12 golcü bir Burak etmedi

Trabzonspor, forvet hattına son üç yılda 100 milyon TL'yi aşan transfer yaptı ama Burak Yılmaz'ın yerini dolduramadı. Bordo-mavili takımda 2.5 sezon görev yapan golcü oyuncu Spor Toto Süper Lig maçlarında 55 gole imza attı. Burak, bordo-mavili formayla 20

12 golcü bir Burak etmedi
Trabzonspor, forvet hattına son üç yılda 100 milyon TL'yi aşan transfer yaptı ama Burak Yılmaz'ın yerini dolduramadı. Bordo-mavili takımda 2.5 sezon görev yapan golcü oyuncu Spor Toto Süper Lig maçlarında 55 gole imza attı. Burak, bordo-mavili formayla 2011-12 sezonunda ise 33 golle kral oldu.
 
Burak 55 gol, 12 oyuncu ise 62 gol attı
2009-2010 sezonunun devre arasında Trabzonspor'a Gökhan Ünal takasıyla Fenerbahçe'den gelen Burak Yılmaz'ın 2012-2013 sezonunda Galatasaray'a transfer olmasının ardından bordo-mavili takım forvet hattında büyük bir sıkıntıya girdi. Yıldız oyuncunun söz konusu tarihte ayrılmasından sonra forvet hattında görev yapan Halil Altıntop, Henrique, Vittek, Janko, Emre Güral, Deniz Yılmaz, Serdar Gürler, Yatabare, Waris, Cardozo, N'Doye ve Muhammet Beşir gibi oyuncular forvette görev yapan isimler oldu. Söz konusu 12 oyuncu Burak Yılmaz'ın ardından görev yaptıkları lig maçlarında 62 gol imza atarken, Burak Yılmaz ise tek başına 55 gole imza atarak, Trabzonspor'un forvet hattında yaşadığı büyük sıkıntıyı gözler önüne serdi.
 
Forvetler gole hasret kaldı
Trabzonspor'a forvet olarak transfer edilen bazı isimler ise gol yollarında varlık gösteremeden ayrıldılar. Vittek 2 gol, Janko 2 sezonda 2 gol, Yatabare 1 gol attı, Waris ise forma giydiği dönemde gol atmayı başardı. N'Doye de bu sezon ligde gol atamadı.
 
Tam 8 takım sollayıp geçti
BORDO-mavili ekip, bu sezonun ilk yarısı itibariyle gol yollarında 8 takımın gerisinde kaldı. 17 maçta attığı 22 golle Karadeniz ekibi; Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray, Başakşehir, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Antalyaspor gibi takımların gerisinde kaldı, hayal kırıklığı oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler