Vakfıkebir Belediye Başkanı Balta'dan 24 proje! "Herkesin gurur duyacağı bir kent..."

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir için 24 projesini açıkladı.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Balta'dan 24 proje! "Herkesin gurur duyacağı bir kent..."

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, çok yoğun bir kalabalığın katılımıyla 10 yıllık hizmetlerini anlattı, yeni dönemde Vakfıkebir için planlandığı birbirinden muhteşem projelerini sıraladı.

İşte Başkan Muhammet Balta’nın yeni dönemde Vakfıkebir’e kazandıracağı yeni projeleri; Mendirek Ve Çay Bahçesi Projesi, İskele Ve Çevresi Projesi, Ekolojik Üst Geçit Projesi, Sahil Parkı Projesi, Ücretsiz Bölgesel İnternet Projesi, Terminal Projesi, Pazaryeri Ve Kent Parkı Projesi, Kreş Ve Gündüz Bakımevi Projesi, Kadın Etkinlik Merkezi, Şehir Kütüphanesi Projesi, Alt Geçti Projesi, Karavanpark Projesi, Cephe Sağlıklaştırma Projesi, Plaj Restoran Projesi, Kent Müzesi, Cadde ve Sokakları Düzenleme Projesi, Yalıköy Mahallesi Durak Projesi, Yalıköy Mahallesi Semt Sahası Projesi Yalıköy Mahallesi Semt Sahası Projesi, Adalet Sarayı, Nikah Salonu, Doğa Kampları Ve Mesire Yerleri, Kapalı Yüzme Havuzu Ve Şehir Hamamı Projesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Projesi, Vakfıkebir Sanal Pazaryeri Projesi.

Lansman toplantısına Trabzon AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, önceki dönem AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mustafa Aynacı, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

İŞTE PROJELER VE AYRINTILARI

MENDİREK VE ÇAY BAHÇESİ PROJESİ: Ulaştırma Bakanlığımızın izni ile liman mevkiinde bulunan mendirekte çalışmalar yürüterek, mendireği çay bahçesine dönüştüreceğiz. Vatandaşlarımız mendirek çay bahçesinde çaylarını yudumlayarak, muhteşem bir seyir keyfi yaşayacaklardır.

İSKELE VE ÇEVRESİ PROJESİ: Tarihi iskelemiz ve çevresinin, yürüyüş yolu ile de bağlantısının sağlanarak bir yaşam alanına çevrilmesini planlıyoruz.

EKOLOJİK ÜST GEÇİT PROJESİ: Sahil parkı ile tarihi iskelenin birbirine bağlantısı sağlanarak yaya ulaşımında süreklilik arz eden, karşıdan karşıya geçişlerde güvenli, ekolojik ve engelsiz bir köprü görevini üstlenecek üst geçit inşa edilmesi planlanmaktadır. Proje tamamlandığında; engelli ve bisikletli kardeşlerimiz sahile güvenli bir şekilde ulaşım sağlayıp aktif şekilde kullanabileceklerdir.

SAHİL PARKI PROJESİ; Sahil Parkının da içinde yer aldığı Dolgu İmar Planı, 2019 yılı Temmuz ayında onaylandı. Sahil Parkı Projesi, Sahil-Kent merkezi ilişkisinin ilk ayağını oluşturması sebebiyle önemli bir projedir. Proje ile her yaştan insana hitap edebilen bir yaşam alanı oluşturacağız.

ÜCRETSİZ BÖLGESEL İNTERTNET PROJESİ: Belediyemizce belirlenecek olan park ve toplanma alanlarında kablosuz internet erişimleri sağlanacak. Ücretsiz internet kullanım imkanı sunulacak.

TERMİNAL PROJESİ: Sahil Dolgu Alanında yapılması planlanan Vakfıkebir Terminali ile şehir içerisindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak, şehirlerarası ulaşımı konforlu hale getireceğiz.

PAZARYERİ VE KENT PARKI PROJESİ: Proje kapsamında; Pazar yeri, Kapalı-Açık otopark, ticari dükkanlar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, büfeler, kafeterya ve açık spor alanları yapacağız. Proje, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış, 3 kez ihalesi yapılmış ancak ekonomik şartlardan dolayı ihaleye katılım olmamıştır. Vakfıkebir pazaryeri; 102 Araçlık Kapalı Otopark, 5 Adet Ticari Dükkan ve üzeri kapanabilen 450 Adet Pazar tezgahından oluşmaktadır.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ PROJESİ: Kemaliye Mahallesinde mevcut dolgu alanında hayat geçirilmesi planlanan projemiz ile 2-6 yaş aralığındaki çocuklarımız yaz-kış hem güvenli bir ortamda eğitim alacak hem de yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkanı yakalayacak.

KADIN ETKİNLİK MERKEZİ: Kemaliye Mahallesinde mevcut dolgu alanında Kadınlarımızın sosyal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak amacıyla kadınlarımıza özel bir yaşam alanı oluşturacağız.

ŞEHİR KÜTÜPHANESİ PROJESİ: Mevcut dolgu alanımızda yapmayı planladığımız proje İçerisinde kitaplık, oturma salonları, etüt salonları, okuma odaları ve sosyal yapıların bulunacağı Şehir Kütüphanemiz, etrafında bulunacak park ile bütünleşen bir yapı olarak inşa edeceğiz.

ALT GEÇTİ PROJESİ: Alt geçitlerimize bir yaşam alanı olacak şekilde projeler hazırladık. Vatandaşlarımız buralardan rahatlıkla deniz tarafına geçebilecek 24 saat izlenecek.

KARAVANPARK PROJESİ: Kentin doğusunda yapılması planlanan proje ile; turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, farklı milletlerden turistlerin ilgisini çekmek ve kamp severler için yeni bir cazibe merkezi oluşturulmasını amaçlıyoruz.

CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ: Fol Deresi, 14 Şubat Kurtuluş Caddesi ve Gülbahar Hatun Caddesi güzergahlarında yer alan binaların dış cephelerinde iyileştirme ve düzenlemelere gidilerek cadde boyunca kente değer katan, estetik ve sağlıklı bir görünüş amaçlanmaktadır. Aynı zamanda yapılacak olan proje ile birlikte binalarda enerji verimliliği artacak, ısı kaybının da önüne geçilmesini sağlayacağız.

PLAJ RESTORAN PROJESİ: Plajımızın bulunduğu alanda restoran inşa edeceğiz.

KENT MÜZESİ: Tarihi bir binamız var. Kamulaştırarak kent müzesine dönüştüreceğiz.

CADDE VE SOKALARI DÜZENLEME PROJESİ: Hazırlanan projelerimizle, bulunduğu bölgeye özgü cadde ve sokak işlevlerinin geliştirilerek, daha aktif kullanılabilen, ihtiyaçlara cevap verebilen bir yer haline getirmek amaçlanmıştır. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından çalışmalara başlanacaktır.

YALIKÖY MAHALLESİ DURAK PROJESİ: Yalıköy Mahallemizde vatandaşlarımıza ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla hazırladığımız durak projemizi uygulayacağız. .

YALIKÖY MAHALLESİ SEMT SAHASI PROJESİ: Yalıköy Mahallemizde Ekmek Temalı Millet Bahçemizin yanında bulunan dolgu alanında semt hasası saha inşa edeceğiz.

ADALET SARAYI: Vakfıkebir’imizin beklediği en önemli yatırımlardan birisi olan ve tüm yöremize hizmet verecek olan Vakfıkebir Adalet Sarayımız için dev bir adım atıldı. Vakfıkebir Adalet Sarayı’nın projelerinin hazırlanması ve zemin etüdü yapım işi ihale edildi. 4 ilçede yaklaşık olarak 76.500 nüfusa hizmet edecek olan Vakfıkebir Adalet Sarayı Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilecek.

NİKAH SALONU: Belediyemiz Ek Hizmet Binasında yapacağımız Nikah Salonu ile yeni evlenecek olan çiftlerimize kalabalık davetlilerle birlikte nikah merasimlerini yapma imkanı sağlayacağız.

DOĞA KAPMLARI VE MESİRE YERLERİ: Karadağ Yaylası Taşlıyatak Göleti çevresinde yaklaşık 100.000 m² yüz ölçüme sahip alan ‘A Tipi Konaklamalı Orman Parkı Alanı’ olarak ilan edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihale çalışmaları devam ediyor.

KAPALI YÜZME HAVUZU VE ŞEHİR HAMAMI PROJESİ: Hürriyet Mahallemizde Kapalı Spor Salonumuzun yanında, Modern ekipmanlarla donatılacak ve uluslararası standartlara uygun inşa edilecek projemiz, özellikle genç kardeşlerimize, kadınlara ve çocuklarımıza ev sahipliği yapacak.

YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ: Çarşı Mahallemizde Tarihi Cezaevimizin restorasyonunu yaparak ilçemizde çeşitli mesleklerin eğitimlerinin verilebileceği Yaşam Boyu Eğitim Merkezi haline getireceğiz.

VAKFIKEBİR SANAL PAZARYERİ PROJESİ: Vakfıkebir’de yerleşik olan tüm esnaflarımız bu platforma üye olarak satışlarını buradan gerçekleştirebilecek. İlave olarak yaz ve kış dönemleri olmak üzere yılda iki kez Vakfıkebir Alışveriş Günleri etkinliği düzenlenecek.

Projelerini anlatan Başkan Muhammet Balta daha sonra katılımcılara hitap etti.

Başkan Muhammet Balta; Bu kadim topraklarda doğan ve yetişen bir kardeşiniz olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri, sizlerin desteğiyle Vakfıkebir’imize hizmet etme şerefini bana bahşeden Rabbime Şükürler olsun. Göreve geldiğim günden beri destek ve dualarınızla yaptıklarımız, yine sizlerin desteğiyle yapacaklarımızın moral ve motivasyon kaynağı olmuştur.Biliyoruz ki demokrasiyi üstün kılan halkın katılımı ve denetimidir. Her zaman olduğu gibi halkımızın görüşleri ve değerli fikirleriyle daha yaşanabilir, daha müreffeh bir Vakfıkebir’in hayaliyle heyecanlandığımı belirtmek isterim. “Eserden müessire yol vardır” demişlerdir büyüklerimiz. Çok eser yaptık. Merkezden başlayarak kırsala doğru Vakfıkebir’i bir bütün olarak ele aldık. Vakfıkebir’imiz için hayallerimiz var. Güzel ilçemizin var olan potansiyelini ortaya çıkartarak insanların yaşamayı hayal ettiği cazibe merkezi bir kent olma hayalidir bu…

Vakfıkebirliyim diyen herkesin gurur duyacağı bir kent olmanın ancak yeni bir vizyonla sağlanabileceğinin bilincinde olduğumuzu ve bu bilinçle çalıştığımızın bilinmesini isterim. Başarılı olmak gayretin meyvesidir, gayret ise iradenin ifadesidir. Gayretle çalışan tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Güçlü bir mücadele için birlik ve beraberliğimiz en önemli koşuldur. 10 yıl boyunca gururla hizmet ettiğim ilçem için elimden geleni fazlasıyla yaptığımı, sizin emanetinizin onurunu koruduğumu bilmenizi istiyorum. Biliyoruz ki; “Taşı delen; suyun kuvveti değil, sürekliliğidir.” Bugüne kadar yaptıklarımızı sizinle paylaştık. Çok çalıştık, gayret ettik, bugüne geldik. Bu dönem altyapıya yaptığımız yatırımların meyvelerini alma, üstyapıya yatırım yaparak arzu ettiğimiz Vakfıkebirimizi oluşturmak istiyoruz. Muhtarlarımızla, Sivil Toplum Örgütlerimizle, Belediye Meclis Üyelerimizle, Cumhur İttifakı İlçe Başkanlarımız ve Teşkilatlarımız ile, Büyükşehir Belediyemiz ve Merkezi hükümetle tam bir uyum içinde çalıştık.

Belediye Başkanı olarak sadece AK Parti’ye oy verenlerin değil, herkesin Belediye Başkanı olmaya özen gösterdim. Gönül kapımız herkese açık oldu. Vakfıkebir nüfusunun üç katı sayıda kişi ile makamda görüşme yaptım. Taleplerini, beklentilerini ve fikirlerini sabırla dinledim. Vakfıkebir hepimizin anlayışı ile iyi ve güzel olan fikirleri hayata geçirmeye çalıştım. Vatan söz konusu olunca gerisi teferruat olur sözü mucibince, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli “Cumhur ittifakı” ile milletimize yeni bir motivasyon kazandırdı. Bu güçlü motivasyonla birlikte, sadece yaptıklarımızla değil, yeni yapacaklarımızla sizlerin huzuruna çıkıyorum. Sizden kendim için değil, sizler için, çocuklarımızın geleceği için, Vakfıkebirimize yapacağımız hizmetlerin zaman kaybına tahammülü olmadığı için bir kez daha Cumhur İttifakı olarak hem Vakfıkebir’de hem de Büyükşehir Belediyemiz de Ahmet Metin Genç Başkanımız için destek istiyoruz. Tercih sizin takdir Cenab-ı Hak’kındı” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber