Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 16 Ekim 2026 14:15 Güncellenme tarihi: 16 Ekim 2026 14:15

Trabzon Havalimanı projesinde dava gündemi! ÇED açıklaması "Aksaklık olmayacak"

TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın Trabzon Yeni Havalimanı projesine ilişkin ÇED kararının iptali istemiyle dava açmasının ardından Adil Karaismailoğlu’ndan açıklama geldi. Karaismailoğlu, çalışmaların başladığını belirterek süreçte sorun yaşanmasını beklemediğini söyledi.

Trabzon’da yapımı süren yeni havalimanı projesinde, TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kararının iptali istemiyle dava açmasının ardından gözler projeye çevrildi. TBMM İmar, Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Haber61’e yaptığı özel açıklamada sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak projede bir sorun yaşanacağını düşünmediğini söyledi.

ÇED süreci ve açılan dava hakkındaki soruyu yanıtlayan Karaismailoğlu, çalışmaların başladığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Sonuçta tabii ki bir proje yapıyorsanız bu yönetmelikler de var. Onlara göre yapılıyor bunlar. ÇED süreci de bunun bir sürecidir. Sonuçta bakanlığımız projelerini ÇED onayı alarak bu işleri yapıyor. Orada da süreç devam ediyor zaten.

Bir taraftan iş de başladı. O yüzden bir problem olacağını düşünmüyorum. Çünkü eğer ÇED'de birtakım aksaklıklar varsa onlar zaten düzeltilmesi doğrultusunda da proje değişikliği olsun veya onunla ilgili raporları hazırlayıp teslim ederler. Orada bir aksaklık olacağını düşünmüyorum.

İhalesi yapılmış, işe de başlanmış bir konu. İnşallah önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde bitip dünyanın en özel havalimanlarından birisi olarak denize dolgu ve çok modern ve hakikaten o da yüzyıllar boyu şehrimize hizmet edecek.”

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!