Zorluoğlu: Kefiliniz benim

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, vatandaşlarla bir araya gelmek ve sorunları yerinde incelemek adına mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Zorluoğlu: Kefiliniz benim

Son olarak İnönü Mahallesi’ni ziyaret eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eski Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun olduğu bölgede yapımı devam eden ‘Millet Bahçesi’nin çevresindeki binaların kamulaştırma çalışmaları ile ilgili vatandaşlarla bir araya geldi.

İnönü Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, son günlerde millet bahçesinin çevresindeki binaların kamulaştırma çalışmaları nedeniyle merak içerisinde olan mahalle sakinlerini bizzat bilgilendirdi. 

AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN FİKRİNİ ALMAK 
Mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini yerinde dinleyen Başkan Zorluoğlu, “Ziyaretimizin sebebi vatandaşlarımızın kamulaştırma çalışmaları ile ilgili fikirlerini almaktır. Her ne kadar bu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile TOKİ almışsa da, neticede bu alanla ilgili birebir görüşebileceğiniz muhatabınız Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim. Biz de o nedenle sizleri dinlemek istedik. Buradan aldığımız bilgileri, vatandaşımızın taleplerini, görüşlerini masaya yatırıp, Sayın Bakanımızla da TOKİ Başkanımızla da görüşeceğim. Bu konuda içiniz rahat olsun. Şimdi buradaki mağduriyet nedir, onu tespit etmeye çalışıyoruz. Kiracıların, mal sahiplerinin, binaların durumu ayrı. Buradaki dönüşümü arzu eden de etmeyen de var. Ortak bir noktada buluşmak için çalışacağız” dedi. 

Zorluoğlu: Kefiliniz benim

TÜM BOYUTLARIYLA DEĞERLENDİRİYORUZ 
Çevre sakinlerine imar planı ile ilgili detaylı bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Bu alanların bulunduğu arsalar, imar planında 2002 yılından itibaren spor alanı olarak belirlendi. Yani şu anda bu binalar yıkılsa da yerine başka bir bina yapılamıyor. Dolayısıyla mal sahipleri açısından bu kamulaştırma avantajlı görünüyor. Çünkü değerini alacak ve imar planında bina yapılamayacak bir arsası için avantajlı olacak. Diğer taraftan duygusal olarak bu mahallede yıllardır oturanlarımız var. Burada bir mahalle kültürü var. İnsanlarımız burada doğmuş, burada yaşamış. Dolayısıyla bütün boyutlarıyla bu konuyu değerlendiriyoruz. Yani biz yarın gelip burayı yıkmayacağız. Sizden habersiz, fikrinizi almadan adım atmak gibi bir yapı içerisinde değiliz. Ben zaten prensip olarak insanlarla işletişim kurmaktan ve fikirlerimizi karşılıklı olarak birbirimize aktarmaktan yanayım” ifadelerini kullandı.  

KEFİLİNİZ BENİM
Kamulaştırma halinde, değeri üzerinden tespit yapılacağını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bedel konusunda herkesin gönlü rahat olsun. O konuda herhangi bir sorun yoktur. Paranızın kamulaştırmadan önce ödenmesinin kefili de benim. Buranın kamulaştırılma sürecinde ya da kamulaştırılmasından sonra eğer bir proje çalışması olursa, yani dükkânlar yapılırsa, ben esnafımızı da asla mağdur etmem. Bunun da kefili benim” şeklinde konuştu.   

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ 
Vatandaşlar, akıllarındaki soru işaretlerini gidermek için mahallelerini ziyaret eden ve açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu’na teşekkürlerini ilettiler.      

Zorluoğlu: Kefiliniz benim

MİLLET BAHÇESİNİ İNCELEDİ 
Başkan Zorluoğlu daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun olduğu bölgede yapımı devam eden ‘Millet Bahçesi’ni yerinde inceledi. İlgililer inşaatın süreci ile ilgili Başkan Zorluoğlu’na detaylı bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler