Ortahisar Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sahil alanlarında çevre temizliğine hız verdi. Bu kapsamda Yalıncak Mahallesi’nde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sahillerde ve parklarda yere atılan çöplerin kent estetiğine zarar verdiğini belirterek, vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.
16 KİŞİLİK EKİPTEN KAPSAMLI TEMİZLİK
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, 16 kişilik ekip Yalıncak sahilinde geniş çaplı bir temizlik faaliyeti gerçekleştirdi. Kumsalda ve çevresinde toplanan ambalaj, poşet, cam şişe, kağıt, naylon ve izmarit gibi çeşitli atıklar özenle toplanarak kötü görüntü ortadan kaldırıldı. Toplanan atıklar içerisinde yer alan cam ve plastik materyaller geri dönüşüme kazandırılmak üzere ayrıştırıldı.

UYARI LEVHALARI VE YENİ KONTEYNERLER YERLEŞTİRİLDİ
Temizlik çalışmalarıyla birlikte sahile yeni çöp konteynerleri yerleştirilirken, alanın girişine çevreyi kirletmeme konusunda uyarıcı levhalar da asıldı. Belediye ekipleri, vatandaşların çöplerini belirlenen noktalara atmaları konusunda bilgilendirme yaptı.

BAŞKAN KAYA: “TEMİZLİK HERKESİN SORUMLULUĞU”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çevre temizliğinin yalnızca estetik değil, aynı zamanda halk sağlığı açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı. Kaya, “Her noktaya konteyner koymamıza rağmen maalesef sahil ve park alanlarında yere çöp atılmaya devam ediliyor. Çevre kirliliği sadece bugünü değil, yarınımızı da tehdit ediyor. Lütfen çöplerimizi konteynerlere atalım, atanları uyaralım. Bu şehir hepimizin. Daha temiz bir Ortahisar ve daha yaşanabilir bir çevre için herkesten hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: