Abdullah Avcı: Hücum oynarken savunma güvenliği...

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı Malatya karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: Hücum oynarken savunma güvenliği...

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Yeni Malatyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Avcı, “Acılı ailelerimize ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Her gün değişik bir durum yaşıyoruz. Umarım ülkemiz yaşadığımız bu kaostan sağlıklı bir şekilde çıkar. Devletimiz ve ülkemiz güçlüdür. Her zaman bu tip durumlardan çıkabilmiştir, yine çıkacağını düşünüyorum” dedi.

Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dileyen Avcı, şunları söyledi: “Rakibimiz geçen sezon son 3-4 maçta üçlü savunmayla oynayan, hocalarının devam ettiği bir takımdı. Hazırlık maçlarında da böyle oynadılar. Biz de buna göre maça hazırlandık. Zemin dışarıdan iyi gözükse de iki taraf için de çok fazla sakatlanma riski barındırıyordu. Bu nedenle basit top kayıpları yaptık. Oyunun başında skoru elimize aldık. Oyunu daha domine oynayabilirdik. Rakip özellikle kenar ortalarda çok etkili oluyordu. Golü de bu şekilde yedik. Ben mükemmeliyetçi bir teknik adam olduğum için çok tekrarlarım var. Bu bazen beni de oyuncuyu da yoruyor. Hücumda ne kadar iştahlı oynuyorsak savunmada da aynı şekilde iştahlı oynamamız gerekiyor. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Hücum oynarken nasıl savunma güvenliğini alacağımızla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Başlangıçlar çok önemlidir. Hem UEFA Konferans Ligi’nde tur atlamak hem de lige böyle bir başlangıç yapmak hedeflere gitme konusunda takımın beraberliğini, beraber hareket etmesini, oyununu olumlu etkiliyor. Özellikle Trabzonspor taraftarının da içine katılımıyla savunmayı daha hızlı yapan, daha coşkulu oynayan ve onların desteğiyle hedeflere adım atmaya çalışan bir takım olmaya çalışıyoruz. Bugün oyuncularıma böyle bir başlangıç yaptıkları, hücumda çok iştahlı oynadıkları, skoru ellerine aldıkları için teşekkür ediyorum. Savunma konusunu ise kendileriyle konuştum, üzerinde çalışacağız. Son olarak Malatyaspor’a da başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler