Yerel seçimle ilgili flaş gelişme! Van'da Başkanlık el değiştirdi!

Van'da yerel seçimler sonrası flaş bir gelişme yaşandı. Başkanlık DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'dan alınarak AK Parti adayı Abdullah Arvas'a verildi.

Yerel seçimle ilgili flaş gelişme! Van'da Başkanlık el değiştirdi!

Van İl Seçim Kurulu, seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Partili aday Abdullah Arvas'a verilmesine karar verdi.

DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığını ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi.

İL SEÇİM KURULU AÇIKLAMA YAPTI

Van İl Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas'ın talebiyle yaptığı incelemeyi tamamladı. Seçimde kesinleşmemiş sonuca göre başkanlığı kazanan Dem adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas'a verilmesine karar verdi" denildi.

KAÇ OY ALMIŞLARDI?

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan 245 bin 573 oy sayısı ve yüzde 55,48 oy oranı ile birinci oldu. İkinci sırada da 120 bin 147 oy sayısı ve yüzde 27,147 oy oranı ile AK Partili aday Abdulahat Arvas yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler