Yomra yeni yaşam alanlarına kavuştu! Bıyık: "Yomralı böyle hizmetlere hasretti"

Yomra Belediyesi tarafından yapılan yeni yaşam alanları törenle hizmete açıldı.

Yomra belediyesi tarafından sahil spor, gezinti ve dinlenme alanı İYİ parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün katılımı ile açıldı.

Açılış töreninde il konuşmayı yapan Yomra belediye Başkanı Mustafa Bıyık şu ifadeleri kullandı;

2018 yılının Aralık ayında adaylığımızı açıklarken, 'bir hayalimiz var' dedik. Seçim süreci boyunca kapı kapı gezerken hep bu hayalimizi anlattık. Neydi bizim hayalimiz? Yomra'yı modern bir şehir haline getirmek. Bu hedefe ulaşmak için göreve talip olduk. Bu söz ile halkımızdan destek istedik. 'Bu ilçede kadınlarımız adeta evde hapis hayatı yaşıyor. Çıkıp gezinebilecekleri, hava alıp stres atabilecekleri alanları" yok dedik. Allah nasip etti, halkımız görevi bize verdi. İmkanlarımız çok kısıtlıydı. Bir tarafta belimizi büken borçlar, diğer tarafta makine ve ekipman eksikliği.. Ancak bunların hiç biri halkımıza verdiğimiz sözleri gerçekleştirmemize engel olmamalıydı. Ve bizler, neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk.

İşte bu duygularla çok zor bir dönemde bu alanın inşasına başladık. Yavaş yavaş, parça parça çalıştık. Çünkü şartlar öyle gerektiriyordu. Birde baktık ki, daha inşaat aşamasında olmamıza rağmen insanlarımız buraya akın etmeye başladı. Çünkü Yomralı böyle hizmetlere hasretti. Halkımız bu hizmetleri istiyordu. Bu esnada pandemi süreci başladı. Bizler ekonomimiz düzelecek diye beklerken pandemi ile birlikte ülkemiz genelinde olduğu gibi belediyemizin de gelirleri azaldı. Ancak pes edemezdik.

Gelinen noktada, yürüyüş ve bisiklet yolu olarak yapımına başladığımız, ancak halkımızın ilgisi ve takdiri ile yürüyüş ve bisiklet yollarını da içinde barındıracak şekilde sosyal yaşam alanına dönüştürdüğünüz Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı'nın birinci etabını halkımızın hizmetine sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Yomra yeni yaşam alanlarına kavuştu! Bıyık: Yomralı böyle hizmetlere hasretti

İkinci etabın yapım çalışmalarına da başlamış ve önemli ölçüde ilerme kaydetmiş durumdayız. İnşallah ikinci etabı da tamamladıktan sonra, bu alanda da bazı ekmeler yapacağız. Zeminin döşenmesi ile yürüyüş ve bisiklet yollarının ayrı ayrı ortaya çıkarılmasını, ikinci etabın tamamlanmasıyla sahaya tatbik edeceğiz.

Bizler, "Yomra'yı modern bir şehir haline getirmek" istiyoruz derken işte bunları kastediyorduk. Bir zamanlar kimsenin uğramadığı, uğramak istemediği bu alan, şimdi insanlarımızın akın ettiği, gece geç vakitlere kadar insanlarımızın aileleri ile birikte vakit geçirdiği bir sosyal alan haline geldi. Burada çocukların koşup oynadığını, ailelerin hoş vakit geçirdiğini gördükçe inanın büyük mutluluk yaşıyorum ve Yomra'mıza daha da güzel hizmetler kazandırabilmek için hırslanıyorum.

Kadirşinaz Yomra halkı, her şeyin en güzeline layıktır. Yaptığımız ve yapacağımız bu ve benzeri çalışmalarla Yomra'mızın çehresi değişmiştir, daha da değişecektir. Yomra Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı, Trabzon turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Yomra'mız, Trabzon turizminin lokomotifidir. Özellikle konaklama için en çok tercih edilen ilçedir. Bu tür hizmetlerimiz, ilçemizde daha fazla turistin konaklamasına, ilçemizde konaklayan turistlerin esnaflarımıza ve ilçe ekonomisine daha fazla katkı sunmasına vesile olacaktır.

Yomra yeni yaşam alanlarına kavuştu! Bıyık: Yomralı böyle hizmetlere hasretti

Herkesten 31 Mart 2019 öncesini hatırlmasını rica ediyorum. Yaklaşık 2.5 yıllık sürede, çok sayıda hizmete imza attık. Altyapıdan üst yapıya, sosyal alanlardan cevre temizliğe kadar her alanda önemli çalışmalarımız oldu. Elbette Yomra için çok daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Elbette halen daha yapılması gereken çok işimiz var. Elbette Yomra'nın tam anlamıyla, her yönüyle modern bir şehir haline gelmesi için çok daha fazla çalışmalıyız.

