Zorluoğlu Çaykara’da açıkladı: Ankara’dan Uzungöl için heyet geliyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Haber61 mikrfonlarına özel açıklamalar yaptı.

Zorluoğlu Çaykara’da açıkladı: Ankara’dan Uzungöl için heyet geliyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Çaykara ve Dernekpazarı’nda ziyaretlerde bulundu.

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde belediye başkanları ve muhtarlarla bir araya gelen Zorluoğlu, devam eden çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Zorluoğlu Uzungöl, dolmuş sistemi ve yaşanan doğal afetler hakkında açıklamalar yaptı.

Zorluoğlu “Rutin ilçe ziyaretlerimden biri. Bugün Çaykara ve Dernekpazarı’nı ziyaret edeceğiz. İlgili belediye başkanlarımız ile muhtarlarla bir araya geldiğimiz ve ilçenin belediye hizmetleri açısından değerlendirmelerini gerçekleştiriyoruz.

Bugün de öyle oldu sabah belediye başkanımızla yapılan ve yapılacak olanları, 32 muhtarlarımız ile de mahallelerimizin meselelerini konuştuk. Yanımızda belediye bürokratlarımız da vardı. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu sorunların çözümü için çalışacağız. Gelmişken elimiz boş gelmedik ve bir okulumuzda öğrencilerimize forma hediyemiz de oldu. “ ifadelerini kullandı.

Uzungöl artık yapımlarla gündeme gelecek diyen Zorluoğlu “Ankara’dan bu akşam bir ekip gelecek” ifadelerini kullandı. Zorluoğlu “Uzungöl artık yapımlarla gündeme gelecek. Bu akşam Çevre ve şehircilik bakanlığından bir heyet ziyaretime geliyor. Onlarla da oturup o projemizi değerlendireceğiz. İnşallah birkaç hafta içerisinde de o projemiz netleşecek. Uzungöl’ün yol, korkuluk, ışıklandırma gibi yeşil alan düzenlemesi dahil olmak üzere bu alanda Uzungölümüzü güzelleştirecek ve gelen ziyaretçileri daha konforlu hale getirecek düzenlemeler üzerine çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sağolsun, sayın bakanımızın özel desteği özel gayreti var bu konuda. Bakanlığımız, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyemiz ile birlikte bir kısmı sezon öncesi bir kısmı sezon sonrası olmak üzere güzel dokunuşlar yapacağız bu sene.

Çaykara Belediyesi Uzungöl güzergahında cephe sağlamlaştırması başlattı. Bir kaçını gördüm çok güzel oldu. İlçe belediyemizin tek başına hepsini yapması zor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Çaykara merkez ve Uzungöl güzergahında dış cephe sağlıklaştırma çalışmasını yapacağız. Biz biri Uzungöl’de diğeri Sümela Manastırı olmak üzere iki yerde turizm zabıtası kurmak istiyoruz. Bu bölgede 7/24 görev yapacak, kaçak yapıyla mücadele edecek, dilencilik ve seyyar satıcılıkla mücadele edecek mobil zabıta ekiplerimizi sezon başlamadan önce yerleştireceğiz.” Dedi.

Trabzon’daki dolmuş sistemi hakkında da açıklamalar yapan Zorluoğlu “Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu “Değerlendirme sürecimiz devam ediyor. Artık sona yaklaştık. Belki önümüzdeki günlerde, hafta başı da olabilir bir nihai toplantıyla uygulayacağımız sistemi kamuoyu ile paylaşabiliriz. Hedefimiz Trabzon’da halkımızın istediği şekilde konforlu, daha estetik ve şehire yakışan bir dolmuş sitemi için çalışıyor. Diğer büyükşehirlerdeki sistemi inceledik, güzel uygulamalar var. Artık Trabzon’un da gerçek bir büyükşehir haline dönmesini arzu ediyoruz. Şoför esnafımızla da irtibat halindeyiz. Elbette ki bizim arzu ettiğimiz sisteme karşı olanlarda var. Ama inşallah bunu sükûnet ile çözüp halkımızın arzu ettiği bir dolmuş sistemine geçeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Son olarak Türkiye’de yaşanan doğal afetlere değinen Zorluoğlu “Türkiye birkaç haftadır acı hadiseleri yaşıyor. Hepimiz üzgünüz. Elazığ’a da geçmiş olsun diyoruz. Allah Rahmet eylesin hayatını kaybedenlere. Her iki ilde de valilik yaptığım için ayrı bir hassasiyetim doğal olarak var. Elazığ’a gitti oradaki acıyı paylaştık. Van’da da ikinci çığ hadisesi acımızı katladı. Afetler coğrafyamızın bir gerçeği ve hazırlıklı olmamız gerekiyor. Trabzon deprem açısından çok riskli bir bölge değil ama Trabzon’da afet anlamında heyelan çok ciddi bir sorun. O bakımdan biz gerek merkezi yönetim gerek büyükşehir belediyesi olarak heyelana karşı önlem alıp çalışma yapıyoruz. Derelerle ilgili ıslah çalışmalarını DSİ ile birlikte yapıyoruz. Yine hafriyatların dere ağzına dökülmemesi konusunda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bir takım bölgelerde istinat duvarı yaparak zemini kuvvetlendiriyoruz. Bütçemizin hatırı sayılır bir kısmını bu işe ayırıyoruz. Tamamıyla bu iş yeterli diyemiyoruz. Bu işin üzerinde daha fazla durmamız gerekebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber