Anahtar Deliği 22.03.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 22.03.2017
TRABZON’DA EVETÇİLER KİM HAYIRCILAR KİM?
 
Trabzon’da 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu öncesi 71 isim tarafından kurulan Trabzon Sivil Kanaat Platformu, bu hafta içi yol haritasını belirleyecek. Sahaya inecekleri söyleniyor. Platformda yer alan İMO Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, “Çalışmalar kapsamında konferans ve panel dışında saha çalışmalarımız da olacak. Öncelikle kararsız olan kesimin kafasındaki soruları cevaplandırmak istiyoruz” dedi.
Bu platformda şu isimler yer alıyor;

Sait Acar, Sayım Adanur,  Bekir Aktürk,  Volkan Albayrak,  Turan Altuntaş,  Aşkın Asan,  Mehmet Atmaca,  Ergin Aydın,  Nuri Aydınlı,  Tufan Aydoğan,  Hüseyin Balaban,  Ali Haydar Baş,  Süleyman Baykal,  Adnan Bayram,  İmdat Bayram,  Cemal Binler,  Erol Birsen,  Köksal Boz,  Figar Bozkurt,  Şaban Bülbül,  İhsan Bülbül,  Yılmaz Büyükaydın,  Mehmet Cirav,  Kaya Çakır,  Mihmail Çakmak,  Cemil Çarkacı,  Ragıp Çilenk,  Ali Çolak,  Eyüp Çuvalcı,  Nihat Demir,  Tayar Demir,  Ertuğrul Doğan,  Abdulkadir Dursun,  M.Şadan Eren,  Muzaffer Ermiş,  Hamza Ertunga,  Oktay Gül,  Metin Güneş,  M.Suat Hacısalihoğlu,  Davut İlik,  Murat İskender,  Ali Kaan,  Zeyyat Kafkas,  Fatih Kalkışım,  Metin Kara,  Mehmet Kara,  Hacı Kaya,  İrfan Keleş,  Şükrü Güngör Köleoğlu,  Yılmaz Bahattin Kuzur,  Mustafa Mangan,  Necmi Mazlum,  Osman Memiş,  İsmail Mercan,  Mehmet Sağır,  Ahmet Sarı,  Emirhan Seçkin,  İlyas Edip Sevinç,  Ahmet Sivrikaya,  Muhammet Siyah,  Mehmet Şentürk,  Tuna Taşkın,  Fatih Tekke,  Ömer Topaloğlu,  Muharrem Usta,  Gürol Ustaömeroğlu,  Adem Yardım,  Mustafa Yaylalı,  Taner Yazıcı,  Hikmet Yılmaz ve Nusret Yılmaz. 
Diğer taraftan ‘evet’ diyen sivil toplum örgütleri de şu şekilde;

TRABZON SİVİL İNİSİYATİFİ: 28 Şubat Öğrencileri Derneği, KADEM, ANADER, Bayburtlular Dedekorkut Derneği, Bayındır Memur Sen, Bem-Bir-Sen, Birlik Haber Sen, Birlik Vakfı, Büro Memur Sen, Cihannüma, Diriliş 2023 Derneği, Diyanet Sen, Eğitim Birsen, Enerji Birsen, Ensar Vakfı, EVSAD, HAK-İŞ, HUDER, İlim Yayma Trabzon, İmam Hatip Platformu, KIZILAY, Krd. Akıncılar Der., KULDER, Kültür Memur Sen, MAZLUMDER, Medine Vakfı, MTTB, MÜSİAD, Öz Orman İş, SADEFE, Sağlık Sen, TEKDER, TİHDER, Toç-Bir-Sen, Trabzon İHH, TÜMSİAD, Türkiye Gençlik Vakfı, Ulaştırma Memur Sen, Vakfıkebir İlim Yayma, YEŞİLAY.
Şimdi bunları bir kenara koyalım.

Trabzon Barosunu sizlere hatırlatalım.

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve CHPli Süheyl Batum’u Trabzon’a getirmiş, kendi içinde örgütünden de tepki almıştı. ‘Hayır’ propagandası yaptırdın’ diyerek hedef haline gelmişti.
İşte bu tartışmalar sırasında ‘evet’ oluşumları hızlandı. Trabzon Barosu’nun etkinliklerine benzer etkinlikler göreceğe benziyoruz.

İşte böyle;

Trabzon’da referandum çalışmaları tavan yaptı..


EKONOMİ ŞURASI’NI HATIRLADINIZ MI?

Hani bir kaç hafta önce olmuştu…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB üyeleri birer işçi alsa işsizlik çözülür imasında bulunup, Trabzon Ticaret Sanayi Odası’na ‘kaç işçi alacakasınız?’ diye sormuştu. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, “10 bin” diyerek cevap vermince Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Yetmez 25 bin istiyorum” demişti…

Şimdi gelinen noktada.. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TTSO gibi kurumlar ortak çalışmaya başladılar. Her başvuruyu inceliyorlar. Bu ortak çalışmalarda yetiştirilmesi gerekenler de ele alınıyor. Devlet onların 3 ayını karşılıyor.
Şimdi bunları hatırlattıktan sonra Trabzon iş dünyası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrısına yavaş yavaş cevap vermeye başladı. TTSO Trabzon’daki iş adamlarını teşvik ederken yol da gösteriyor.
İşte bu noktada bazı iş adamları bu kalkınma atağına fedakarlık yaparak cesaretli bir şekilde cevap verdiler. Onlardan bir tanesi de Ak Granit’in sahibi Hasan Akyasan.. 2003 yılında farklı bir isimle kurulan ve bugünlere kadar gelen içerisinde 200 personelle kocaman bir fabrikadan farksız olan, Trabzon’un en prestijli markalarından Ak Granit, yeni bir marka yaratarak Renktaş Grub adı altında yeni bir hizmet sunmaya başladı ve bünyesine yeni 20 işçi kazandırdı. Tebrik ediyoruz. Harika bir atılım gerçekleştirdi. Trabzon’da böyle cesaretli işadamları takdiri hak ediyor. Desteği de hak ediyorlar.  TTSO yönetimi de şu günerde böyle adım atan işadamlarını tespit ederek destek vermeli teşekkür etmelidir. Bu teşekkür Trabzon adınadır. Ayrıca Hasan Akyasan’ın bu atılımı haberleşti ve medyada yerini aldı. Haber61 de sütunlarına taşıdı. MÜSİAD dahil her yerden güzel tepkiler aldı.
‘Trabzon küçük yer’ diyerek bazı şeyleri aşamayız. Yaratılacak olan firmalarla Trabzon’u dünya markası ancak yapabiliriz. 
 
MUHARREM USTA ŞUNLARI DİYEBİLDİ Mİ?
 
Yapılan Futbol zirvesinde..

Sahnenin ortasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım..

Yanında Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören..

Önce Gümüşdağ eğildi kulağına..

Sonra Demirören..

Yetmedi bir..

Ki..

Üç..

Dört..

Her defasında Aziz Yıldırım’dan ’hayır’ ‘olmaz’ ‘onun burda ne işi var’ ‘yahu çağırma şunu’ cevabı geldi.

“Kabakulak insanlarda oluşan kulağın ön kısmında bulunan tükrük bezini tutan bir viral bir hastalıktır.” diyor tıp..

Üşütmeseler bari..

Kulaklar çarpışa çarpışa..

Bulaşacak her yana.

Mazallah!

Türk futboluyla birlikte bütün ülke hastalanacak.

***

Bunu bir kenara koyalım.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ne yaptı?

Şikeden canı yanmış, mağdur bir takımın lideri, sevinçleri çalınmış bir camianın lideri ne yaptı?

Ne yapabildi?

‘Bir dakika ya bu ne?’ bile diyemedi değil mi?

O sahnede ırkçı, küfürbaz futbolcu bile çıkmışken, ‘ben bu sahnede durmam’ diyemedi değil mi?

Daha ne konuşuyoruz..
 
GECE YARISI HAFİF RAYLI TOPLANTI
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem projesi çalışmalarına hız verdi. Dün gece projeyle ilgili çalışma yapan ekibi dinleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışma arkadaşlarını bu konuda zorluyor. “Bu proje gerçekleşecek” diyor. Böyle üstünde durması sevindirici. Dün gece yarısı ekip yine toplandığında Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, sosyal medya hesabından gerçekleştirilen toplantının fotosunu paylaşarak şu notu düştü;

“Saat 00:10...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen, hafif raylı sistem projemizin 1. Etap 1. Kısmı (Akyazı-Tanjant-Atapark Arası) için toplantımız devam ediyor..”
 
CHP’DEN SONRA BİR SALDIRI İDDİASI DA DP’DEN
 
CHP ile Ak Parti arasında afiş krizi yaşandı.

Olaylar büyüdü.

İstenmeyen tatsız olaylar yaşandı.

Ak Parti, “Bizim afişlerimizi yırtıp kendi afişlerini asıyorlar” diyerek şikayetçi oldular.

CHPliler, “Asılacak yer mi bıraktınız?” diyerek savunma yapıyorlar. Ayrıca afişlerini yırtmadıklarını öne sürüyorlar.

Bu böyle dursun.

Şimdide Demokrat Parti’den bir saldırı iddiası geldi.

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “16:30 sıralarında aracımız seyir halindeyken, bir daha geçersen aracınızı kırarız dediler. Bende Trabzon Valiliğine güvenlik için yazı yazdım. Yazdığım yazıda gerekli tedbir alınmazsa, sorumlusu biz değiliz ifadelerini kullandım. AK Parti il başkanını aradım. 3 saat geçmesine rağmen hala döndüğü yok. Olaydan haberleri olduklarını ve o nedenle dönmediklerini kanaatindeyim. Partinin önüne evet afişleri astılar. Bize de afiş asmaya yer bırakmadılar. Eğer kendileri indirmezse, biz de güvenlik kuvvetleri ile indireceğiz ve biz asacağız oraya. Sorumlusu da biz değiliz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler