Trabzon’da Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanacak! 

Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, 2022 Yılı Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Trabzon’da Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanacak! 

Bu yıl tarihlerin yakın olması nedeniyle Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın birlikte kutlanmasına karar verildiğini belirten Aydın, bu senenin konusunun ise "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirlendiğini söyledi.

İl Müftüsü Aydın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl "Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan Ayı" vesilesi ile önemli konuları kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu yıl, tarihlerinin yakın olması göz önünde bulundurularak, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın birlikte kutlanmasına karar verilmiştir. Bu senenin konusu ise "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirlenmiştir. Bu çerçevede, hafta boyunca il ve ilçelerde aşağıdaki programlar icra edilecektir.

Trabzon’da Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanacak! 

Açılış programı, "Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde 03.10.2022 tarihinde saat 14.00’de Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Huriye Martı hocamızın katılımlarıyla gerçekleştirilecektir. Her camimizde hafta boyu, "Hayırseverlerimiz, şehitlerimiz ve ölmüşlerimiz"in ruhları için Kur'an okunup dualar edilecektir

İl ve ilçelerimizde haftaya özel "Sabah Namazı Buluşmaları" düzenlenecektir.

7 Ekim 2022 Cuma günü, ilimiz Merkez Çarşı, İskenderpaşa, Gülbaharhatun ve Fatih Camilerinde özel Mevlid Kandili programı icra edilecektir. Aynı şekilde ilçelerimizde de Merkez Camilerinde Özel Mevlid Kandili programları düzenlenecektir.

Kur'an kurslarımız ziyaret edilerek öğretici, öğrenci ve velilerin katılımıyla Haftaya Özel Program icra edilecektir. İl merkezi ve ilçelerde konferans ve panel türünde salon programlan düzenlenecektir. 

"Gözden Uzak Gönle Yakın" projesi kapsamında Kur'an tilaveti, sohbet ve da içerikli Köylere Özel programlar tertip edilecektir. 

Din görevlilerine ait el sanatları 3 Ekim Pazartesi günü Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde sergilenecektir. 

Yerel gazetelerde yayımlanmak üzere vaizlerimiz tarafından yedi makale kaleme alınacak, yerel radyoda hafta boyunca hocalarımız tarafından programlar icra edilecektir.

Hafta boyunca şehit aileleri ziyaret edilerek şehit yakınların katılımıyla şehitlerimizin kabirleri başında Kur'an tilavetinde bulunulacaktır. 

Hafla anısına kutlama komitesi tarafından cami-çocuk, cami-genç ve engelli buluşmaları düzenlenecek, resmi kurumlar, hastaneler, ihtiyaç sahipleri, yaşlılar ve gaziler ziyaret edilecektir.

Emekli din görevlilerimize yönelik "Vefa Buluşmaları" düzenlenecek ve yeni emekli olanlara plaket takdim edilecektir. 

Vefat eden Müftü, Vaiz ve Din Görevlilerinin kabirleri ziyaret edilip, Kur'an Tilaveti ve Dua icra edilecektir.

Varlıbaş, Kadın Konukevi, ÇODEM, Huzurevleri, Çocuk Evleri Sitesi, Atılım ve Kevser Çocuk Evi gibi kurumlar ziyaret edilecektir.

Ayrıca, Müftülük-Okul işbirliği içerisinde okullarımızda Mevlid-i Nebi programlan icra edilecek, programa katılan öğrencilere hediyeler verilecektir.

Hafta boyunca DİB Yayınların kurulan stantlarla ve görsellerle tanıtımı yapılacak; sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulunulacaktır.

Bugüne kadar faaliyetlerimize desteğini esirgemeyen saygıdeğer halkımıza teşekkür ediyor, haftanın ilimiz, ülkemiz ve insanlık için Hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Daha nice Mevlid-i Nebi Camiler ve Din Görevliler Haftasına ulaşmak temennisiyle!”

Trabzon’da Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanacak! 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber