Trabzon'da TLYD’den Türk Müziği konseri!

TLYD) Türk Sanat Müziği Topluluğu sahnelere döndü.

Trabzon'da TLYD’den Türk Müziği konseri!

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği-Vakfı (TLYD) Türk Sanat Müziği Topluluğu, 3 yıl aranın ardından yeniden sahnelere döndü. Pandemiden dolayı dünya çapında yaşanan sağlık krizi nedeniyle çalışmalarını askıya alan, geçen yıl da konser vermeyen TLYD TSM korosu muhteşem bir konserle kendini hatırlattı. 

KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Yasemin Uzun’un yaptığı gecede şef Özdemir Hafızoğlu yönetimindeki koro birinci bölümde Hicaz, ikinci bölümde de Kürdili Hicazkar eserler seslendirdi. 

Trabzon'da TLYD’den Türk Müziği konseri!

Birinci bölümde Beduh Atakan ve Gökşen Terzi, ikinci bölümde ise Gizem Sağlam Bülbül, Cemal Zihni Erenel ve İlhan Yavuz seslendirdikleri solo eserlerle büyük beğeni topladılar. 

Özellikle birinci bölümün sonunda koro tarafından seslendirilen güftesi Sema Geyve’ye bestesi şef-bestekar Özdemir Hafızoğlu’na ait olan “Anadolu Üstüne Güneş Gibi Doğdu O” eserinin şanlı bayrağımızla renklenmesi, salonu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Bu şarkıyı Hafızoğlu daha sonra salonu dolduran tüm izleyicilere de coşkulu bir şekilde söyletince ortaya muazzam bir koro çıkmış oldu. 

Trabzon'da TLYD’den Türk Müziği konseri!

Hemşeri dayanışması…

Aslen Artvin Şavşatlı olan koro şefi Özdemir Hafızoğlu’nu her konserde olduğu gibi bu konserde de hemşerileri yalnız bırakmadı. Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, Artvinli emekli polis memuru Efrahim Sarı, Arhavi TSM ve Kemalpaşa TSM Koroları elemanlarının yanı sıra Trabzonspor’un eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman, TLYD Vakfı Başkanı Ahmet Kahraman, Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, Trabzon’daki çeşitli müzik derneklerinin başkan, yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda sanatsever konseri izleyenler arasında yer aldı. 

Hafızoğlu’na plaket takdim edildi…

Gecenin sonunda koro şefi Hafızoğlu’na TLYD Derneği Başkanı Kenan Atalay ve Trabzonspor’un kurucularından ve eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Ataman plaket takdimi esnasında “Bu akşamki programı hayatımı adadığım ve benim için çok değerli olan Trabzonspor’a tercih ettim. Çok keyif aldım. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. 

Trabzon'da TLYD’den Türk Müziği konseri!

Atalay:” Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun”…

Dernek Başkanı Atalay da üç yıl aranın ardından yeniden konser vermenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Çok zor zamanlardan geçtik. Pandemide yakınlarımızı kaybettik, acılar yaşadık. Çalışamadık, sizlerden uzak kaldık. Ama çabuk toparlandık ve işte yeniden karşınızdayız. Bu yıl ayrıca Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. Koromuzda bu coşkuyu muhteşem bir şarkıyla bizlere yaşattı. Bizlerde 100’üncü yılı şimdiden kutluyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler