Volkan Konak’ın hatırası bir yıl sonra yine binleri buluşturdu
Kimi görsek “İnanamıyorum” diyor. Volkan Konak’ın aramızdan ayrılışının üzerinden tam bir yıl geçti. Türküleri hâlâ dün gibi dilimizde, o kendine has ağlamaklı gülüşü sanki her an yanı başımızda, veciz sözleri ise mıh gibi aklımızda duruyor. Gerçekten de bu yokluğu kabullenmek hiç kolay olmadı.
Onun bestelerini aynı duyguyla aktarabilen bir başka isim henüz çıkmadı. Şiirleri geceleri daha da derinleştirirken, dinleyenlerin yüreğine dokunmaya devam ediyor. Ulusal televizyon kanalları, sanatçının eski programlarını aralıksız yayımlıyor. Fıkraları, öyküleri, şiirleri ve şarkıları, adeta her geçen gün daha da değer kazanıyor.
Karadeniz müziği, onunla birlikte adeta altın çağını yaşadı. Şimdi ise yokluğunda bile yıldızı daha da parlıyor. Bir yıl önce Kuzey Kıbrıs’ta verdiği konser sırasında sahnede fenalaşarak hayatını kaybeden “Kuzey’in Oğlu”, ardında bıraktığı derin izlerle hafızalardaki yerini koruyor.
Sanatçının vefatının birinci yıl dönümünde, Trabzon’un Maçka ilçesindeki kabri başında düzenlenen anma töreni, yine her kesimden insanı bir araya getirdi. Sevenleri, ailesi ve dostları aynı duyguda buluştu.
İlk organizasyonunu 1993 yılında gerçekleştirdiği Hayden Sürmene Şenliği’ne ithafen, bu yılki anma etkinliğine “Hayden Volkan’a” adı verildi. Mezarlığın bulunduğu alana kadar, sanatçının şarkıları eşliğinde bir kortej yürüyüşü düzenlendi.
Eşi Selma Konak ve kızı Şimal Konak ile kardeşleri, mezarına karanfiller bırakarak taziyeleri kabul etti. Ayrıca Trabzonspor yönetimi de anma törenine katılarak, yapılacak yeni idman sahasına Volkan Konak’ın adının verileceğini açıkladı.
Anma törenini detaylarıyla aktararak ailesinin, hayranlarının ve sevenlerinin acısını yeniden tazelemek istemiyoruz. Ancak şu bir gerçek ki; yokluğunda bile her kesimden, her görüşten insanı bir araya getiren Volkan Konak, kimi zaman güldüren, kimi zaman hüzünlendiren eserleriyle yaşamaya devam ediyor.
Onu; hayatıyla, duruşuyla, sanatıyla, mesajlarıyla ve müziğiyle unutmak ne mümkün… İstesek de aklımızdan çıkaramıyoruz.
Trabzonspor’da kaybın gölgesinde Onur Recep Kıvrak beklentisi
Kaynak:Haber61
