Uzungöl yıkımları ve yangınlarda son durum ne? Vali açıkladı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Trabzon'un gündemindeki iki konuya ilişkin açıklamalarda bulundu

Uzungöl yıkımları ve yangınlarda son durum ne? Vali açıkladı

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Uzungöl’de süren yıkım çalışmaları ve şehirde dünden itibaren bir çok noktada çıkan yangınlarla ilgili açıklama yaptı

TOPLAM 95 KAÇAK YAPI
Vali Ustaoğlu Uzungöl’de devam eden yıkımlarla ilgili son durumu açıklayarak  “Uzungöl’deki yıkım çalışması, özellikle ifade etmek gerekirse, imar barışına aykırı şekilde yapılan 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapılarla alakalı. Burada şuan yıkımına karar verdiğimiz 48 tane yapıdan yıkım, 17 yapıda ise kısmen traşlama olacak. Onun dışında Uzungöl’ün farklı bölümlerinde yayla ve meralarda tespit ettiğimiz 30 kaçak yapı daha var. Toplam 95 yapıda yıkım yapacağız. Dün itibariyle başladık 14 yapı yıktık bugün 2 tanesinin yıkımı tamamlandı ve şuan arkadaşlarımız 4 tanesinin daha yıkımını gerçekleştiriyorlar. Bu noktada bizler vatandaşlarımızı ikna ederek kendileri için orada kıymetli gördükleri bir an önce almak istedikleri malzemeleri varsa onları almalarını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

YANGIN SEFERBERLİĞİ
Dün gece saatlerinden itibaren Trabzon’un bir çok noktasında gerçekleşen yangınlarla ve yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Ustaoğlu  “Son 24 saatte ilimizin farklı yerlerinde 11 ilçemizde 37 farklı noktada örtü yangınları diye tabir edilen orman yangınları gerçekleşti. Dünden itibaren başta Tarım Orman Bakanlığının personeli ve yangına müdahale araçlarıyla büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz yangına müdahale çalışmalarına devam ediyor. Yoplamda 98 araç 450 personelle ilimizin farklı noktalarında ekiplerimiz yangınlara müdahale etmektedir. 30’un üzerinde yangın söndürülerek soğutma çalışmaları yapılıyor. Şuan 6 ilçede 8 noktada örtü yangını devam ediyor. Ekiplerimiz oralarda, özellikle yerleşim yerlerine sıçramaması için gerekli tedbirleri almış durumda” dedi.

Öte yandan şu ana kadar yangınlar neticesinde üç ilçede 6 ev zarar gördü. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangınlarda 100 hektarlık alan ile 10 hektarlık fındıklık zarar gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber