Yeni Honda Civic Sedan Trabzon'da tanıtıldı

On dokuz yıldır Türkiye’de üretilen Civic Sedan’ın 10’uncu neslinin satışına 8 Ekim’de başlandı.

Yeni Honda Civic Sedan Trabzon'da tanıtıldı

Honda Plaza gerçekleştirdiği tanıtım günlerinde Yeni Civic Sedan’ı müşterileri ile buluşturdu. Söğütlü’de bulunan Beyazlı Otomotiv Honda Plazada gerçekleşen tanıtım lansmanına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Devlet Bakanı Faruk Özak, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve siyaset ve iş dünyasının seçkin isimleri katıldı.

Beyazlı Otomotiv imtiyaz sahibi Mustafa Beyazlı Haber61’e yaptığı açıklamada, "bizi bu akşam yalnız bırakmayan dostlarımıza, protokoldeki arkadaşlarımıza, Honda kullanıcılarına teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bir teşekkürde çalışma arkadaşlarıma etmek istiyorum. Biz yaklaşık bir ay önce yine çok değerli bir aile olan Çimşir ailesinin temsil etmiş olduğu Honda’yı kendileri ile görüşerek devraldık. Çok güzel bir altyapı hazırlamışlar. Çok güzel bir müşteri profili bırakmışlar. Çok güzel bir tesis bıraktılar. Bizimde otomobilcilik geçmişimiz ve bu konudaki tecrübemizi bir araya getirerek zorluk çekmeyeceğimize inanıyorum. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bizim işimiz otomobil işi. Biz tecrübelerimizi bu sektöre aktararak, müşteri memnuniyetini de önde tutarak Trabzon halkına hizmet etmek istiyoruz. Kullandıkları araçlardan keyif almalarını sorunsuz bir şekilde bayiye gelmelerini. İyi bir otomobil kullanıcısı olma yolunda onlara katkı sunmak istiyoruz.” dedi.

Markanın yeni aracı ile ilgili bilgiler veren Beyazlı, “Honda dünyanın en iyi markalarından bir tanesi. Türkiye’de üretilen de bir marka. Buradaki üretim üssünden Avrupa’ya da ihraç ediliyor. Cıvıc Honda’nın planlamış olduğu, 3 ay önce uygulamaya koyduğu ürün yelpazesinin bir parçası. Bundan önce belli bir süre kasa değiştirmeyen ve model konusunda yeniliklerle alakalı çalışmalarına 3 ay önce start verdi Honda. Amiral gemisi olan Cİvic’de de bir kasa değişikliğine gitti. Bu kasa yaklaşık 5 yıl dünyada kullanıcıların hizmet verecek. Çok iddialı bir araç. Düz ve otomotik vitesleri geliyor. Aynı zamanda Türkiye’de pek fazla emsali olmayan fabrikada montajı yapılan bir eko sistem ile birlikte LPG dediğimiz bir yakıt sistemiyle de kullanılabilecek. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde 2017’nin sonlarına doğru Dizel otomatiğinde bu aileye katılması ile ürün gamımızı tamamlayacağız. İddialıyız. Bir geçmişi ve kullanıcıları var. Honda kendisini marka ve kalite olarak kabul ettirmiş bir marka. Yeni kasası ile de bunu taçlandıracağına ve vatandaşların bunu tercih edeceğine inanıyoruz. Bizde Trabzon’da bu işe elimizden geldiği kadar tecrübemizi katarak iyi niyetimizi karatak yardımcı olmaya çalışacağız.” İfadelerini kullandı.



Temeli 1996 yılında atılan ve ilk modelini 1997 yılında üretmeye başlayan Honda Türkiye Fabrikası  bantlardan inen yeni Honda Civic Sedan Premium, Elegance ve Executive adlı üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunuldu. Civic Sedan’da ilk etapta 125 HP üreten 1.6 litrelik benzinli motor görev yaparken LPG’li seçenekle de satın alınabilecek. Yeni Civic Sedanda manuel şanzımanın dışında tamamen yenilenen CVT teknolojili otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor.

Yeni Civic Sedan silueti ile sportif karakterini gözler önüne seriyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında daha geniş, daha uzun ve daha alçak olan yeni Civic Sedan kısa ön ve arka aks uzantılarıyla sportif bir duruş sergilerken gergin hatlar yüksek aerodinamik verimliliği destekliyor. Sert hatlara sahip agresif yüz ifadesi, şişkin ve belirgin çamurluk kuşakları ve köşeli tasarıma sahip hava girişleri yeni Civic Sedan’ın sportif karakterine vurgu yapıyor.



Yeni Honda Civic Sedan geliştirilirken atak ve dinamik bir karakter hedeflendi. Modern ve yenilikçi mühendislik çözümlerini bünyesinde barındıran yeni Civic Sedan hafif yapı, rijit gövde, düşük ağırlık merkezi ve son derece gelişmiş bir süspansiyon sistemi ile oldukça keyifli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yeni daha geniş ve daha uzun platform sınıf lideri iç mekan genişliğini beraberinde getiriyor. Tamamen yeni iç mekan yalın, son derece düzenli bir mimari, yeni teknolojiler ve üst seviye kaliteli malzemelerle dikkat çekiyor. Alçak oturma pozisyonu sürücüye daha sportif bir his sağlarken, aynı zamanda otomobille daha iyi bir bağ kurmaya yardımcı oluyor. Yeni Civic Sedan ayrıca çok yönlü, pratik ve kullanışlı bir iç mekan ve bagaj alanıyla kompakt sınıfa yeni standart getiriyor. Bilgi ve eğlence sistemi Honda Connect’in ikinci nesli Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle yolculukları keyfe dönüştürüyor.



1,6 litre i-VTEC motor,  yeni Civic Sedan’da 6 vitesli düz ve geliştirilmiş yeni CVT şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. Üstten tek egzantrikli (SOHC) 1,6 litre sıralı 4 silindir tasarımlı, 16 supaplı i-VTEC motor aynı zamanda değişken emme manifolduna sahip. Civic Sedan’ın motoru 6500 devirde 125 beygir gücü üretiyor ve 4300 devirde 152 Nm. tork sağlıyor. Aynı motor üzerinde, özellikle Türkiye pazarı için özel geliştirilen LPG sistemine sahip Civic Eco, otogaz dönüşümü için özel olarak geliştirilen 1.6lt’lik motoru ile, benzinli bir otomobilin sunduğu performans ve uzun ömürlülüğü, yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleriyle birleştiriyor.


 
Yeni Honda Civic Sedan fiyat listesi:
Honda Civic Sedan Premium 1.6 litre manuel                                 75.740 TL
Honda Civic Sedan Elegance 1.6 litre manuel                                78.700 TL
Honda Civic Sedan Elegance 1.6 litre CVT otom.                           81.000 TL
Honda Civic Sedan Executive 1.6 litre CVT otom.                          90.250 TL
Honda Civic Sedan Eco Premium (LPG’li) 1.6 litre manuel             81.340 TL
Honda Civic Sedan Eco Premium (LPG’li) 1.6 litre CVT otom.       83.640 TL
Honda Civic Sedan Eco Elegance (LPG’li) 1.6 litre manuel            84.300 TL
Honda Civic Sedan Eco Elegance (LPG’li) 1.6 litre CVT otom.       86.600 TL
Honda Civic Sedan Eco Executive (LPG’li) 1.6 litre manuel            93.550 TL
Honda Civic Sedan Eco Executive (LPG’li) 1.6 litre CVT otom.      95.850 TL

HABER: Tuncay Lakot - Soner Doksanbir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber