Vali Ustaoğlu: 15 Temmuz dönüm noktası

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 15 Temmuz programında konuştu

Vali Ustaoğlu: 15 Temmuz dönüm noktası

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle Trabzon'da program düzenlendi. Programda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu açıklamalarda bulundu

Ustaoğlu şöyle konuştu;

15 Temmuz 2016 gecesi Milletimizin tarihi dönüm noktalarından birisidir. O gece milli iradeye kasteden, içeriden görünen ama düşmanla işbirliği yaptığı çok açık bir ihanet çetesi olan Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ-PDY)’ne karşı milletimizin imanıyla, bayrağıyla, yüreğiyle dikilerek destan yazdığı bir gecedir.

15 Temmuz’da milletimiz tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbimizde, Malazgirt’te olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyerek bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. 

Milletimiz, 720 yıl önce Söğüt’te, 566 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi 15 Temmuz’da da Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. 

15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihî bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı milletimiz kendisine çevrilen tankın, topun, uçağın, helikopterin, karşısında göğsünü siper ederek canı pahasına topyekün yapmıştır.

15 Temmuz akşamı silahlı darbe girişimini bozguna uğratan Aziz Milletimiz darbe teşebbüsünün ardından günlerce sokakları, meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı kararlılığını ortaya koymuş, iradesine asil bir şekilde sahip çıkmıştır.

O gece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Aziz Milletimiz; tüm farklılıklarını, tüm renklerini, tüm meşreplerini geride bırakmış, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsü etrafında birleşerek yeniden ayağa kalkmıştır. 

15 Temmuz gecesinden itibaren, Türkiye’nin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında, her partiden, her görüşten, her hayat biçiminden vatandaşlarımız, iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bir araya gelmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, tüm siyasi partilerin ortak imzasıyla, tek yürek, tek vücut olarak darbe teşebbüsüne karşı millî iradeye sahip çıkılmıştır. Kendisini bu ülkenin bir ferdi, bu milletin bir evladı olarak hisseden herkes, bu darbe girişiminin karşısında yer almıştır. 

Millet olarak, Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık varlığımız boyunca, bu tür sayısız tehditle, saldırıyla, teşebbüsle karşı karşıya kaldık. 100 yıl önce, artık ayağa kalkamaz denilen milletimizin Çanakkale’deki, Kutü’l Amare’deki şahlanışından aldığımız güçle İstiklal Harbimizi verdik ve başarıya ulaştırdık. Cumhuriyet tarihi boyunca da ülkemize ve milletimize yönelik saldırılar, tuzaklar, ihanetler durmadı, hep devam etti. Türkiye ne zaman bir hamle yapacak olsa, darbeyle, cuntayla, ekonomik, siyasi, sosyal krizlerle önü, gücü, takati kesilmeye çalışıldı. 

Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, yarın da sevindirmeyeceğiz. Bugün tüm prangalarından kurtulmuş bir millet olarak ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmanın 2053, 2071 vizyonlarımızı gerçekleştirmenin mücadelesini veriyoruz.

Millet olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşadığımız ihaneti unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun, muhafaza etsin. Tekrar tüm şehitlerimiz Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifalar temenni ediyorum. İnşallah birliğimiz daim olsun. Sağlıcakla kalın.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber