Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 16 Ekim 2026 13:34

TTSO seçimlerinin ardından konuşan Bekir Aktürk’ten çağrı: “Laf değil, hizmet üretmeliyiz”

TTSO seçimlerinin ardından Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, yeni dönemde birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) gerçekleştirilen seçimlerin ardından değerlendirmeler sürüyor. Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Haber61 ekranlarına özel açıklamalarda bulunarak yeni dönemde Trabzon’un ekonomik gelişimi, esnafın sorunları ve ortak akılla çalışma konularında mesajlar verdi.

Seçim sürecinin geride kaldığını belirten Aktürk, bundan sonraki süreçte tartışmalardan ziyade hizmet üretmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

“RENK KAVRAMINI SADECE BORDO-MAVİDE BIRAKALIM”

Trabzon’da birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bekir Aktürk, seçimlerin ardından tüm kesimlerin ortak hedef doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Aktürk, “Bu şehirde birlik ve beraberliğe her zaman olduğu gibi yine ihtiyacımız var. Bundan sonra artık mazbatamızı alıp renk kavramını sadece bordo-mavide bırakarak bu millete hizmet etmemiz gerekiyor. Trabzon ekonomisinin durumu ortada, esnafımızın durumu ortada. Bundan sonra laf değil, artık hizmet üretmemiz gerekiyor” dedi.

Seçim sonuçlarının demokrasinin bir gereği olduğunu belirten Aktürk, kendilerine verilen yetkinin sorumluluğunu yerine getireceklerini dile getirdi.

“YÖNETİMDE OLAN VE OLMAYAN HERKESİN FİKRİ KIYMETLİ”

Seçim sürecinde Trabzon’un ağırlığına ve kardeşlik anlayışına uygun bir ortam oluştuğunu kaydeden Aktürk, farklı görüşlerin ortak bir zeminde buluşmasının önemine dikkat çekti.

Aktürk, “Keşke herkes burada olabilseydi. Ancak anlatmak istediğimiz şu: Trabzon'un ağırlığına, olgunluğuna ve kardeşliğine yakışır şekilde hem geçen haftaki seçimde hem de bugünkü seçimde hep beraber bir arada çayımızı, kahvemizi yudumlayarak seçim yaptık. Bunda da başarılı olduk” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde yalnızca yönetime seçilenlerin değil, diğer üyelerin de görüşlerine başvurulması gerektiğini belirten Aktürk, Trabzon’a kazanç sağlayacak çalışmaların el birliğiyle yürütülmesini istedi.

Aktürk, “Yönetimde olan veya olmayan herkesin fikri bizim için kıymetli. Hepsinin kapısını çalacağız ve yeni bir düzen, yeni bir sayfa açarak el birliğiyle bu şehre hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“MECLİS ÜYELERİ ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDA”

TTSO meclis üyelerinin kendilerine yetki veren üyelerin sorunlarını gündeme taşıması gerektiğini söyleyen Aktürk, yeni dönemde daha aktif bir meclis yapısı beklediğini dile getirdi.

Aktürk, “Artık bu meclise delegenin gönderdiği meclis üyeleri kapıdan imza atıp gitmeyecek. Bu mecliste kendilerine yetki verenlerin sorunlarını dile getirmek ve çözüm üretmek zorundalar” dedi.

Dört yıllık görev süresinin önemli bir sorumluluk taşıdığını vurgulayan Aktürk, “Ben sürenin çok uzun, yükümüzün ise çok ağır olduğuna inanıyorum. Elimizden geldiğince gayret ederek ekonomiye katkı sunmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“TRABZON’A DIŞARIDAN YATIRIMI ANCAK BÖYLE ALABİLİRİZ”

Trabzon ekonomisinin gelişmesi ve kente yeni yatırımlar kazandırılması için öncelikle şehirdeki kurumların ve iş dünyasının üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Aktürk, dışarıdan katkı beklemeden harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Aktürk, “Çünkü bu şehre dışarıdan başkası gelip bize çözüm üretmez ve katkı sağlamaz. Önce katkıyı biz sağlayacağız, başarımızı dışarıya göstereceğiz. Dışarıdan yatırımı ancak bu şekilde alabiliriz” diye konuştu.

Trabzon’un ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesi için ortak hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Aktürk, yeni dönemde hizmet ve çözüm odaklı çalışmaların ön plana çıkmasını beklediğini belirtti.

Yorumlar (2)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

S
Selim Türk
1 saat önce

Laf üreten kendisi aslında.

6
61 paşa
1 saat önce

Hizmet dediğin lokma tatlısı ,dondurma mı? Büyük iş.