Uzungöl turizmi yeniden canlanıyor

Pandemiden ötürü 2 yıldır turist ağırlayamayan Uzungöl turizmcileri bu sene hazırlıklarını yaptı ve tatilcilerin gelmesini bekliyor. Uzungöl Turizmi Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan konu ile ilgili olarak haber servisimize açıklamalarda bulundu.

Uzungöl turizmi yeniden canlanıyor

Haber61-Haber Servisi- 2 Yıldır pandemi ile savaşan Türkiye turizmi de olumsuz yönde etkilkedi. Trabzon'un gözbebeği Uzungöl'de uzun zamandır sakinlik mevcut. Restoranlar kapalı ve oteller boş durumda. Pandeminin yavaş yavaş bitmesi ile birlikte turistler özellikle Ortadoğu'lu turistler Kardeniz'e hareket etmeye başldı. Turizmciler hazırlıklarını yaptı ve Suudi Arabistan vatandaşlarını Türkiye'ye göndermeme yasağını geri çekti. 

Uzungöl Turizmi Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan konu ile ilgili Haber61 haber servisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnan'ın konuşmaları şu şekilde:

"Uzun zamandır süren pandemi sorunu dünyayla beraber her alanda olduğu gibi turizmide etkiledi. Bizler 40 yıldır ilk kez Uzungöl’de böyle sakinlik gördük yazın oteller boş restorantlar kapalı durumdaydı.

Ama bu gün şükürler olsun ki o günleri geride bıraktık ve pandemiyi atlattık yazın gelmesi ile kaldığımız yerden devam etmek için de bütün turizmciler hazırlıklarını yaptılar.

Yaz sezonuna çok umutlu girdik Ortadoğulu misafirleri büyük bir kısmı mart ayı itibari ile rezervasyon yapmaya başladı. Bu hareketlilik bizleri çok memnun etti, birde bu gün güzel haberin gelmesiyle beraber umudumuz uzun zamandır olmadığı kadar güçlü artık

Suudi Arabistan Türkiye'ye vatandaşlarını göndermeme konusundaki yasağı geri çekti. Uzun zamandır Suudi Arabistan'da telefonla görüştüğümüz acenteler ve misafirlerimizde çok mutlular. Onlar da bir an önce Uzungöl’e gelmek istiyorlar ve yasağın kalkmasıyla taleplerin gelmeye başlaması turizmci arkadaşlarımızı çok memnun etti. Şu andaki doluluk oranalari %90 a çıkmış durumda. Ortadoğulu misafirler Türkiye’nin ekonomik şartlarında daha rahat ve ekonomik bir tatil yapacak olmaları bu talebin artmasını sağladı.

Suudilerin Trabzon’a gelmesiyle beraber ülkemizde bir döviz girişi de olacak. Bölge olarak Türkiye ekonomisine de döviz girişi ile destek vereceğimizi düşünüyoruz.

Bu konuda turizmcilerin çok iyi organize olması ve özelikle hizmet alanında daha kaliteli olabilmesi için önlemler alması gerektiğini düşünüyorum.

Bölgemiz için çok önemli bir değer olan Ortadoğulu misafirlerimiz Trabzon, Giresun, Rize, Artvin gibi kısaca Karadeniz’de son yılların en güzel turizm rüzgarı esecek bir atmosfer içindeyiz.." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler