ilgili değişiklikler yapıyoruz.

TRABZONSPOR BANA, BENDE TRABZONSPOR'A İYİ GELDİM

Asla vazgeçmeden devam edeceğiz. Karşılıklı bir doku uyuşması oldu. Bana da iyi geldi Trabzonspor ben de Trabzonspor’a iyi geldim. Trabzon insanının samimiyetini görebiliyorum. Uykunun dışında zaman tamamen Trabzonspor ile geçiyor.

Oyunun içinde olmaya çalıştım her zaman. Bugün şampiyon olanlar oldu düşenler düştü. Gündem artık transferden yana. Yaptığımız kavgalar kötü örnek oluyor. Belki iklimimiz böyle, ama bu oyun çok güzel bir oyun ve daha iyi hale getirmemiz gerekiyor. Bu hatalar oyunu. Art niyetli olmamak lazım. Bıraktığımız izler var. O nedenle dikkatli olalım. Komplo teorilerinin içinde olmak istemiyorum.

TÜRK FUTBOLUNDA ORGANİZASYONU YENİDEN DEĞİŞTİRMEK İSTERDİM

Türki Futbolu ile ilgili yeniden organizasyonu yapmak isterdim. Bilgiyi, eğitimi tamamen içine alan bir organizasyonu dibinden tepesine kadar yapmak isterdim.

3 sene önce VAR’ın en çok gelmesinden yana olan kişilerdenim. Ben VAR’a sağlıklı şekilde destek olunması tarafındayım. Hata olacak ama en aza inecektir. Hakem üzerinden oyunu anlatırsak bir adım ilerleyemeyiz.

SÖRLOTH KEŞKE OLSA

Sörloth keşke olsa. Başkanımız çalışma yapıyor. Kolay transferler değil. Sörloth’u olacaksa ben beklemeye razıyım. Burayı tanıyan bir oyuncu. Olamıyorsa B planımız hazırlık yapıyoruz. Orta sahaya marka oyuncu için konuşuyoruz. Olur olmaz zaman gösterecek. Başkan, Ertuğrul bey. Hamsik büyük bir oyuncu. Keşke olabilse. Bunların hepsinin içerisinde Trabzonspor ekonomisi önemli. Trabzonspor’un bir oyuncusu 2 Lira alıyorsa onun alternatifi 2 Lira olmaz.

Parmak ile ilgili sorun yaşadık. Tartışılan konular oldu. Takımın altyapısından yetişmiş. Yerli oyuncu, maliyeti düşük. Geniş kadro içinde rekabete girecekse hata yapmayacaksa o kapıyı yeniden açacağız ona. Kendi kaynağımıza da yatırım yapmamız gerekiyor.

Trabzonspor için bir kupa almak yeterli mi hayır. Daha iyisi için çalışacağız.

Milli takım iyi bir jenerasyon yakaladı. Avrupa’da oynamalarının çok önemli avantajları var. Cengiz’le mesela konuştum ondan da iyi bir çıkış bekliyorum. Başlarında da Şenol Güneş gibi bir isim var. Burak Yılmaz’ı da ayrıca tebrike diyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor