Abdullah Avcı: Kenarda 7-8 kağıdı harcadık

Trabzonspor'da Avcı maç sonunda konuştu

Abdullah Avcı: Kenarda 7-8 kağıdı harcadık

Trabzonspor’un Çaykur Rizespor’u 2-1 yendiği maçın ardından teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Avcı şöyle konuştu;
Kazanmak, rakamlar, sakatlıklar çok fazla duygu var.  Gervinho’nun durumu sağlıklı durmuyor gibi. Çaprazla ilgili duruyor umarım değildir. Maç anında olan bir şey. Taraftarımıza biletleri tüketip destek vermeye devam ediyorlar. Hem bana hem takıma çok güzel şeyler yaşattılar maç sonu çağırdılar. Bu şehir duyguları çok duyguları aşağıda ve yukarıda yaşayan bir şehir. Takıma pozitif desteğe devam etsinler. Bu takım iyi şeyler yapıyor. Ligde her oyun zor. Her takımın kaliteli oyunculuları var. Rizespor en alt sırada 4 puanları var ama 14 puanları da olabilirdi. Önde yetenekli oyuncu grubu var. 
Maçta geri düşmek var. Geriye çevirmek kolayd eğil. Bunu bu sene 3. Kez gerçekleştirdik. Eskiden duyguya çok kapılıp oyun disiplininden çok kopuyorlardı oyunun nereye gideceği belli olmuyordu. Bugün artık 3 maçın 2si büyük takımlara arşı, sabırla, sakinlikle oyun organizasyonuyla disiplinle oyuna sadık kalmakla oluyor. Geriyte düştük oyundaki formasyonu değiştirdik. 7-+8 kağıdı bu anlamda harcadık. Eğer gol olmasa başka bir formasyona geçektik. Bütünde vazgeçmeden devam ettiler, oyun disipliniyle devam ettiler. Hiçbir oyun kolay olmayacak. Giresunspor için de aynısını söylemiştik bugün puanlar alıyor. 

Cuma akşamı kazandık mutluyuz. Sakatlık olan oyuncularımız Nwakaeme ve Bakasetas’ın süreleri onları sakatlanmadan götürmeye çalışıyoruz. Kolay değil milli takımda oynayan oyuncular var. Şimdi önümüzde Beşiktaş maçı var sonra milli takım arası var oraya sağlıklı şekilde girmek istiyoruz. O da 3 puanlık bir maç geçen senenin şampiyonu, bizim de yakaladığımız bir ivme var bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Sakatlıkların da durumuna bakacağız.

Trabzonspor’dan teklif aldığımda takımın analizini yaptım. Sunumunu da yönetime ve başkana yapmıştım. Ligin en fazla kurtarış yapan kalecisi Uğurcan bu şampiyonluk için oynayan takımda olmamalı. Duyguların çok fazla devreye girmesiyle oyunda kontrol kaybediliyor. Kaybedilen 32 puan çok fazla bir rakam. Geçen sezon bu anlamda çok mesafe katettik. Bu sene hücum opsiyonlarımız daha fazla. Bununda hücum oynarken de savunma yapabilmeliyiz. Adım adım doğru gidiyor, maçlar kolay kolay kazanılmıyor. Ligin en tepesindeyiz, dalgalanmalar olacak. 
Mesleki anlamda çok güzel bir duygu. Kasımın 10’unda bir seneyi dolduracağım. Bana gösterilen saygı sevgi çok güzel. Buranın insanıyım. İnişler çıkışlar olacak. Taraftarın önünde bu şekilde onure edilmek sorumluluğumuzu arttıracak. Herkese teşekkür ederim. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler