Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta "Adalet Sarayımız tüm yöremize hizmet verecek"

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve beraberindeki heyet, Karatepe Mahallesini ziyaret etti.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta "Adalet Sarayımız tüm yöremize hizmet verecek"

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mustafa Aynacı, MHP Trabzon Milletvekili Adayı Murat Aksoy, belediye meclisi üyeleri, belediye meclisi üyesi adayları ve AK Parti - MHP teşkilat mensuplarıyla birlikte Karatepe Mahallesine giderek vatandaşlarla sohbet ettiler, sorularını cevapladılar.

BU PROJEYLE OTOPARK SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

Karatepe Mahallesinde bizleri horonlarla, yoğun bir ilgi ve sevgi seli ile karşılanan Başkan Muhammet Balta, burada ilçede yapılan, planlanan ve yapımı devam eden projelerle ilgili bilgiler verdi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Mevcut pazaryeri alanımızın çok hisseli ve ekonomik olarak karşılayamayacağımız büyük bir kamulaştırma bedelinin bulunması dolayısıyla sahilimizde terminal mevkii Yavuz Sultan Selim Camii arkasında bulunan alanı pazaryeri olarak projelendirdik. Yöremizde eşi olmayan muhteşem projenin içerisinde pazaryeri, kapalı otopark, çocuk oyun alanları ve açık spor alanları bulunuyor. Bu projeyle en önemli sorunlarımızdan biri olan otopark sorununu da çözüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından üç kez ihalesi yapıldı. Ancak ekonomik şartlardan dolayı ihaleye kimse girmedi. Projemizi yeniden ihaleye çıkararak inşallah kısa bir süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta "Adalet Sarayımız tüm yöremize hizmet verecek"

Üç bin vatandaşımıza istihdam olanağı sağlayacak olan 64 Sanayi Parselinin bulunduğu Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemizde altyapı yapım işi kapsamında içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu, telekom ve elektrik şebeke çalışmaları tamamlandı. OSB içerisindeki yolların parke döşeme çalışmaları ve yeni bağlantı yolu çalışmaları devam ediyor. Vakfıkebir Adalet Sarayı Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilecek. Adliye sarayı yapılacak olan parsellerin toplam tapu alanı 3.942,94 m² olup, 2.470,75 m² si belediyemiz tarafından satın alınmış ve Adalet Sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığına tahsis edilmişti. Geriye kalan 1.472,19 m² si ise Adalet Bakanlığımız tarafından kamulaştırılmıştı. Kamulaştırma sonrası parseller tevhit edilerek, imar parseli haline getirilmişti. Adalet Sarayımızın projelerinin hazırlanması ve zemin etüdü yapım işi 9 Ocak 2024 tarihinde ihale edildi.

SAHİL PROJELERİ NEDEN ZAMAN ALDI?

Sahilimizde önemli projeler yapacağız. Kıyı ve Sahil Düzenlemesi Amaçlı Dolgu İmar Planımız 2019 yılında Bakanlık tarafından onaylandı. Sahildeki dolgu alanlarımızın ve kent merkezimizin fonksiyonel ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla hazırladığımız Vizyon Projelerimizin uygulanmasına yönelik plan, proje ve kurumlarla görüşmeleri tamamladık, gereken onayları alarak tüm altyapıyı tamamladık, uygulama aşamasına getirdik. Altyapı hazırlıklarını tamamladığımız sahilimizde yer alan; Pazaryeri ve Kapalı Otopark Projesinin üç kez ihalesi yapıldı, ancak ekonomik şartlardan dolayı ihaleye kimse girmedi. Projemizi yeniden ihaleye çıkararak inşallah kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. 10 yıllık ihale süresi dolan Sahil Parkımızın projelerini hazırladık, en kısa süre içerisinde ihalesini gerçekleştireceğiz. İskele ve Çevresi, Üst Geçit ve Karavan Park Projelerimizi de hazırlayarak uygulama aşamasına getirdik” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber