TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı açıldı

KTÜ ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı açıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Türk Havacılık Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) arasında Mühendislik Fakültesinde yer alan İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı’nın kurulması amacıyla imzalan iş birliği protokolü hayata geçirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özkan Altay ve diğer üniversite rektörlerinin katılımıyla gerçekleşen TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı açılışı, horon gösterisiyle başladı.

TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı açıldıProgram takdiminden sonra üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı yaptığı konuşmada üniversitelerin sadece eğitim ile değil teknolojik bilgi birikimiyle de ülkenin kalkınmasına katkı vereceğini belirtti. Konuşmanın devamında açılan bu laboratuvar ile havacılık alanına katkı sunulacağı, ihtiyaç duyulan konularda KTÜ’nün akademik geleneği ve Karadeniz insanının pratikliğiyle çözüm geliştirileceği üzerinde duruldu.

TUSAŞ adına konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özkan Altay, havacılık sektöründe birçok ilklere tanık olduklarını belirterek hedeflerinin savunma sanayisinin tam bağımsızlığına katkı vermek, yurt dışı satışlarıyla ülkeye döviz getirmek olduğunu söyledi. Altay, bu hedef doğrultusunda TUSAŞ’ın üniversiteleri destekleyeceğini, bu desteklerin akademisyenlerle birlikte öğrencileri de kapsayacağına vurgu yaptı. Konuşmasına açılıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ ile TUSAŞ arasında gerçekleştirilen iş birliğinin hem İHA teknolojisine katkı sunacağını hem de şehir adına önemli bir kazanç olduğunu belirtti.

TUSAŞ İHA Teknolojileri ve Termal Yönetim Sistemleri Laboratuvarı açıldı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sanayi ve üniversite iş birliğine değinerek millî savunma paydaşları ile yapılan çalışmaların üniversitelerin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Önemli projelere imza atılacağı noktasında umudunu dile getiren Özvar, bu alanda öğrenci yetiştirmeye dikkat çekti. Trabzon Valisi İsmail Ustağlu, iş birliği çerçevesinde ülkenin geleceğinin teminatı olan genç bilim inşalarının yetiştirilmesi için sanayi ve teknolojideki lisansüstü çalışmalarının önemine değindi. İmzalanan protokol ile gençlerin hayallerinin ülkeyi inşa edeceğini ifade eden Ustaoğlu, yerli ve millî savunmaya dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.
Program, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ile TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kolit adına TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özkan Altay’a plaket takdimi, laboratuvar açılışı ve kokteylin gerçekleştirilmesiyle sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber