Viyanalı Coffeeshop Company Trabzon’da

Viyana’ya özgü kahvelerin yanı sıra, zengin bir yemek menüsü sunan Coffeeshop Company, Trabzon Meydan’da açıldı.

Viyanalı Coffeeshop Company Trabzon’da

Master franchis’i Eurostil Gıda olan Coffeeshop’da Genel Müdür Tolga Özgül, “Trabzon, uluslararası bir lokasyon. Bunun yanında çok fazla Arap turistin ziyaret ettiği dinamik bir kent. Trabzon’u, dünya markası bir kahve ve yeme içme kültürüyle tanıştırdık. Coffeeshop, stadyumdan sonra Trabzonluların ikinci buluşma noktası olacak” açıklamasında bulunuyor.Coffeeshop, Scharf Grubu’nun franchising markası. Scharf Grup, Avusturya’da 70 yıllık espresso makineleri üreten bir marka. 1999’dan itibaren kendi gastronomi markası Coffeeshop Company’i Viyana merkezli kurdular ve dünyaya yayıldılar. 30 ülkede, 450’ye yakın şubesi olan bu prestijli marka Trabzon Meydan’da tarihi bir binada açıldı.

Marka Türkiye’de Eurostil şirketiyle temsil ediliyor. Coffeeshop Trabzonlu genel müdürü Tolga Özgül “Türkiye çayı çok seviyor. Son 10 yıldır kafe kültürü artarken, yıldan yıla kahve tüketimi de yüzde 25 oranında yükseliyor. Tüketimin çoğu kafelerde. Gelişen pazarda yerimizi almak istedik. Viyana kafe kültürü Türkiye’de yoktu. İlk şubemizi, 2012’de Bakırköy Carousel’de açtık. Türkiye genelinde 15 şubemiz var. İki yıl içinde de 50 şubeye ulaşmak istiyoruz. Karadeniz bölgesinde ilk lokasyonumuz Trabzon oldu. Samsun Trabzon’dan büyük bir şehir ancak Trabzon daha enternasyonel bir yer. Önce AVM’lere baktık. Dövizle kiralama ve diğer bazı nedenlerden dolayı bundan vazgeçtik. Trabzon’da cadde konseptini bu yüzden tercih ettik. Bina Trabzon belediyesinin. Biz binayı kiralayıp aslına ve bizim çizgimize uygun restore ettik. Trabzon’daki şubemize yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırım yaptık. 3 katlı toplam 800 m2 yeri, aslına sadık kalarak yeniden mimarize ettiğimizi düşünüyorum. Coffeeshop Company Trabzon şubesi daha açılalı çok yeni olmasına rağmen, şehrin ilgisiyle karşılaştı. Her yaştan konuklarımız var. İş dünyası, spor dünyası, öğrenciler, her kesimden insanı burada görmek mümkün. Biz bir hem bir buluşma noktası olduk hem de bizi özel yapan kahvelerimiz ve menülerimizi Trabzonlulara sunduk. Bizim kahvemizi Trabzon sevecek. Coffeeshop Company kahveleri özel üretilir ve kendine has aroması vardır. 40’a yakın kahve çeşidimiz var. Rakibimiz olan kahve kafelerde olmayan lezzetler bizde var. Türk ve dünya mutfağından 20’den fazla yemek çeşidi de sunuyoruz. Masaya servis yapıyoruz ve Türk usülü demleme çay veriyoruz. İsteyene Türk kahvesi ve ilk kez bizim yaptığımız PREMIUM Türk kahvesi de veriyoruz. Türkiye’ye gelen kahveler, genelde İtalyan usülüdür ve biraz serttir. Viyana kahveleri dünyanın en iyi kahveleridir. Sloganımız, TOPRAKTAN BARDAĞA’dır. Kahve ithalatı dışında herşeyi Türkiye’den alıyoruz. Kendi kahvemizi, labaratuvarlar kurup, denetlemeye kadar Güney Amerika’daki kooperatiflerle anlaşmamız var. Hedefimiz önümüzdeki 2 yılda 50 şube. Türkiye’de kişi başı kahve tüketimi ortalaması 600 gr, Avusturya ortalaması ise 9 kg. AB ortalaması ise 6 buçuk kg. Arap turistlerin Trabzon tercihi, Karadeniz’de ilk şubeyi Trabzon’da açmamızda önemli bir etken oldu. Türkiye’de en büyük iki sorun, AVM’lerde kiraların dolar, avro cinsinden olması. Bu bizi cadde konseptine yönlendiriyor. İkinci en büyük sorun, nitelikli eleman. Garsonluk Avrupa’da çok değerli ama burada prestijli bir meslek olarak görülmüyor. Mesleğini iyi yapan garsonlar ayda 5-6 bin lira kazanabilir. Türkiye’de toplam 15 şubesi olan Viyanalı ünlü kahvecide, 20’den fazla kahve çeşidi, Türk ve dünta mutfağından kahvaltı ve yemekler de var. Trabzon şubesine özel menü hazırlayan firma, şehrin marka değerini daha da yükseltecek." şeklinde konuştu

Viyanalı Coffeeshop Company Trabzon’da

Viyanalı Coffeeshop Company Trabzon’da

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber