Trabzon’da hafif raylı sistem için çalışmalar ne zaman başlayacak?

Trabzon'da ulaşım master planı ile yapımı düşünülen hafif raylı sistemin ne aşamada olduğu Büyükşehir Belediyesi meclisinde gündeme geldi.

Trabzon’da hafif raylı sistem için çalışmalar ne zaman başlayacak?

Trabzon’da yapılması planlanan hafif raylı sistem için çalışmaların ne zaman başlayacağı Trabzon Büyükşehir belediyesi meclisinde gündeme geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı meclis toplantılarının ilk gününde hafif traylı sistem konusu gündeme geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Arslan Güner’in “Hafi raylı sistem ile alakalı Ulaştırma Bakanlığı’nda Master Plan onaylandı. Çalışmalarının başlandığını söylemişti Sayın Bakan ama Erzincan Demiryolu 2053’e sarkmış. Hafif raylı sistemin ne zaman başlayacağı ile ilgili bir tarih elinizde var mı?” sorusunu yanıtlayan Zorluoğlu, öncelikle projenin tamamalanması gerektiğini belirtti.

Zorluoğlu “Ulaşım Master planındaki bir öneri de hafif raylı sistemdi. Güzergah belliydi. Ulaştırma Bakanımız geçen geldiğinde projeyi yine sundum. Proje çalışması başlasın diye talimat verdi. Whatsapp üzerinden de görüştük. Proje çalışması sürer baya. Proje tamamlanmadan yatırım programına alınmaz. Önemli bir konudur ama tek başına Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması mümkün değildir. Tüm siyasi parti temsilcileri ve kurumlar ile meslek odaları destek vermeli.” İfadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi-

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber