Zimmet suçundan hapis cezası olan şahıs yakalandı

Trabzon'da hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs yakalandı

Zimmet suçundan hapis cezası olan şahıs yakalandı

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'da hakkında 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası olan şahıs yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmeye göre ; Asayiş Şube Müdürlüğü Ekiplerince aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda "Zimmet” suçundan hakkında 15 yıl 6 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.U. isimli şahıs yakalandı.

Şahıs ilgili Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
    
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Trabzonlu hemşerilerimizin güvenliklerini sürdürülebilir kılmak amacıyla, işledikleri suçlar nedeniyle mahkemelerce haklarında verilen hapis cezaları kesinleşenlerin, aramızda serbestçe dolaşmalarına izin vermeyeceğiz." denildi.

Zimmet Suçu Nedir? 

Zimmet suçu, kamu görevlisi olan şahsın görevi nedeniyle zilyetliği kendisine verilmiş olan veya gözetimiyle sorumlu olduğu mallar üzerinde görev çerçevesine aykırı bir şekilde tasarrufta bulunması, bu malları kendisinin veya irtibatlı bulunduğu bir başkasının zimmetine geçirmesi olarak tanımlanabilir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler