2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu Trabzonspor fikstürü

2019-20 Dozer Cemil Sezonu'nda fikstürün çekilmesinin ardından gözler Trabzonspor'un maçlarına çevrildi. Peki Trabzonspor'un ilk ve son maçı, derbi maçları ne zaman? İstanbul deplasmanında hangi haftalarda gidecek? Yeni sezona 'Cemil Usta'nın isminin verilmesi hakkında...

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu Trabzonspor fikstürü

HABER61 - SPOR SERVİSİ

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nda fikstür çekimi; 17.07.2019 Çarşamba günü Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin Orhan Saka Salonu'nunda yapıldı.

Fikstür çekimine; Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu, Genel Sekreter Kadir Karataş ve Süper Lig'de bulunan kulüplerinin başkanları ve temsilcileri katıldı.

2019-20 Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nda fikstür çekimi yapılırken Trabzonspor'un yeni sezon fikstürü merak edildi? Trabzonspor ilk ve son maçını nerede oynayacak? Trabzonspor'un derbi maçları ne zaman? İstanbul'da hangi tarihlerde oynayacak? İşte bu soruların yanıtları haberimizde...

Trabzonspor'un 2019-20 fikstürü...

Trabzonspor; 2019-2020 Cemil Usta Sezonu'nun 1. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.

2. haftada Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak olan Bordo-Mavililer, 3. haftada deplasmanda Fenerbahçe maçı ile sezonunun ilk derbisine çıkacak.

4. hafta da Gençlerbirliği'ne evinde ağırlayacak olan Bordo-Mavililer, ardından deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a konuk olacak ve 6. haftada yine bir derbi maçında evinde Beşiktaş ile karşılaşacak.

7. haftada Çaykur Rizespor deplasmanına gidecek olan Trabzonspor, Karadeniz derbisinin ardından 8. haftada Süper Lig'in yeni ekiplerinden Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak.

9. haftada zorlu Medipol Başakşehir deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor; 10 ve 11. haftalarda Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor'u sahasında ağırlayacak.

12. haftada MKE Ankaragücü deplasmanına çıkacak olan Bordo-Mavililer, 13. haftada Galatasaray'ı evinde ağırlayacak ve ilk yarının son derbi maçını oynayacak.

14. haftada Antalyaspor, 15. haftada Denizlispor, 16. haftada Konyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, 17. haftada İstiklal Mobilya Kayserispor ile deplasmanda karşılaşacak ve devrenin son maçına çıkmış olacak.

İşte Trabzonpor'un hafta hafta 2019-2020 fikstürü:

İLK DEVRE:

1. Hafta - Kasımpaşa (Deplasman)

2. Hafta - Evkur Yeni Malatyaspor

3. Hafta - Fenerbahçe (Deplasman)

4. Hafta - Gençlerbirliği

5. Hafta - Demir Grup Sivasspor (Deplasman)

6. Hafta - Beşiktaş

7. Hafta - Çaykur Rizespor (Deplasman)

8. Hafta - Gazişehir Gaziantep

9. Hafta - Medipol Başakşehir (Deplasman)

10. Hafta - Göztepe

11. Hafta - Aytemiz Alanyaspor

12. Hafta - MKE Ankaragücü (Deplasman)

13. Hafta - Galatasaray

14. Hafta - Antalyaspor (Deplasman)

15. Hafta - Yukatel Denizlispor

16. Hafta - Konyaspor (Deplasman)

17. Hafta - Kayserispor

İKİNCİ DEVRE:

18. Hafta - Kasımpaşa 

19. Hafta - Evkur Yeni Malatyaspor (Deplasman)

20. Hafta - Fenerbahçe

21. Hafta - Gençlerbirliği (Deplasman)

22. Hafta - Demir Grup Sivasspor 

23. Hafta - Beşiktaş (Deplasman)

24. Hafta - Çaykur Rizespor

25. Hafta - Gazişehir Gaziantep (Deplasman)

26. Hafta - Medipol Başakşehir

27. Hafta - Göztepe (Deplasman)

28. Hafta - Aytemiz Alanyaspor (Deplasman)

29. Hafta - MKE Ankaragücü

30. Hafta - Galatasaray (Deplasman)

31. Hafta - Antalyaspor

32. Hafta - Yukatel Denizlispor (Deplasman)

33. Hafta - Konyaspor

34. Hafta - Kayserispor

İstanbul'da 5 maç...

Trabzonspor, 2019-2020 Sezonunda en çok taraftarının bulunduğu deplasmanlarda biri olan İstanbul'a, 5 kez seyahat edecek. Sezonun ilk maçını Kasımpaşa ile İstanbul'da yapacak olan Bordo-Mavililer, 3. haftada Fenerbahçe'ye, 9. haftada da Medipol Başakşehir'e konuk olmak için bu kente gidecek.

İkinci devrede ise 23. haftada Beşiktaş ile ve 30. haftada Galatasaray ile İstanbul deplasmanına gidecek.

Fikstür ile ilgili detaylar:

Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın da teknik detayları şu şekilde anlattı:

"Fikstür çekiminde 18 takımlı fikstür tablosu kullanılmaktadır. Bu tablo her takımın diğer 17 takım ile iç sahada ve deplasmanda oynamasını sağlamak amacıyla matematiksel olarak düzenlenmiş bir tablodur.

Fikstür tablosunda, hangi numaraların hangi numaralar ile ve hangi haftalarda karşılaşacağı bellidir. Dolayısıyla kulüp temsilcilerinin çektiği numaralar fikstürde yerlerini almakta ve 34 haftalık fikstür belirlenmektedir.

Her sezon fikstür çekiminde bazı kulüplerimize numaralar verilmektedir. Bu sezon da aynı sahayı kullanacak olan Gençlerbirliği ile MKE Ankaragücü kulüplerimize bir takımımız iç sahada iken diğer takımımızın deplasmanda olmasını ve zeminin korunmasını sağlamak amacıyla kendi aralarında numaralar verilmiştir.

Yine Süper Ligde mücadele edecek olan Kasımpaşa A.Ş. ve Medipol Başakşehir kulüplerimize, güvenlik güçlerinin görevlerini daha rahat yerine getirmesi ve İstanbul'daki 5 takımın iç saha - deplasman dengesini sağlamak amacıyla kendi aralarında numaralar verilmiştir.

Bu takımlar haricinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerimiz de kendi aralarında belirlenmiş olan numaraları çekecekler. Bu numaralar belirlenirken yayıncı kuruluşun bu 3 kulübün kendi aralarında oynayacakları müsabakalara ilişkin talepleri, kulüplerimizin bu taleplerle ilgili görüşleri ve milli takımımızın müsabaka tarihleri dikkate alınmıştır.

Bu kriterler göz önünde bulundurularak, tespit edilmiş olan numaralara göre, bu 3 kulübümüzün kendi aralarında oynayacakları haftalar bu sezon 6, 9 ve 16 olarak belirlenmiştir. Ancak bu haftalarda hangi müsabakaların oynanacağı ve hangi kulübün ev sahibi olacağı, kulüplerimizin temsilcilerinin kendilerinin çektiği numaralar ile belirlenecektir."

Spor Toto Süper Lig'de 2019-20 Cemil Usta Sezonu fikstür çekimi 17 Temmuz 2019 günü çekildi. Peki Süper Lig'de maçlar ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Spor Toto Süper Lig'de Cemil Usta Sezonu ne zaman başlayacak?

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon 16 Ağustos 2019'da başlayacak. 2019-2020 sezonu ise 17 Mayıs 2020'de oynanacak son hafta maçları ile sona erecek.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda profesyonel liglerde 2019-2020 sezonunun başlangıç ve bitiş tarihlerini belirledi.Alınan karara göre Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig; 16, 17, 18 ve 19 Ağustos 2019 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları 17 Mayıs 2020 tarihinde sona ererken, Spor Toto 1. Lig'de normal sezon 2 Mayıs 2020 tarihinde tamamlanacak. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de ise müsabakalar 1 Eylül 2019 tarihlerinde oynanacak maçlar ile başlarken, normal sezon 25 Nisan 2020 tarihinde sona erecek. Ziraat Türkiye Kupası müsabaka tarihleri ve sezon planlamalarının tamamı ise daha sonra ilan edilecek."

YENİ SEZONA DOZER CEMİL İSMİ!

Haber61 TV'de gündeme sıkça getirieln bir konu da yeni sezona Dozer Cemil'in yani Trabzonspor'un efsanesi 'Cemil Usta'nın adının verilmesi konusuydu. Haber61 TV yorumcuları da bu konuya dikkat çekerek gündeme getirdi. Bunun yanı sıra Trabzonspor yöneticileri de yeni sezonunun adının 'Cemil Usta' olması sebebiyle TFF'ye gerekli müracaatları yaptı ve sonuç alındı. TFF'den yapılan açıklamada yeni sezonunun adının Cemil Usta sezonu olduğu açıklandı. 

"DOZER CEMİL KİMDİR?"

"GELECEK YIL SEZONA DOZER CEMİL'İN ADI VERİLSİN"

"ERTUĞRUL DOĞAN: BU SEZON BAŞKA OLACAK"

FİKSTÜR SONRASI SERTAÇ GÜVEN'DEN İLK AÇIKLAMA!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor