Trabzon'da su faturaları yeniden düzenlenecek! İşte yeni yöntem

Başkan Zorluoğlu Trabzon'da tartışma yaratan su faturaları ile ilgili yeni yöntemi açıkladı.

Trabzon'da su faturaları yeniden düzenlenecek! İşte yeni yöntem

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Ocak Ayı meclis toplantısında son dönemde tartışmalara neden olan su faturaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu su faturalarında yapılacak değişikliği açıkladı ve yeni fiyatlandırma yöntemini açıkladı.

Zorluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

“Katı atık bertaraf ücreti. Biliyorsunuz bizim Trabzon’un çöpleri Araklı’daki katı artık tesisinde bertaraf ediliyor. Belirli ücret ödeniyor. Geçen yıl ilk kez olmak üzere artan maliyetler nedeniyle ilk kez katı atık bertaraf ücreti alma kararı aldık. Hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri aldı. Geçen yıl 65 milyon lira birliğe ödedik. Vatandaşımızdan aldığımız ise 19 Milyon liradır.

Bu yıla gelince Katı atık toplama bertaraf ücreti arttı. 2023 yılında 160 milyon lira birliğe ödeyeceğiz. Biz de vatandaşımızdan biraz daha katkı alabilir miyiz dedik. İlk faturada gördük ki burada bir hata yapmışız. Burada bir atlama yaptık. Yüksek ölçüde su harcayan iş yerlerinden fazla ücret almışız. Geçen sene sabitti. Bu sene su faturasına endeksli olduğundan yüksek geldi. 2300 fatura düzenlenmişti. 146’sı ödemişti. Biz toplam faturaları iptal ettik. Bu uygulamadan mağdur olan vatandaşımız yok. Bu uygulama böyle gitmeyeceğinden bir çalışma yaptık ve meclis gündemine gelecek. Geçen seneki tarifeye bir zam yaparak dönmeyi düşünüyoruz. Sabit bir fiyat olacak hem iş yeri hem de konut olarak.”

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber