Zorluoğlu Trabzon için iki büyük proje açıkladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat zorluoğlu iki büyük proje açıkladı.

Zorluoğlu Trabzon için iki büyük proje açıkladı!

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon büyükşehir bvelediye başkanı murat Zorluoğlu onayı alınan iki büyük proje Vadi park ve Ortahisar bölgesi Rehabilitasyon projelerini açıkladı. Projelerin toplam maliyetinin 75 Milyon TL olduğunu açıkladı.

Zorluoğlu şu ifadelerini kullandı:

İki yeni projemizi takdim etmek için sizlerleyim. İhale aşamasına gelmediğimiz hiçbir işi paylaşmadık. Projelerimizin önce kaynağı9nı buluyoruz projesini bulup ihalesini yapıp açıklıyoruz.

Geçen hafta Ankara’da sanayi ve teknoloji bakanını ziyaret ettik. Trabzon 2019 yılında cazibe merkezin programına dahil edildi.

Cazibe merkezleri programlarına iki tane çok önem proje sunduk.

Birincisi Tema park. Zağnos Vadisi kentsel dönüşümden sonra hareketlendiremediğimiz vadi. İşte vadi park projesi ile Zağnos vadisini hareketlendirmeye çalışıyoruz. Büyüklerin ve çocuklarında eğlenceli vadi park

40 milyon ödenek aldık 5 milyon Belediye’den 45 milyon bedeli ile projeyi tamamlayacağız. Tünel Akvaryum ile vadi park ile beraber birleşecek proje ile güzel bir hizmeti sunacağız.

İkinci proje. 2013 yılında detaylarıyla hazırlanan bir projeydi. Eski Ortahisar dediğimiz bölgenin tarihi mekanların ve sokakların ortaya çıkarılması projesi. 218 hektarlık bir alamda projeyi ortaya çıkaracağız. Bakanlık 15 milyon lira biz de 15 milyon lira bütçe ortaya koyacağız. 30 milyon lira ile iki vadi arasında kalan Ortahisar bölgesinin güzel bir şekilde ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bu 1 yıllık bir proje değil. Belki 5 yıllık bir proje olacak. Hisar kent olarak ismini koymuştuk.

123 adet tescilli yapı var. Burada yüksek bir turizm potansiyeli var. Yukarı Hisar’da da arkeolojik kazıya başladık. Arkeolojik kazı alanında başlattık. Buralarda sorun çarpık yapılaşma. Eski Trabzon ortaya çıkarılabilirse, gerçekten bu şehre büyük hizmet yapılır. Bizim hedefimiz yapıları aslına uygun şekilde restore edilerek, tarihi olmayan yapıları da onararak bir biriyle uyumlu hale getirmek istiyoruz. Tarihi dokuya uygun olmayan yapılar, binalar işletmeler var. Bunların tamamı proje kapsamında elden geçirilecek. 19 Hektarlık bir alan var bu şekilde elden geçirmeyi düşündüğümüz. Burası 2011’de Kentsel Yenileme alanı ilan edildi. Hazırlıkları tamam esasında. Bundan sonra esas kısım başlayacak. Bu projenin ilk etapta bütçesi 60 Milyon TL’ydi. Biz ilk etapta 30 Milyon TL ile başlayacağız. Her yıl bakanlıklardan buna hibe destek alacağız ve yolumuza o şekilde devam edeceğiz. 3 hektarlık alanda 11 tane eski eser, tesicilli yapılar var. 

Old City Konsept dediğimiz, Avrupa’da bir çok şehirde gördüğümüz, Ankara’da, Eskişehir’de gördüğümüz görüntüler olmasını arzu ediyoruz. Hedefimiz Trabzon eski şehir bölgesinde Old City görünümü ortaya çıkarmak.  Kentsel Donatıları bile hazır. 2013’de emek sarf edilmiş. Her türlü ayrıntısı, bankından rögar kapağına kadar her şey belirlemiş seçilmiş, bizde buna uygun bu donatıları yerleştinreceğiz. Bu bizim Hisar Kent Projemiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber