Uzungöl'e 10 Milyon TL'lik yatırım

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Uzungöl yatırımını hatırlattı.

Uzungöl'e 10 Milyon TL'lik yatırım

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, bölgenin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl'le ilgili de çalışmalar yaptıklarını anımsattı.

Uzungöl'de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çok güzel bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Zorluoğlu, bozulan kaldırım, yol, korkuluk, ışıklandırma ve peyzaj çalışmalarını kapsayan birinci etap projesinin tamamlandığını ve kısa süre içinde ihaleye çıkılacağını belirtti.

Zorluoğlu, ikinci etap proje çalışmasının ise sürdüğünü kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"İki etap için bölgeye 10 milyon liralık ilave yatırım yapacağız. Bu maliyetin de yüzde 60'ından biraz daha fazlasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bize hibe kapsamında veriyor. Dolayısıyla Uzungöl'ün geçen sene altyapısını yapmıştık. Bu sene de üst yapısını gerçekleştireceğiz. 2021'de çok daha güzel bir Uzungöl olacak. Aynı zamanda gölün baş tarafındaki yeri de biz işleteceğiz. Oraya da Büyükşehirin elinin mutlaka değmesi lazım."

Başkan Zorluoğlu, restorasyonu tamamlanan Kızlar Manastırı'nın da gelecek haftalarda hizmete açılacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler