“Türkiye’de belediye başkanlığı dendiğinde Prof. Atakan Aksoy’un adı anılacak!”

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy açıklamalarda bulundu

“Türkiye’de belediye başkanlığı dendiğinde Prof. Atakan Aksoy’un adı anılacak!”

Haber61 Haber Servisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün Trabzon'da gerçekleştirdiği mitingde İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy açıklamalarda bulundu.

İddialı açıklamalarda bulunan Aksoy, Türkiye'de belediye başkanlığı denildiğinde herkesin kendisini işaret edeceğini söyledi.

Ulaşım alanında uzun yıllar çalıştığını vurgulayan Aksoy " Çalıştığım konular teknik üzerine. Çimento uygulamaları , geri dönüşüm konuları, altyapı ve üst yapı uygulamaları ve bunların çeşitlendirilmeleri. Bununla birlikte sosyal konulara verdiğim önemden dolayı belediyecilik için çok iyi yetişmiş bir kişi olduğumu düşünüyorum. Dünya iki şeyi tartışıyor. Geleneksel belediyecilik ve yenilikçi belediyecilik. Dünya yaklaşık 30 yıl öncesi geleneksel konuları kapattı ve yenilikçilik konularına girdi. Şuna emin olunmalı i Türkiye geleneksel belediyeciliği dahi tam olarak başaramadı. Bu konuda AR-GE çalışmaları yapılması gerekmekte. Bu önemli bir konu." dedi.

Gelir getirici projelere yoğunluk verileceğinin altını çizen Aksoy "Başkan olduğumda 6 ay içinde gelir getirecek ve belediyeye zenginlik kazandıracak uygulamaları devreye alacağız. İlk yıl sonunda 2.5 Milyar TL 5 Yıllık dönemde ise yılda ortalama 5 Milyar TL kazanacak konuma geleceğiz. Türkiye’ye örnek olacağız. Türkiye’de belediye başkanlığı dendiğinde Prof. Atakan Aksoy’un adı anılacak. Vaat etmek güzel, biz de vaad ediyoruz ama bunların içerisini kendi gelir getirici mekanizmaları kendimiz yapacağız. Sözünü aldık demeyle olmuyor. Bunu diyenlerle geldiğimiz nokta ortada. Ben Trabzon’un çocuğuyum bu şehri biliyorum. Ben çalışmak istiyorum. Seçildiğimde başkan olmayacağım, istediğim projeleri hayata geçirdiğimde yaşayacağım mutlulukla başkan olacağım. " ifadelerini kullandı.

Üreten bir belediyecilik anlayışını getirmek istediklerini kaydeden Aksoy "Şehirdeki içme suyunu yüzde 50 indirimli vereceğim. Şehirde istihdam alanı yaratacağız. Kent mobilyalarını biz üreteceğiz. Üreten ve istihdam sağlayıcı bir belediye olacağız. Biz çalışkanlığımızın, doğruluğumuzun sözünü veriyorum.  Belediye elindeki milyonlarca lirayı dolguya yatırıyor. Biz atıkları değerlendireceğiz. Dünyada neler yapıldığını biliyoruz. Bu bizim avantajımız. Teknik belediyecilikten elde edeceğimiz gelirle sosyal belediyeciliğe yatırım yapacağız. Söylenenler samimi değil eğer olsaydı Trabzon’un sorunları bugüne kadar çözülmüş olurdu." şeklinde konuştu
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber