Zorluoğlu: 3 yıla su sorunu kalmaz! 

CHP'li vekili eleştirileri hatırlatıldı, bir manevrayla siyasi tartışmaya girmekten kaçtı.

Zorluoğlu: 3 yıla su sorunu kalmaz! 

Haber61 Haber Servisi

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın su altyapısıyla alakalı eleştirilerini soran Haber61’e “Böyle şeylere girmiyorum,” diyerek cevap veren 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şöyle devam etti:

“Ancak şu var. TİSKİ sadece Ortahisar’a hizmet etmiyor. Biz bütün 18 ilçemizin 704 mahallesine içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerini götürmekle mükellefiz. Eksiklerimiz var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi çok eski bir belediye değil. Biliyorsunuz 2014 yılında kuruldu, TİSKİ’de o zaman kuruldu. Dolayasıyla bu eksikliklerimizi gidermek için süratle gayret gösteriyoruz. Bir çok grup suyuyla alakalı olarak ihalelerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu ihaleler, alanda yatırıma dönüştüğünde içme suyu konusunda taşradan gelen şikayetleri azaltmış olacağız. Bu sene özel olarak çok kurak bir sene. Bunu daha önce de açıklamıştım. Bizim su kaynaklarımızda çok ciddi azalma, derelerde çok ciddi kurumalar var. Yağmur yetersiz olduğu, hava çok sıcak olduğu için. Özellikle bazı kırsal mahallelerimizde sıkıntılarımız var. Bunu da tankerlerle, ilave kaynaklar ekleyerek çözmeye çalışıyoruz. Çok büyük problem yok ama vatandaşımıza Trabzon’un neresinde yaşarsa yaşasın sağlıklı içme suyu götürmek bizim sorumluluğumuz. İmkanlarımız, kaynaklarımız ölçüsünde bunu gayretle yapmaya çalışıyoruz. yapmaya devam edeceğiz. Ben TİSKİ’nin çalışmalarını yakından takip ediyorum. 
İnşallah  2 - 3 sene sonra, artık bu kırsalda ki içme suyu problemini büyük oranda çözmüş olacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber