Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ile Vehbi Koç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile bir araya geldi.
Karaismailoğlu'nun makamında gerçekleştirilen toplantıda Trabzon'un turizm potansiyelini artıracak yatırımlar ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projeler değerlendirildi.
VAZELON VE KUŞTUL MANASTIRLARI GÜNDEMDE
Toplantıda, Trabzon'a yeni turizm destinasyonları kazandırılması kapsamında Maçka'da bulunan Vazelon ve Kuştul manastırları ele alındı.
Tarihi ve mimari özellikleriyle dikkat çeken bu yapıların daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.
TARİHİ YAPILAR İÇİN RESTORASYON SÜRECİ
Trabzon'un en yoğun kullanılan ibadet mekânlarından İskender Paşa Camii ile Gülbahar Hatun Camii'nin restorasyon süreçlerinin hızlandırılması için gerekli işlemlerin kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.
Kemeraltı'nda bulunan Tarihi Taşhan'ın restore edilerek Bedesten ve Alacahan ile birlikte kentin önemli turizm ve ticaret merkezlerinden biri haline getirilmesi hedefi de toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.

Öte yandan tarihi PTT binasının kütüphaneye dönüştürülerek Trabzon'un kültür hayatına kazandırılması konusunda da görüş birliği sağlandı.
YENİ PAZARLAR HEDEFLENİYOR
Toplantıda, Trabzon turizminde yaşanan gelişmeler de değerlendirildi. Ortadoğulu turistlerin yanı sıra Özbekistan, Kazakistan, Irak ve Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısında artış yaşandığı ifade edildi.
Uzak Doğu pazarına yönelik tanıtım çalışmalarının da sürdüğü belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çin'deki YouTuber ve influencerlara yönelik Trabzon tanıtımları ile eğitim programları düzenlendiği, önümüzdeki dönemde tanıtım turları ve uluslararası fuar katılımlarının devam edeceği aktarıldı.
Çinli turistlerin serin iklim ve doğa turizmine ilgi gösterdiği, Trabzon mutfağının da bu pazar açısından önemli bir avantaj sunduğu vurgulanırken, Çin Büyükelçisi'nin Trabzon ziyaretinin olumlu geçtiği bilgisi de paylaşıldı.