Ancak şunu özellikle bilmenizi istiyorum ki, hangi caddede, hangi sokakta, ne eksiklik varsa, hangi sorun varsa ben onları biliyorum. Allah'ın izni ile sırasıyla hepsini ortadan kaldıracağız. 2.5 yılda çok önemli işler yaptık, bu 5 yıllık görev süremizin kalan 2.5 yıllık kısmında daha da büyük işler yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Tüm Yomralılardan sürprizlerimize hazır olmalarını istiyorum.

Yomra'mızı yaşam alanları ile donatmaya, hanelerimizi doğalgaz konforu ile buluşturmaya, cadde ve sokaklarımızı güzelleştirmeye, Yomra'mızı ismine yakışır hale getirmeye devam edeceğiz. Az önce, 31 Mart 2019 öncesini hatırlamanızı istediğimi söyledim. Çünkü 2.5 yılda önemli bir değişim ve dönüşüme imza attık, inşallah önümüzdeki 2.5 yılda çok daha fazlasını başaracağız.

Yomra yeni yaşam alanlarına kavuştu! Bıyık: Yomralı böyle hizmetlere hasretti

Yapılan bu işler, yapılması için projelendirilen çalışmalar benim eserim değildir. Bu eserlerin sahibi Yomra halkıdır. Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı'nın ilçemize kazandırılması için gayret eden, çaba gösteren, belediyemizdeki çalışma arkadaşlarımızdan bu alanda görev alan çeşitli firmaların yetkili ve çalışanlarına; Yomra'da bir liman varmış. Yaptığınız çalışma ile sayenizde haberdar olduk" diye mesaj atarak bizleri motive eden ev hanımlarına, daha bu alan inşaat aşamasında iken sosyal medya paylaşımları ile bizlere güç veren kadirşinaz Yomra halkına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, bu çalışmamızda bizleri yalnız bırakmayan, destekleri ile bu alanın Yomra halkına ve tüm Trabzon'a kazandırılmasına ciddi katkıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Açılış programımızda bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu'na, Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs'e, Trabzon Milletvekilimiz Ahmet Kaya’ya ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza yüreklerinize sağlık. Yomramızı güzelleştirmeye, Karadeniz'in parlayan yıldızı haline getirmeye devam edeceğiz. Sağolun, varolun.

Daha sonra söz alan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise “Yomra değişimi yaşıyor” diyerek “Yomra değişimi yaşıyor çok güzel bir ifade. Başkanımı kutluyorum. Yomra elmasının tescili işini beraber yaşadık. Yomra’yı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak açısından önemliydi. Yomra elması figürü çok güzel olmuş mutlaka fotoğraf çektireceğim. Elektrik tellerinin yer altına alınması önemliydi kendisini tebrik ediyorum. Her mahallede çocuk parkı yapıyor. Yomra’yı Trabzon’un parlayan yıldızı haline getiren Başkanımızı kutluyorum.” Dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise yapılan bir hesap hatası ile Trabzon ilçelerinin denizden kopartıldığını belirterek “Çok güzel ve güneşli günde sizinle beraber oldmaktan memnuniyetimi belirtmek isterim.

Buradan sürekli geçeriz. Karadeniz sahil yolu yapılacak ilçe merkezleri denizden kopartıldı. Öyle bir planlama yapıldı ki Karadeniz sahil yolu Trabzon şehir merkezleri ile deniz arasında bir kale gibi oldu. Sağ olsun Yomra Belediye başkanımız Yomra ile deniz arasındaki bir bağ kurdu. Geçerken bakıyorum Yomralılar geziyorlar spor yapıyorlar ve denizle hasretini dindiriyor.

Başkanım göreve başlayalı 2 yıl oldu. Daha önceki belediye başkanları da hizmet etti ama bu alanı değerlendirmek Sayın Bıyık bunu gerçekleştirdi. Yomralılar çok doğru bir tercih yaptığını görmüş oldu” dedi.

Son olarak söz alan İyi parti Genel Başkan yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu da “İYİ bir Türkiye gibi döktüğümüz emekler için bizi yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Memleketi huzurla yaşayabilecek bir alana dönüştürmektir siyaset. İnsanca yaşayabilmeyi kolaylaştırma işi vardır siyasetin içinde.

Siyaseti nefretle yapmıyoruz. Rekabet duygusu ile yapıyoruz.

Hangi Partilisin diye sorulmadan Kimlik kartımızla her ihtiyacımızın görüleceği bir memleket hayal ediyoruz.

Mustafa başkan Yomra’yı ayırmadan kayırmadan bana oy verdi vermedi şeklinde ayırmadan sarıp sarmalayarak hizmet etmek zorundaysa biz de öyle siyaset yapmak zorundayız. “ ifadelerini kullandı.

Daha sonra kesilen kurdele ile birlikte yaşam alanları vatandaşların kullanımına açıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber