"Yara Bakımı ve Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar" sempozyumu Trabzon'da gerçekleşti

SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından gerçekleştirilen, "Yara Bakımı ve Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar" sempozyumu büyük ilgi gördü.

"Yara Bakımı ve Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar" sempozyumu Trabzon'da gerçekleşti

SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde ilk defa gerçekleştirilen "Yara Bakımı ve Tedavilerinde: Güncel Yaklaşımlar" sempozyum programı Türkiye'nin bir çok ilinden yoğun ilgi  gördü.

Yara Bakımı Sempozyumunda; Sempozyum  Başkanı Op. Dr. Mine DEMİRBAŞ, Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Süleyman Türedi, Sempozyum  düzenleme kurulu Uzm. Dr. Erhan KADER ve  Uzm. Dr. Volkan ATASOY, Eğitim Ar-Ge Birim çalışanları, sempozyum destek ekibi görev almıştır.  Hastanemiz hekimleri ve öğretim görevlileri, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi ve KTÜ Tıp Fakültesi  Öğretim Görevlileri, Uluslararası Yara Bakım Eğitmenin de değerli katkılarıyla sempozyum gerçekleştirilmiştir. 

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı İlyas ALP, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından İbrahim KUL, SBÜ Trabzon Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Aksoy ve hastane yönetim ekibinin de katılımıyla sempozyum açılışı yapılmıştır.

Sempozyum Programına;  Trabzon, İstanbul, Ankara, Samsun, Ordu, Rize, Giresun, Iğdır, Urfa illerinden hekim,  hemşire, evde bakım teknikeri ve yara bakımıyla ilgilenen diğer sağlık çalışanları olmak üzere toplam 158 kişi katılmıştır.
Uluslararası Yara Bakım Eğitmeni Nihal KARACA tarafından "Workshop: Yara  Bakımı Uygulamaları"  kursu gerçekleştirilmiştir. Yoğun katılım ve ilgiyle başarılı bir kurs programı gerçekleşmiştir. 

İki günlük gerçekleşen programda  7 oturum içinde 26 sunum ve bir workshop yapılmış olup yara oluşmasını önleme, yarayı  değerlendirme,  yara yatağını hazırlama, yara kapanmasını engelleyen hastalıklara yaklaşım, yarada tedavi seçenekleri gibi birçok konu multidisipliner yaklaşımla ele alınmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber