Trabzon'un Düzköy ilçesinde Siyanür ile altın araması yapılacak mı? "Bizim tavrımız nettir?"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Trabzon'un Düzköy ilçesinde Siyanür ile altın araması yapılacak mı? "Bizim tavrımız nettir?"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısının bugünkü oturumunda gündem dışı olarak Düzköy ilçesinde bulunan Honefter yaylasında siyanür ile altın arama çalışmaları yapılmak üzere Koza Altın İşletmeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED raporu başvurusunda bulunması gündeme geldi.

Meclis görüşmelerinin başında söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin "Düzköy ilçesinde siyanür ile altın aranacağı belirtiliyor. Burada bir girişim başlatılmış. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ÇED raporu için bir başvuru var mı? Varsa ne aşamada ve Büyükşehir Belediyesi ne işlem yaptı?" sorusunu yöneltti.

Başkanvekili Atilla Ataman ise cevaben " İlçe teşkilatları da dâhil olmak üzere belediyemize vatandaşlarımız dan müracaat geldi bu konuda. Bu tür ÇED raporlarında kamu kurum cevapları alınıyor. Ama peşinen söyleyebiliriz ki bizim cevabımız rettir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler