Abdullah Avcı: Galip geleceğimize inanıyorum

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Monaco maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: Galip geleceğimize inanıyorum

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı Monaco maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

Avcı şu ifadeleri kullandı:

Geçen hafta Monaco ile orada bir müsabaka oynadık. Beklemediğimiz senaryolarla karşılaştık: 85 dakikalık bölümü 10 kişi oynamak bizi yorduk. Yarın oyuna 11 e 11 başlayacağız. Rakibimizin ligdeki çıkışı devan ediyor. Bu liglerin standartları var. Formasyonları 442 şeklinde devam ediyor. Biz diğer formasyonlarını da çalıştık.

erkes bu gruptan çıkabilir çıkamaya da bilir. Taraftarımızın desteğiyle bu galibiyeti alacağımıza inanıyorum. Geçen sene taraftarımızın desteğiyle birçok şey başardık. Yarın taraftarımızı desteğiyle kazanmak istiyoruz. Bütün arzumuz bu şekilde. Sıradaki maç en değerli maç. Yarınki maç gruptan çıkmak için önemli.

Gbamin, sakatlık sürecinden çıktı. Sağlık sonuçlarını alalım büyük ihtimal oynar. Özeleştiri bizim işimiz. Oyun performans işi. Bu gidişat ve süreç ile alakalı neler yapabileceğimizi bilmemiz lazım. İşin zihin tarafı daha önemli.

Eksikleri tamamlamak, iyi yapabildiğimizi nasıl geliştirebiliriz. Şuanda olumlu bir hava var. Yarın bir fırsat var. 

'Taraftar, geçen sene çıtayı çok büyük yere koydu. Bize çok destek oldular. Bizimle beraber her şeyi yaptılar. Bugün sokağa çıktığımda, dolaştığımda olumlu şekilde tepkisini alıyorum. Kutlamaları ile dünyaya örnek oldular. Trabzonspor çıtasını çok yukarı koymuştur. Ben kendi performansımı eleştiriyorum ve özeleştiri yaparak doğruyu bulmaya çalışıyorum. Oyuncuya bende baskı yapıyorum. Yapıyorum da.. Ama oyuncudan maksimum verim almam gerekiyor. Bizim taraftarımız bunu kanıtlamış.. Rakibe baskı yapacak bizi destekleyecek. Bunu yaptı, bunla tarihi şampiyonluk geldi.. Tarihte bunun ne kadar değerli olduğunu anlayacağız. Benim sitem değil, ricaydı.. Onlar o sevgilerini, gösterdiler. Monaco’da ki taraftara ben bir şey söylemedim. Sadece onlar destek amaçlı beni çağırdılar. Çok güzel bir örnek. 2 - 0, 3 - 0 hala Trabzonspor’a destek veriyorlar. Onlara teşekkür etmek için çıktım sadece. Bir açıklama, ifade değildi. Rica ettiler, bende onlara teşekkür ettim. Taraftar, çıtayı çok yukarı koydu. Eskisi gibi veya diğer kulüpler gibi davranmanın bir durumu olmaması gerekiyor. Performansı arttırmıyor. Biz onları çok seviyoruz. Biz daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bazen inişler çıkışlar olacak ama buna saygı göstereceklerini düşünüyorum zaten.

Abdullah Avcı: ''Öncelikle en değerli maç önünde oynayacağın, yarınki maçtır. Beşiktaş maçının B’sini bile telafuz etmedik. Yarınki maça hazırlanıyoruz. Toplantımız olacak, antrenmanımızı yapacak.Grupta her şey olabiliyor. Burada temel amacımız yarın kazanmak. Yarın kazandıktan sonra resim biraz daha ortaya net şekilde çıkacak. İçerde 2 tane maçımızı kazanırsak, ben gruptan büyük ihtimalle yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu fırsat ve kalitemiz var…'' dedi.

Abdullah Avcı: ''Bunun yönetim bazında, daha doğru karşılıklı iletişimelerin vereceği bir cevap olabilir. Ben bununla ilgili ne söylesem, başka tarafa çekilcek. Çok doğru olmadığını düşünüyorum. Yönetim, Başkan ve kulübün medyası tarafından böyle bir açıklama yapılabilir. Veya onların verdiği karara da saygı duymak gerekebilir.''


Yarın çok sürpriz olmaz. Az sonra ölçümleri alacağım. Bir sürpriz olmaz. Yarın Umut ile başlayacağız. Çok fazla bir sürpriz olmaz. Stoperde uzunlarla başlayacağız. Bu oyunun için kendini ispat var. En deneyimli oyuncum bile bunu deniyor. Çalışıp, konuşarak iletişim kurarak bunu halletmeye çalışıyoruz. İyi bir oyuncu gurubumuz var. Yüzde 70 80’i milli takım oyuncusu. Lider olamadık diye üzülüyoruz. İletişim ile çalışmaya devam ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler