Uzungöl güzergahında 3 ilçeye yöresel mimari!

Trabzon'un turizm merkezi olan Uzungöl'ün yolu boyunca 3 ilçeye yöresel mimari uyglanacak.

Uzungöl güzergahında 3 ilçeye yöresel mimari!

Hazine ve Maliye Bakanı. Berat Albayrak'ın talimat ve takibiyle başlatılan proje kapsamında Trabzon'da Uzungöl Yolu üzerinde bulunan Solaklı Vadisi İlçeleri olan Of , Çaykara ve Dernekpazarı'nda , DOKAP finansman desteği ile uygulamaya geçirilen “Turizm Odaklı Yöresel Mimaride Dış Cephe Kaplama Projesinin uygulama çalışmaları başladı.

Solaklı Vadisi'nde son 2 yıldır yapılan kamu binalarının dış cephelerinin yöresel mimari ile yapılması ve beğeni toplamasının ardından başlanan yeni projede Uzungöl güzergahındaki Of-Dernekpazarı-Çaykara hattı boyunca özel ve kamu binalarının yöresel mimariyle kaplanmasında başlandı.

Devam eden çalışmaların yaklaşık 3-4 aylık bir süre sonunda tamamlanması sonucunda toplamda 68 yapının/binanın dış cephesi yöresel mimariye dönüştürülerek, Uzungöl ve Solaklı Vadisi'nde turizmin gelişimi açısından çok önemli bir mesafe katedileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber