Turan Altuntaş: “Ekmeğimize sahip çıkalım”

Turan Altuntaş adaylığı ile ilgili konuştu.

Turan Altuntaş: “Ekmeğimize sahip çıkalım”

Trabzon Şoförler Odası Başkan Adayı Turan Altuntaş, başkanlık yaptığı dönemde şoför esnafının ekmeğine zarar verecek bir tane karar almadığını söyledi.

Maraş Caddesinin katapılması ile ilgili konuşan Altuntaş “Maraş Caddesi kapanırsa cinayet çıkar diyorlar, ne cinayet çıkacak. Adam kapattı geçti karşıya sen hala konuşuyorsun. Maraş Caddesi bu saatten itibaren kapanmıştır, herkes bunu da böyle bilsin” dedi.

Turan Altuntaş: “Ekmeğimize sahip çıkalım”

Altuntaş düzenlediği basın toplantısında şu ifadeler kullandı;

“Burada dört sene boyunca yapılanlar ortada, yapılamayanlar da ortada. 21 tane proje söz verildi 1 tanesi yapılmadı. Şoför esnafı mağdur durumda. Şoför esnafının 3 buçuk seneden beri plakası iyice düştü. Peki bunun sebebi ne? Şu anda araba geliştirmekle ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bugün bir araba 150-200 Bin lira. Krediyle birlikte 250 Bin lira. Şoför esnafı, 5 kişi taşıyan bir esnaf nasıl araba değiştirsin? Değiştiren arkadaşlarımız var. Yanında etrafında vardı ki değişti. Ama olmayan nasıl araba değiştirsin. Devlet 1 milyon şoför esnafına yardım ederken biz 250 liradan bahsediyoruz. Böyle bir şey yok, Türkiye’nin herhangi bir yerinde böyle bir şey yok. 

Her kararın altına imza atmak yöneticilik yapmak anlamına gelmez. Yönetici gerektiği yerde masaya yumruğunu vurarak şoförün hakkını arayan kişidir. İyi kağıt kalem yazmakla yöneticilik yapılmaz. Turan Altuntaş 13 sene şoförler odası başkanlığı yaptı. Tabi ki hatalarımız var, yanlışlarımız var, bunları biz 4 seneden beri inceliyoruz. Nerede yanlış yaptık, nerede hata yaptık. Ama hepiniz şuna eminsiniz, şoför esnafının ekmeğine zarar verecek bir tane karar almadım. Kişisel olarak hatalar yaptım ama şoför esnafının ekmeğine yanlış yapmadım. Şimdi bugün şoför esnafı mağdur durumda. Maraş Caddesi kapanıyor, ses var mı? Yok. Maraş Caddesi kapandığı zaman şoför esnafının ekmeğinin kaçta kaçı gidecek? Yarın Maraş Caddesi kapanacak öbür gün köprünün altı kapanacak, daha sonra postanenin altı kapanacak. Ses çıkmıyor. Gazeteye beyanat vermekle, Maraş Caddesi kapanırsa cinayet olur demekle bu işler olmaz. Kararı alırken kendini ortaya koyacaksın. Bizim zamanımızda Maraş Caddesi üç defa kapanmayla gündeme geldi, kapandı mı? Biz ne yaptık 600- 700 kişi toplandık meydanda Gazeteciler Cemiyeti’nin önünde basın açıklaması yaptık Maraş Caddesi için. Ama bugün bakıyoruz alınan her karar şoför esnafının üstünde. 

Turan Altuntaş: “Ekmeğimize sahip çıkalım”

Büyükşehir Belediye Başkanımıza selam olsun buradan. Geldi geleli dolmuşlarla uğraşıyor. Yani manastırda açıklama yapıyor Maçka’da dolmuşu konuşuyor, gidiyor başka yerde açıklama yapıyor yine dolmuşu konuşuyor. Yıllardan beri çalışıyor dolmuşlar. Trabzon’da bir tane yüz kızartıcı şoförümüz yoktur. Şimdi bakıyorsun Maraş Caddesi kapansın, arabalar değişsin… Değişsin de nasıl değişsin. 

Maraş Caddesi kapanırsa cinayet çıkar diyorlar, ne cinayet çıkacak. Adam kapattı geçti karşıya sen hala konuşuyorsun. Maraş Caddesi bu saatten itibaren kapanmıştır, herkes bunu da böyle bilsin. Biz ne dedik seçimden önce bu arkadaş iyi olabilir ama şoför esnafını savunamaz, masaya yumruğunu vuramaz, mücadele edemez. Ama ne dediniz Turan Altuntaş gitsin yeni bir yüz gelsin. O da sizin tercihinizdi, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben bunu 3 buçuk sene önce kooperatifin seçiminde de söyledim, dedim ki; eğer bu arkadaş dediklerini yapsın biz aday değiliz. Eğer diyorsanız ki bugün bu arkadaş yaptı, ben yine aday değilim. Ama sonuçta burada bizim ekmeğimiz var. Diyeceğim o ki; biz bu saatten sonra ekmeğimize sahip çıkalım, birbirimize destek verelim, tek tek milletimizle gidip görüşelim, hepinizin desteğiyle beraber bu işi atlatalım.”

Turan Altuntaş: “Ekmeğimize sahip çıkalım”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber