Vali Yavuz'dan Vakıflar Haftası mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Vakıflar Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. 

Vali Yavuz'dan Vakıflar Haftası mesajı
Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yüce milletimizin, kültürel kodlarında yer alan yardımseverlik, dayanışma ve paylaşım gibi değerlerinin, içtimai hayattaki somut karşılığı olan vakıflarımız, Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında yaygınlaşmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasından sonra da etkisini aynı şekilde muhafaza ederek 5 Haziran 1935'te çıkan bir kanunla yöneticisi kalmamış vakıfların tümünün yönetimi ile yeni vakıfların denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üstlenilmiştir.
 
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in birlik, beraberlik ve paylaşma duygusu ile temelleri atılan vakıf müessesesi, tarihimiz boyunca birçok alanda karşılıksız olarak hizmet vermiş, böylelikle ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına, sosyal dengenin sağlanmasına, toplumsal hayatta huzurun tesis edilmesine büyük katkılarda bulunmuştur.
 
Vakıflarımıza sahip çıkmak, bu eserlere yenilerini kazandırmak, vakıf medeniyetinin yansıması olan sevgi kültürünü, şefkat ahlakını canlı tutarak bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin temel görevidir. Bu maksatla çocuklarımıza bu eserleri tanıtmalı ve vakıf bilincini aşılamalıyız. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, vakıf bilincinin geliştirilip yaygınlaştırılmasında önemli katkıları olan Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile fazilet ve hayırseverlik timsali aziz milletimizin “Vakıflar Haftası”nı kutlar, vakıf hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, vakıf ananesinin ilelebet sürmesini temenni ederim.”


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber