TTB Başkanı Ergan gençlere seslendi "Hedeften asla vazgeçmeyin"

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, gençlerin belirlediği hedeflerden vazgeçmemesini ifade etti.

TTB Başkanı Ergan gençlere seslendi "Hedeften asla vazgeçmeyin"

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, meslek ve iş sahibi olmak isteyen gençlere seslenerek, “Kendinize daima bir hedef belirleyin ve asla vazgeçmeyin” dedi.

TTB’nin, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile işbirliği yaparak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü’nün “Ne Eğitimde, Ne İstihdamda Gençler İçin İşgücü Piyasasını Destek Programı” kapsamında geçen yılın Ağustos ayında uygulamaya koyduğu “NEET’ler Pazara Erişiyor Projesi”nin üçüncü semineri yapıldı.

TTB Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapılan “İnsana Yakışır İşler ve Yönetim Alanında Başarı Hikayeleri” konulu seminerin açılışında konuşan Eyyüp Ergan, gençleri daha donanımlı hale getirerek iş dünyasında yerlerini alıp, başarılı olmalarını sağlamak için başlatılan projenin sonuna geldiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Dersler, seminerler, proje sona erebilir. Ama borsa olarak sizlerle iş sahibi olana kadar yine birlikte olacağız. İş hayatının içinde yer almanızı sağlamak için yol arkadaşlığı yapacağız. Artık bundan sonra ilk hedef iş sahibi olmak. Bu yolda kendinize daima hedef belirleyin ve bundan da asla vazgeçmeyin. Hedeflerinize varmak için karşınıza engeller çıkabilir. Buna rağmen asla hedefinizi küçültmeyin. Adımlarınızı büyütün. Unutmayınız ki, bütün başarılı insanlar asla vazgeçmeyenlerdir. Çalışmaktan yorulmayın. Çalıştığınız işe ve kuruma devamlı katkı sunun. Sorun olmayın, sorun çözücü olun.”

Ergan, “Sizlerin iş hayatında başarılı olduğunuz, çok çalışıp, çok üreterek aile ve ülke ekonomisine de katkıda bulunduğunu görmenin en büyük dileğimizdir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılışta söz alan KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ise, işgücü piyasasının yetişmiş ve spesifik becerileri olanlara daha çok ihtiyaç duyduğunu belirterek, böyle projelerin hem işveren, hem iş sahibi olmak isteyenler için çok önemli olduğunu söyledi.

İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba’ da, eğitimini tamamlayan gençlerin iş dünyasında yer alabilmek için yapmaları gerekenler ve kurumun destekleri hakkında bilgi verdi.

Seminerde İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba, “İnsana Yakışır İşler ve İŞKUR”, Girişimci-Yazar Buğra Ayan, “Sürdürülebilir Kalkınma ve İnsana Yakışır İşler”, iş insanı, Fındık Ocağı Firması sahibi Seyyare Sungur ise, “Fındıkta Bir Başarı Hikayesi” konularında söz aldılar.

Seminerin açılışına TTB Başkanı Nevzat Özer, KTÜ Teknoloji Transfer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay Yıldız, TTB Yönetim Kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Geçen yılın Ağustos ayında başlayan ve bu yılın Temmuz ayında tamamlanacak projeye 57 genç katılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler