Uzungöl de temizleme çalışmaları başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Çalışma bakanı olduğu dönemde verdiği talimat yerine getirilmeye başlandı

Uzungöl de temizleme çalışmaları başlıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Çalışma bakanı olduğu dönemde verdiği talimat yerine getirilmeye başlandı 

Uzungöl’de biriken 150 bin metreküp toprağın göl içersinden boşaltılması çalışmalarına kısa süre içirsinde  başlanıyor. Yüklenici firmanın hazırlıklarını tamamladığı ifade edilirken maliyetin de 6 milyon liranın üzerinde olacağı ifade edildi. Uzungöl Turizm Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Öztürk gölün boşaltılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.
 
 “İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyin talimatıyla Uzungöl temizlenecek. Çalışmalara başlanıyor. İlgili firmayla görüştük. 1 metre derinlikte temizliğin yapılacağını söylediler. Şartnamede öyleymiş. Ancak bu yanlıştır. Göl en az 2,5 hatta 3 metre derinlikten temizlenmeli. Çünkü göl sürekli doluyor ancak sürekli boşaltma ve temizleme çalışmaları yapılamayacağı da bir gerçektir. İlgili firma önemli olan sistemin kurulmasıdır derinliğin boşaltılması zor değildir dedi.
 
Ancak idarenin ona göre talimat vermesi lazım. Mademki bu kadar çalışma yapılıyor o zaman 2,5-3 metre derinlikten temizlenmesi lazım. Birkaç yıl sonra aynı sorunla karşılaşmamak için hazır sistem kuruluyor bir işi iki kez yapmayalım” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber