Zorluoğlu açıkladı! Kadınlar pazarı ne zaman açılıyor?

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu yapımı devam etmekte olan kadınlar hali ile alakalı açıklamalar yaptı.

Zorluoğlu açıkladı! Kadınlar pazarı ne zaman açılıyor?

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlıu basın mensupları ile beraber yapımı devam eden projeleri inceledi.

Kadınlar Pazarı ile alakalı bilgi veren Zorluoğlu “Burası çok uzun yıllar Trabzon’da çok önemli bir pazar. Kadınlarımızın köylerinde yetiştirdiklerini satabildikleri bir alan. Burası biz geldiğimizde projelendirilen bir alandı. Çeşitli düzenlemeleri yaptık başladık ve yılsonunda çalışmayı bitireceğiz. Diğer yerlere yerleştirdiğimiz esnafımız buraya dönecek. Çok daha nezih ve medeni bir alan olarak hizmet verecek. Bu bölgenin tarihi yapısına uygun olarak yapmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu ayrıca kadınlar pazarı yanında devam eden tarihi kazılar hakkında da bilgi vererek “Roma döneminden itibaren yapılar ortaya çıktı hemen yan tarafa. Eğer bu binanın yapılmasına engel bir tarihi yapı çıksaydı bu projeden de vazgeçerdik. Bu tarihi kazı yukarıya doğru da devam edecek. Moloz bölgesinde de çalışıyoruz. Oradan karşıya cami alanı ve Ganita derken Trabzon’numuz güzel bir yapıya kavuşacak.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber